FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PANDURII 2-3

VIDEO 93:24! Ghinion maxim pentru Dinamo într-un meci-thriller, 2-3 cu Pandurii

Bălgrădean plonjează disperat la lovitura de cap a lui Elton da Silva, dar nu mai e nimic de făcut
Bălgrădean plonjează disperat la lovitura de cap a lui Elton da Silva, dar nu mai e nimic de făcut

Articol de - Publicat duminica, 23 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 23 martie 2014 02:20

Atît arăta cronometrul în momentul în care Elton da Silva a dat lovitura decisivă. "Dubla" lui Bilinski n-a fost suficientă pentru a-i salva pe roş-albi.

Cu Astra şi Petrolul în postura de împiedicate ale etapei, locul trei începuse să se vadă foarte clar în Ştefan cel Mare. Trebuia numai ca trupa lui Stoican să menţină ritmul din cele două runde anterioare şi să mai adauge o victorie la linia de clasament pentru a veni în ceafa podiumului. Calcul ratat!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Cîinii" au pornit curajos peste gorjeni, iar tonul l-a dat nestemata Rotariu, cu un şut blocat la colţul scurt de Gliwa (3). Pandurii au răspuns printr-o aşezare ordonată şi un presing avansat, reţetă care va pune piedică roş-albilor în stil rapid. Boubacar (6) a bîlbîit ruşinos un balon în flancul stîng, iar Giusti a profitat de moment pentru a-l executa măiastru pe Bălgrădean din colţul careului! O lovitură venită din partea unei echipe în derivă, cu un singur gol marcat în primele patru partide ale anului şi zero succese pe 2014!

Gliwa naşte exasperare
Momentul a creat furie în tabăra lui Stoican. Iar frustrarea începutului şchiop s-a convertit imediat într-o avalanşă către buturile lui Gliwa. Prilej însă pentru polonez să iasă la rampă. Rus (19), Lazăr (33) şi Ţucudean (43) şi-au pus mîinile în cap de exasperare în faţa intervenţiilor de gală ale goal-keeper-ului oaspete.

Cu Munteanu fără inspiraţie, absent la momentele paselor decisive, Dinamo a trebuit însă să transpire dublu pentru a căuta egalarea prin păienjenişul defensiv creat de Pustai. Rotariu a fost şi el înghiţit de apărarea pe trei linii a Pandurilor, iar Matei n-a putut să iasă din filmul încurcat al "cîinilor".

Top Bilinski
Iar după pauză, jocul a continuat să curgă în acelaşi stil enervant pentru tribuna dinamovistă şi fericit pentru banca gorjeană. Rus (62) şi Bilinski (68) nu izbutesc să mute tabela, dar ultimele 20 de minute vor aduce un neaşteptat thriller de Ştefan cel Mare.

Iar rolul de actor principal l-a revendicat acelaşi Bilinski, intrat în finalul primei reprize, în locul accidentatului Matei. Două străfulgerări de maestru au readus-o momentan pe Dinamo în joc. Mai întîi, după o deschidere a lui Ţucudean, a plasat balonul cu fineţe pe lîngă Gliwa (71). Apoi, a bifat "dubla" cu un şut superb cu stîngul, care a aruncat în aer fanii roş-albi (82).

Eşec în ultima secundă
Între cele două opere de sorginte poloneză s-a strecurat însă o nouă comedie defensivă a lui Dinamo. Ciucur a centrat perfect pentru Momcilovici (77), iar omul Pandurilor a pus mingea în plasă abia la al doilea şut pe spaţiul porţii semnat de oaspeţi.

Şi pentru ca totul să capete nuanţe dramatice, Elton da Silva a dat lovitura decisivă în al patrulea minut al prelungirilor, oferind bucureştenilor a doua înfrîngere în "Groapă" în acest an, după "episodul Viitorul". Cînd Dinamo a căzut tot în finalul întîlnirii!

Matei, înjurat de suporteri
Finalul meciului a fost unul tensionat, iar golul încasat de Dinamo a iritat la maximum tribuna. Primul care a fost băgat în şedinţă de fanii de la tribuna a II-a a fost Cosmin Matei, pe care suporterii l-au înjurat şi l-au huiduit. Apoi, au fost chemaţi la "raport" Steliano Filip, dar şi antrenorul Flavius Stoican, ambii certaţi de cei din tribună pentru prestaţia lui Dinamo, dar mai ales din cauza rezultatului final.

8-3 a fost raportul şuturilor pe poartă, în favoarea lui Dinamo, cei de la Pandurii avînd un procentaj incredibil, gol la fiecare şut care a prins cadrul porţii!

5 meciuri consecutive, de Liga 1, fără victorie bifaseră cei de la Pandurii pînă aseară: 0-1 cu Petrolul, 0-1 cu Oţelul, 1-1 cu Ceahlăul, 0-2 cu Astra şi 0-1 cu Chiajna

"Era timpul să mai cîştigăm şi noi un meci. În seara asta am arătat adevărata faţă a Pandurilor. Totuşi, să rămînem cu picioarele pe pămînt! E greu să tragi învăţăminte la victorii, dar trebuie să o facem pentru că am comis multe erori" (Cristi Pustai, antrenor principal Pandurii)

"Dacă am fi cîştigat, puteam să sperăm şi la locul 3. Aşa, rămînem în luptă cu alte două echipe pentru poziţia a patra, cu Pandurii şi cu Vaslui. Acum, tot ce contează e să trecem de Steaua şi să jucăm finala Cupei României" (Cristian Bălgrădean, portar Dinamo)

"Sînt primele goluri ale mele, le aştept de aproape 4 luni, de cînd am venit aici, dar nu pot să fiu bucuros cînd am pierdut. Regretele sînt tardive acum. Eu simt că am mult mai multă încredere după golurile de azi" (Kamil Bilinski, atacant Dinamo)

"Bilinski e un mare plus pentru noi după această seară. Din păcate, se pare că noi funcţionăm mai bine după ce venim în urma unui rezultat negativ. Sper ca joi, la semifinala cu Steaua, să se aplice iar regula asta" (Ionuţ Negoiţă, finanţator Dinamo)

Ce a spus Stoican după meci:
- "2-2 ar fi fost un rezultat echitabil, mai ales că am dat peste un adversar extrem de tare. De acum, principala mea preocupare e să refac moralul jucătorilor pentru meciul cu Steaua. Totuşi, am pierdut cu Viitorul înaintea disputei cu Steaua din campionat şi am făcut un joc bun pe Ghencea, sper să se întîmple şi acum la fel"
- "Acum e momentul să fim bărbaţi. Eu, unul, sînt demn, nu stau să caut vinovaţi, nu asta trebuie făcut la eşecuri, ci să strîngem rîndurile şi să dăm dovadă de caracter"
- "Vom da totul în meciul cu Steaua, de joi. Vom alerga 90 de minute, ne vom bate, ne vom dărui total, ne vom agăţa de orice şansă care ni se va ivi, asta le promitem suporterilor"

610178-dinamo-pandurii.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Durimel, alternativa la Thicot
Stoican a avut mari probleme în alcătuirea primului 11 după ce a pierdut, chiar înainte de meci, o piesă de bază. Thicot s-a accidentat, iar tehnicianul "cîinilor" a fost nevoit să apeleze la Durimel, revenit după o lungă perioadă în care a fost accidentat. Durimel jucase ultima oară într-un meci oficial pe 4 decembrie 2013, chiar împotriva celor de la Pandurii, în sferturile de finală ale Cupei României, cînd Dinamo a cîştigat cu 1-0 şi s-a calificat. Thicot e incert chiar şi pentru turul semifinalelor Cupei cu Steaua, de joi seară.

Matei, out cu Steaua?
În finalul primei reprize, Cosmin Matei a acuzat probleme medicale şi, chiar dacă a dorit să continue să joace, a fost nevoit să iasă după 3-4 minute. A părăsit gazonul şchiopătînd, fiind înlocuit de Bilinski. Dacă accidentarea e gravă, atunci mijlocaşul nu va fi apt pentru meciul cu Steaua, de joi, din Cupa României, dar nici pentru derby-ul din etapa viitoare de campionat, cu Petrolul, la Ploieşti.

Ups, Rednic la meci! :)
Dinamo - Pandurii a avut un spectator de lux. E vorba despre fostul jucător şi antrenor al trupei din Ştefan cel Mare, Mircea Rednic. Tehnicianul n-a luat loc la tribuna oficială, ci a urmărit jocul de la tribuna a II-a, din mijlocul spectatorilor! Rednic, care va împlini 52 de ani la începutul lunii aprilie, e "principal" la Gent, echipă care a terminat sezonul regulat în Belgia pe 7, primul loc sub linia play-off-ului.

Doru Bratu, eliminat, deşi n-a jucat
La jumătatea reprizei secunde s-a petrecut un moment rar pe un teren de fotbal. Un jucător care se afla la încălzire a fost eliminat de "centralul" Cristi Balaj. Doru Bratu, fotbalist la Pandurii, a găsit de cuviinţă să-l înjure pe arbitrul adiţional, care a auzit, i-a semnalat acest lucru lui Balaj, care i-a arătat cartonaşul roşu fostului stelist şi l-a trimis la cabine. Doru Bratu e cel care în etapa precedentă a greşit grav la golul prin care Chiajna a cîştigat la Tg. Jiu, 1-0.

Bilinski, primele goluri
Atacantul polonez a fost lăsat şi aseară de Stoican pe banca de rezerve, însă a intrat în finalul primei reprize, după ce Cosmin Matei s-a accidentat. În repriza secundă a reuşit să marcheze de două ori, fiind primele sale goluri în meciurile oficiale în tricoul lui Dinamo, după ce în pauza de iarnă fusese golgeterul amicalelor, cu 4 reuşite. Bilinski, 26 de ani, a fost adus de la Zalgiris Vilnius, cu care a cîştigat titlul în Lituania în 2013 şi pentru care a marcat 21 de goluri, fiind al doilea golgeter al competiţiei.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (76)
cainerau1953
cainerau1953  •  23 Martie 2014, 15:59

Mircea Rednic va veni antrenor la Dinamo, nu degeaba sa dus la tribuna 2, l-am vazut akolo !!!

alexzece
alexzece  •  23 Martie 2014, 14:04
Postat de davidog05 pe 23 Martie 2014, 12:57

ai greșit subiecții de comparație. vorbim despre Pandurii ca de o echipă de profesionaliști, ceea ce nu se aplică și stelei

Ati prins glas dupa 1-1 in Gheencea vad,chiar nu va e rusine?O sa vezi in Cupa ca lucrurile or sa revina la normal... ;) si apoi o sa va vad iar cum plangeti p-aici si sperati sa bata nush cine pe Steaua in finala.Clasic Dinamo.

bridge_too_far
bridge_too_far  •  23 Martie 2014, 13:37
Postat de davidog05 pe 23 Martie 2014, 12:21

să nu mai amintim de bucuria egalării..făceau tumbe..

Vad ca ai uitat de plonjonul lui Mulinski cand "a-ti" egalat . Or suferi de AD ( Alzheimer's disease ) ? Numai ca voi "a-ti" plonjat degeaba . "A-ti" pierdut oricum cu toate ca "a-ti" dat dovada de ceva "sufle" .. :)))))))))

Vezi toate comentariile (76)
Comentează