FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - STEAUA 0-1

VIDEO 7 taie tot! » La meciul 2000 în Liga 1, Steaua a luat 3 puncte mari cu golul lui Chipciu

Mediafax foto
Mediafax foto

Articol de - Publicat duminica, 09 martie 2014 00:00 / Actualizat joi, 03 aprilie 2014 18:54

Trupa lui Reghe a fost echipa mai bună, a dominat, a avut mai multe ocazii de gol, inclusiv o bară, dar a marcat abia în minutul 83, prin şeptarul Chipciu, golgeterul Stelei din 2014.

A trebuit să vină Steaua la Cluj pentru ca trupa din Gruia să adune, din nou, peste 10.000 de spectatori în tribune. Campioana en titre s-a prezentat fără managerul ei, proaspăt întemniţat, dar cu aura de invincibilitate a unei echipe care n-a mai pierdut de aproape un an în Liga 1, lucru care l-a speriat chiar şi pe Vasile Miriuţă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Geamănul" lui Reghecampf a făcut o echipă exclusiv de contraatac, aşteptînd cu calm atacurile băieţilor îmbrăcaţi în bleu.

Gafă Tătăruşanu
Aşa s-a jucat toată prima repriză. Cu posesie prelungă a oaspeţilor şi cu atacuri iuţi şi tăioase ale oamenilor lui Miriuţă. Tănase a avut poftă de joc doar vreo 10-15 minute, timp în care a prins un şut bun de la marginea careului, respins greu în faţă de Felgueiras (8).

CFR a intrat în joc ajutată de un Tătăruşanu ce pare din ce în ce mai plictisit de contractul cu Steaua, care se va sfîrşi peste 3 luni. Cu gîndul la fiul său, venit pe lume în urmă cu 3 zile, a apreciat greşit traiectoria unei mingi înalte, a ieşit prost din poartă şi i-a pus pe cap lui Ogbu golul de 1-0, însă Gardoş a blocat la 2 metri de propriul but.

Ghinionistul Stanciu
Ritmul a fost bun, echipele scurte, iar ocaziile au continuat să apară. O pasă "a la Dorinel Munteanu", de peste 50 de metri, în diagonală, ce i-a aparţinut lui Pintilii, i-a oferit lui Latovlevici ocazia să arate că are şi momente cînd îl poate certa pe Piţurcă pentru că nu-l selecţionează: preluare perfectă în plin fuleu, apoi un şut senzaţional din unghi, care prinde plasa, lîngă rădăcina barei, însă Felgueiras nu e, nici pe departe, Tătăruşanu şi a avut o nouă paradă excepţională (28).

Cînd nici goalkeeper-ul portughez n-a mai putut face nimic, pe CFR a ocrotit-o norocul: Varela i-a demonstrat lui Camora ce înseamnă să fii fotbalist de forţă, a centrat, Stanciu a apărut la finalizare, dar şutul său a izbit bara (45).

Nici "Messi" n-a luminat meciul
La pauză, Miriuţă l-a scos pe tînărul Negruţ şi l-a băgat pe puştiul Chanturia. Messi al Georgiei, aşa cum a fost poreclită achiziţia CFR-ului din iarnă, nu numai că n-a dat valoare jocului, dar aproape toate driblingurile sale au pus Steaua pe contraatac. Ocaziile s-au născut greu. A fost nevoie de o combinaţie aeriană pe traseul Szukala - Gardoş pentru ca mingea să se apropie periculos de poarta lui Felgueiras (65).

Assist Keşeru, gol Chipciu
Cu fiecare minut care a trecut, CFR a făcut un pas în spate şi a rezistat cu greu ritmului tot mai rapid al acţiunilor de atac ale Stelei. Apariţiile tricourilor vişinii în terenul Stelei au fost atît de rare încît Reghe şi-a permis luxul şi riscul de a face o schimbare ultraofensivă: a ieşit defensivul Prepeliţă şi a intrat atantul Piovaccari.

Şi finalul i-a dat dreptate antrenorului Stelei, dar a făcut şi dreptate pe tabelă ţinînd cont de cum s-a jucat. Messi al Georgiei şi-a mai luat o dată porecla la mişto, a pierdut o minge, a pus iarăşi adversarul pe contraatac, iar golul din derby-ul cu Dinamo s-a repetat cu aceiaşi actori, dar în roluri inversate, de această dată assist Keşeru, gol Chipciu.

Finalul a fost plin de nervi, cu Ammari eliminat, cu îmbrînceli şi cu un cot al lui Cadu în figura lui Gardoş, însă Steaua a rezistat. A cîştigat o bătălie dusă pe un front unde una dintre cele două contracandidate la titlu, Astra, s-a împiedicat. Războiul pentru campionat continuă, dar după meciul de aseară, Route 25 pare din ce în ce mai mult o afacere exclusiv roş-albastră.

Tănase, iarăşi suspendat :)
Decarul Stelei continuă să fie liderul absolut al echipei în acest sezon, dar în privinţa cartonaşelor galbene încasate. Şi aseară a fost avertizat, după ce l-a lovit cu cotul în cap pe Cadu. Este cel de-al 9-lea "galben", astfel că şi el, ca şi Stanciu şi Chipciu, va fi suspendat etapa viitoare, cu Gaz Metan! Pînă la final, de fiecare dată cînd va primi avertisment, Dodel va sta pe bară runda următoare. În schimb, Tănase a marcat un singur gol.

2-4 a fost raportul ocaziilor în meciul de aseară

8 ani şi jumătate au trecut de la ultimul succes al CFR-ului în faţa Stelei în Liga 1, 1-0 în toamna lui 2005

4 goluri a înscris Chipciu în cele 5 meciuri din 2014

"Această victorie o dedicăm în primul rînd patronului nostru, Gigi Becali, dar şi lui MM! Şi cu această ocazie sper să se oprească odată speculaţiile că în locul lui MM va veni altcineva. Nu voi lucra niciodată cu altcineva" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Am făcut o primă repriză bună, în a doua au cîştigat mijlocul terenului, iar jucătorii pe care i-am băgat pe parcurs n-au adus nici un plus, dimpotrivă, golul Stelei vine în urma unei greşeli incredibile, pe care n-ai voie să o faci ca fotbalist" (Vasile Miriuţă, antrenor CFR Cluj)

"La cum s-a jucat în acest meci, trebuie să fiu fair-play şi să recunosc că noi nu meritam şi nici nu puteam obţine mai mult de un egal" (Vasile Maftei, fundaş CFR Cluj)

608502-cfr-cluj-steaua-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Dragomir: "Argăseală e vînzător"
Fostul preşedinte al LPF a făcut pe site-ul personal, oracoluldelabalcesti.ro, o analiză a Stelei după ultimele evenimente petrecute în Ghencea. "Steaua, care a pierdut în ultimele luni patronul, managerul general şi căpitanul echipei, este ţintă pentru cei care fac propuneri cu scopul de a acoperi aceste posturi. Sînt forţaţi oameni care nu au nimic comun cu Steaua. Atît timp cît echipa tehnică este condusă de Reghecampf, clubul are tot ce-i trebuie. Argăseală, chiar dacă este lipsit de caracter, trădează şi vinde la comandă, a învăţat meserie şi se descurcă destul de bine administrativ", a scris Dragomir, după care a explicat de ce trupa din Ghencea e favorită la titlu în faţa Astrei şi a Petrolului: "Steaua are cel mai bun program şi eu spun că şi cel mai bun lot şi cel mai bun antrenor. Echipa pe care nu se va pune presiune mare şi care va juca dezinvolt, aceea va cîştiga campionatul".

Stanciu suspendat după o eroare
În minutul 14, Stanciu a fost faultat la marginea careului lui Felgueiras, însă Balaj a decis să-i acorde cartonaş galben, considerînd că mijlocaşul Stelei a simulat. Reluările TV au demonstrat însă că "centralul" din Baia Mare s-a înşelat fiindcă Deac l-a dezechilibrat pe Stanciu. Avertismentul încasat de stelist îl face indisponibil pentru meciul din etapa următoare, cînd Steaua va juca pe teren propriu, împotriva celor de la Gaz Metan Mediaş, 2-2 în tur.

Meci oprit de scandări xenofobe
La puţine minute după startul meciului, Cristi Balaj a oprit meciul şi a chemat în dreptul arbitrului de rezervă un reprezentant al Stelei, de pe banca de rezerve. Arbitrul le-a explicat că nu poate continua partida din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor Stelei, aflaţi la peluza stadionului. Aceştia au strigat "Afară, afară, cu ungurii din ţară!". Inclusiv Pintilii, căpitanul roş-albaştrilor, a mers pînă în dreptul fanilor pentru a le solicita să înceteze cu astfel de scandări. La intrarea pe stadion suporteri stelişti au fost verificaţi cu detectorul de metale!

"Paszkany vrea să cedeze CFR"
Înainte de startul partidei cu Steaua, preşedintele CFR-ului a oferit cîteva declaraţii interesante pentru Dolce Sport. "Arpad Paszkany nu ar dori să vîndă clubul, dar dacă ar veni şi alţi acţionari, care să susţină bugetul, poate am putea să facem din nou performanţă. Am accepta şi un parteneriat, mai mult, dacă ar veni cineva important, Arpi ar fi dispus chiar să vîndă pachetul majoritar", a declarat Mureşan. În ultimii 10 ani, CFR a cîştigat 8 trofee interne şi a participat de 3 ori în grupele Champions League.

"E sinistru, nu mai calc acolo"
Ilie Năstase a fost ieri în vizită la Penitenciarul Poarta Albă şi la ieşire a oferit declaraţii pentru Realitatea TV. "Giovanni îmi pare cel mai bărbat. Mi-a spus că ar face el puşcărie pentru toţi, pentru că el a început meseria asta de impresariat. Oricum, a fost prima şi ultima vizită a mea. Nu mă mai duc acolo! E sinistru ce am văzut. Eu n-aş mai putea intra acolo nici în vizită", a spus fostul mare tenisman.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (87)
ghita49
ghita49  •  09 Martie 2014, 15:31

simpatic ca totdeauna Ilie Nastase! ... zice ca nu se mai duce in vizita la puscariasii fotbalului ca e sinistru acolo, ... da ce ai fi vrut mai Iliuta sa fie ca la cazinourile din Monte Carlo!!!

atucosmeticebio
atucosmeticebio  •  09 Martie 2014, 12:58
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

la fel am facut si eu cand marcau aia in CL, sincer nici nu mi-a mai trebuit scaun, mai mult eram in picioare:))))

djeurofighter
djeurofighter  •  09 Martie 2014, 12:55
Postat de djeurofighter pe 09 Martie 2014, 12:54

Iar aici m-am referit ca esti invers proportional. Muntenia produce mult mai mult decat Transilvania. Bucurestiul produce mai mult decat 10 judete din tara la un loc. Normal, in Bucuresti nu se extrag resurse naturale, insa se prelucreaza. Germania aproape ca nu mai are resurse naturale, insa le importa, le prelucreaza si le exporta. Uite asa este Germania masinaria economica Nr. 1 din Europa.

*este, nu esti

Vezi toate comentariile (87)
Comentează