FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - U CLUJ 1-2

VIDEO Alb-negru de gală » După 43 de ani! U Cluj a reuşit o victorie impresionată pe terenul lui CFR, 2-1

Ciupe l-a anihilat pe Gabionetta, apoi a urcat și-n atac și a dat lovitura decisivă // Foto: Mediafax
Ciupe l-a anihilat pe Gabionetta, apoi a urcat și-n atac și a dat lovitura decisivă // Foto: Mediafax

Articol de - Publicat marti, 25 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 martie 2014 23:29

Elevii lui Teja au obţinut aseară un succes entuziasmant pe terenul marii rivale şi-au săltat deasupra zonei de retrogradare.

CFR - U este un soi de Steaua - Dinamo. Al Clujului. Oraşul se împarte între culori, deşi "vişiniii" sînt cu trofeele, în timp ce alb-negrii sînt cu tradiţia şi cu ultraşii. În privinţa fotbalului, ambele grupări încearcă să se propulseze mai sus în clasament, unii căutînd ultimul tren către Europa, alţii să evite aerul ligii secunde.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Goluri de spectacol
S-a jucat deschis aseară. Negruţ (8) a pătruns în careu, o acţiune în viteză, dar şutul nu şi-a atins ţinta. Boutadjine (13), şut periculos, a anunţat reuşita lui Lemnaru (15). I-a pasat golgeterului echipei, care, profitînd de indecizia lui Cadu, nu i-a dat nici o şansă lui Felgueiras: 0-1! "Şepcile roşii" nu s-au bucurat prea mult, întrucît Ogbu (18) a profitat de lipsa de forţă a lui Abrudan şi-a înscris al 5-lea gol în acest sezon de campionat: 1-1!

S-a jucat şi pe contre. Rui Pedro (24) a încercat o execuţie pretenţioasă. Tîrnăcop (29) a reluat tare, însă a fost blocat. Şi ploaia s-a oprit ca să lase loc spectacolului din teren. Veselovsky (35) a salvat din faţa lui Rui Pedro. Ceea ce n-au reuşit la golul lui Lemnaru lusitanii Felgueiras şi Cadu au făcut la faza lui Lungu ce-a închis prima repriză.

Ce gol pentru istorie!
Blestemele "Şepcilor roşii" s-au abătut asupra lui Cadu. După ce portughezul l-a faultat dur pe Lemnaru, Ciupe (63) a trimis mingea în poartă printre trei perechi de picioare, lăsîndu-l fără reacţie pe goalkeeper-ul CFR-ului: 1-2!

Elevii lui Miriuţă n-au avut atitudine după golul care i-a descumpănit. Mai mult, s-au logodit cu ghinionul. Ogbu (76) a reluat spectaculos cu capul, dar bara i-a salvat pe oaspeţi, iar mingea i s-a aşezat în braţe lui Veselovsky. Acelaşi duel, doar că nigerianul n-a prins poarta.

Pe final, gazdele au încercat să atace furibund, să repare ce n-au reuşit tot meciul, însă n-au putut stăvili un succes istoric al trupei lui Teja, o speranţă printre tehnicienii noii generaţii.

600 de meciuri a bifat aseară CFR la nivelul primei divizii. Ardelenii au bifat 242 de victorii, 170 de remize şi 188 de înfrîngeri

6 partide consecutive fără victorie a bifat CFR în campionat, interval în care a scos doar 3 puncte, din trei remize

"Era echitabil un rezultat de egalitate. Am luat două goluri pe greşeli mari. Dacă se vrea reconstrucţie, la vară, pun şi eu umărul, trebuie o schimbare, cît mai repede" (Vasile Miriuţă, antrenor CFR)

"Nu ne bucurăm atît de mult că am intrat în istorie, cît că am luat 3 puncte şi-am urcat deasupra liniei fierbinte. Ne bucurăm de bucuria fanilor. Victoria mă motivează să fiu şi mai bun, e o mîndrie că am marcat" (Valentin Lemnaru, atacant U Cluj)

"Le dedicăm victoria suporterilor, pentru că Universitatea este echipa lor" (Mihai Teja, antrenor U Cluj)

610520-cfr-cluj-u-cluj-1-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Pus pe scandal
Ionel Ganea a făcut tărăboi, ieri la prînz, la stadionul din Gruia, la şedinţa tehnică. Surse autorizate susţin că acesta s-a luat de oficialul celor de la U Cluj, Ilie Mălureanu, alias "Ilie Galerie", un fin de-al lui Mircea Sandu. Ganezu' a negat conflictul, spunînd că a venit la arenă doar ca să ia tichete de la Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului. Fostul internaţional a primit în urmă cu 10 zile o sentinţă din partea Curţii de Apel, iar U Cluj trebuie să-l reîncadreze ca antrenor sau să-i achite toţi banii din contract, în jur de 240.000 de euro!

Au făcut carnaval
Fanii lui U au trăit la intensitate maximă meciul cu rivalii. Au refuzat să stea la peluză, mai ales că şefii de la CFR n-au mai impus restricţii, aşa că au stat la tribuna a II-a. Ultraşii au aprins torţe în drumul spre arenă. Jumătate din cei 8.000 de spectatori de pe stadion au fost suporteri ai "Şepcilor roşii". Şi au cîntat permanent. Iar la final n-au mai rezistat şi cîteva zeci au pătruns pe teren spre a-i îmbrăţişa pe jucătorii lui Teja! După care, au mers escortaţi de jandarmi în tribună, înapoi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
sorin58
sorin58  •  25 Martie 2014, 17:55
Postat de ertyuiop pe 25 Martie 2014, 12:24

Suspecte ultimele 2 meciuri ale lui U Cluj......cu Dinamo nu au jucat nimic si au cedat cam fara lupta 3 puncte dupa care castiga pt prima data dupa o lunga perioada la CFR! In anul primului titlu, CFR castiga spre bucuria generala la Dinamo si U Cluj in ultimele etape in dauna Stelei!

Oare iti aduci aminte cum ati luat voi titlul?Oare iti aduci aminte cum ati luat 6 puncte de la franari si anul urmator in doua meciuri de cascadorii rasului le-ati dat inapoi?Ciocu mic sholdovene ca ati fost campionii blaturilor.....voi si fratii vostrii,shobolanii din Gruia,

timarhac
timarhac  •  25 Martie 2014, 15:30
Postat de s0ny18 pe 25 Martie 2014, 09:23

Voi sunteti nebuni? Pai bozgorii nici macar nu erau in divizie cand astia jucau in liga 1. Mintiti lumea tanara cu cifre gen 43 de ani cand Caile Ferate Maghiare au aparut prin fotbal de cativa ani. Ei sunt singurii infiintati inaintea federatiei. Stim ca titlurile atrag vizualizari, dar macar nu mintiti cu lucru elementare. Transformati o echipa ungureasca care a castigat cu arbitrii campionatele !!! intr-o mare echipa cand ea e una de 2 lei. Sa speram ca se intorc in B (nu mai au mult).

Ma intrebam si eu asa... cu astia, ca specimenul asta de aici,ce se va intampla cu ei, cand parintii lor nu vor mai fi?

ertyuiop
ertyuiop  •  25 Martie 2014, 12:24

Suspecte ultimele 2 meciuri ale lui U Cluj......cu Dinamo nu au jucat nimic si au cedat cam fara lupta 3 puncte dupa care castiga pt prima data dupa o lunga perioada la CFR! In anul primului titlu, CFR castiga spre bucuria generala la Dinamo si U Cluj in ultimele etape in dauna Stelei!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează