FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO Au mai bifat o campioană! Rapidul a învins şi pe Genk

Deac a marcat un gol şi a avut o evoluţie foarte bună în prima repriză
Deac a marcat un gol şi a avut o evoluţie foarte bună în prima repriză

Articol de , - Publicat sambata, 09 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 09 iulie 2011 09:09

După Maccabi Haifa din Israel şi Wisla Cracovia din Polonia, Rapidul a mai învins o deţinătoare de titlu, pe Genk, din Belgia.

Giuleştenii continuă forma bună pe care au arătat-o în meciurile de pregătire şi au mai bătut o campioană. Ieri, a fost rîndul lui Genk, formaţie ce a triumfat sezonul trecut în Belgia. Chiar dacă, faţă de meciul cu Wisla, Răzvan a efectuat 7 modificări în primul "11", alb-vişiniii au evoluat la fel de bine.

VIDEO. CUM S-AU MARCAT GOLURILE

Presingul avansat al giuleştenilor e principalul motiv pentru care contracandidatele din Liga 1 au motive să se teamă. Belgienii au simţit pe pielea lor agresivitatea Rapidului. Mai ales în prima repriză, cînd rapidiştii au evoluat perfect, dominînd clar şi finalizînd 8 acţiuni de poartă!

A marcat "Messi"

Cel mai activ a fost Ciprian Deac, care pare că a început să se acomodeze în Grant. Mijlocaşul împrumutat de la Schalke a deschis scorul în minutul 9, după o acţiune personală. A intrat în centru şi a şutat pe jos de la 16 metri. Acesta a ajuns astfel la două goluri în patru partide jucate în tricoul vişiniu, o performanţă pentru fotbalistul care are doar 6 reuşite în toată cariera sa în meciuri oficiale!

Tot el a executat şi cornerul din minutul 40, cînd Oros l-a învins pe portar cu o lovitură de cap. Scorul putea fi mai mare la pauză, dar Sburlea, Pancu, Grigorie şi Marcos au ratat din situaţii bune. În plus, arbitrul le-a refuzat giuleştenilor un penalty, la Creţu.

Pauza îi înmoaie

Ca şi la partida cu Wisla, elevii lui Răzvan Lucescu au scăzut ritmul în repriza a doua, iar Genk i-a taxat imediat şi a marcat, după o ezitare a lui Oros. Ocaziile românilor s-au mai rărit, însă chiar şi aşa Cassio şi-a trecut în cont trei: o "foarfecă", un "cap" alături şi un şut reţinut de portar.

Pe final, Rapidul se putea vedea egalat, dar belgienii au lovit transversala porţii lui Straton. Astfel, trofeul turneului de la Tallinn a ajuns în Grant, dar e clar că giuleştenii au probleme fizice pe care trebuie să le rezolve cît mai repede. Mai au la dispoziţie doar 6 zile, pe care le vor petrece în Austria, acolo unde vor ajunge în această seară.

Cum au jucat achiziţiile:

V. Creţu - 90 minute
Cel mai bun meci al său de cînd a venit la Rapid, a alergat continuu, a fost agresiv, a recuperat multe mingi şi şi-a ajutat şi ofensiva. În prelungiri a fost eliminat.

Oros - 63 minute
S-a achitat bine de sarcini în defensivă şi a marcat şi primul său gol pentru Rapid. Totuşi, a ajuns tîrziu la centrarea din care belgienii au înscris.

Burcă - 27 minute
Nu a avut mult de lucru, nici nu a gafat, dar nici nu s-a remarcat.

Alexa - 27 minute
E clar că e un mare cîştig pentru Rapid. O dată cu intrarea sa pe teren, belgienii n-au mai găsit drumul spre poarta giuleştenilor.

I. Apostol - 46 minute
Cît timp a fost pe teren nu a ieşit în evidenţă. I-a fost teamă să-şi asume responsabilitatea. A ieşit la pauză, cu nasul spart.

Deac - 90 minute
Foarte bun în prima repriză, cînd a marcat şi a creat alte ocazii pentru colegii săi, dar în partea a doua s-a stins.

Regretele lui Şumi

Fostul antrenor al Rapidului, Marius Şumudică, a declarat la GSP TV că se simte vinovat pentru situaţia în care a ajuns Marius Constantin (26 de ani). "În acel conflict cu Marius consider că am greşit. Îmi pare rău că s-a ajuns aici, e vorba de cariera unui jucător. Multă lume a aşteptat ca el să izbucnească, l-au aşteptat la cotitură. Regret că am fost implicat", a spus Şumi.

În primăvară, stoperul a fost trimis la echipa a doua după ce a sărit să-l bată pe antrenor în urma unei remarce nepotrivite a tehnicianului la adresa soţiei jucătorului.

13-6 pentru rapidişti a fost raportul fazelor de poartă la partida de ieri

Rapid - Genk 2-1
Au marcat pentru Rapid: Deac (8), Oros (40)

Rapid: C. Straton - V. Creţu, Marcos Antonio, Oros (Burcă, 63), Ezequias (Bozovici, 63) - I. Apostol (Herea, 46), N. Grigore (Alexa, 63), Grigorie - Deac, Pancu (Cassio, 46), Sburlea (M. Roman, 46)
Antrenor: Răzvan Lucescu

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
octavianus
octavianus  •  09 Iulie 2011, 12:33

1-este concurenta pe posturi si asta se vede 2-s-a schimbat complet stilul de joc, avem posesie, facem pressing sus imediat cum pierdem balonul 3-s-a schimbat mentalitatea, atat prin ceea ce cere Razvan dar si prin unele achizitii 4-mai este de lucru, dar aratam bine FORTZA RAPID !!

madridpytyc
madridpytyc  •  09 Iulie 2011, 11:29

in prima repriza singer jucam exact ca barca....pasam din prima si urcam cu fundasi jucam perfect..oricum nu va fi ala 11 de baza de ieri din prima repriza va fi cu totul altceva adica vom fi si mai puternici....un atacant sa vina si afara ci cassio si sburlea ce sa faci cu ei?sunt lemnnnnnnnnnn

madridpytyc
madridpytyc  •  09 Iulie 2011, 11:31

batem doar campioane..nu echipe de mana a 3....cum e steaua bucurestii...abai a batut o echipa de 2 lei...cu penalti si prostii....vai de voi.....stelisti batuti de soarta.....rapid se va juca cu voi in etapa a 11 dar unde se va juca? la buzau sau.......?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează