FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - PANDURII 0-1

VIDEO Blocadă europeană » "U" Cluj a pierdut trenul spre Europa după 0-1 cu Pandurii

Cojocnean a fost blocat perfect de Pintilii, iar Pandurii au luat toate punctele de la Cluj // Foto: Lorand Vakarcs
Cojocnean a fost blocat perfect de Pintilii, iar Pandurii au luat toate punctele de la Cluj // Foto: Lorand Vakarcs

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 28 aprilie 2012 23:27

După 7 partide de invincibilitate, Niculescu a fost înfrînt printr-o singură mutare a lui Grigoraş, care le-a răpit clujenilor orice şansă de a mai prinde Europa.

Seria de invincibilitate a lui Claudiu Niculescu pe banca Universităţii s-a încheiat aseară, chiar la Cluj. Vinovat: Petre Grigoraş. A fost nevoie de o singură mutare inspirată a lui Grig de pe bancă, introducerea lui Batin în ultimul sfert de oră, pentru a decide soarta unei partide, la care nimeni nu s-ar fi supărat dacă se încheia nedecis.

VIDEO: Aici ai rezumatul partidei!

Doar golurile au lipsit dintr-o primă repriză dinamică, în care mingea a circulat în viteză, ameţitor, pe jos, de ambele părţi, neobişnuit parcă pentru ritmul Ligii 1. Pe final, Grozav a fost la un centimetru distanţă de a răsturna echilibrul, lovind bara după ce a scăpat singur cu Mingote (45).

La reluare, ardelenii au impus acelaşi ritm alert. Tony a ratat incredibil (55) din apropiere, iar Popa l-a electrocutat pe Mingote cu un şut năprasnic (77). Pe final, Batin a răvăşit apărarea "studenţilor", servindu-l mai întîi ideal pe Voiculeţ (78), iar apoi a fost blocat de Bornescu (81). Grozav a fost egoist în prelungiri, trăgînd alături. U a pierdut trenul de Europa.

"Nu am jucat prea bine, dar am avut şansă să înscriem. Niculescu nu trebuie să fie îngrijorat, pentru că vor mai urma înfrîngeri în carieră, e abia la început, trebuie să-şi continue munca" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

"Inevitabil, a venit şi primul eşec. A picat cum nu se putea mai prost, îmi asum înfrîngerea, jucătorii nu au nici o vină. Şansele pentru Europa sînt nule" (Claudiu Niculescu, antrenor U Cluj)

INBOX
- Adrian Cristea nu a fost nici măcar rezervă la partida de ieri, după ce a acuzat dureri la gleznă la ultimul antrenament. Niculescu nu l-a trecut pe foaie nici pe Marinescu, nerefăcut şi el, preferînd doi jucători tineri, Ionuţ Neag (18 ani) şi Vlad Morar (18 ani).
- Ibeh şi Rada au acuzat întinderi musculare după doar un sfert de oră de joc. Nigerianul a fost schimbat chiar înainte de finalul primei reprize cu fiul lui Grigoraş, în timp ce fundaşul nu a prins ultimele 15 minute pe teren.

Cifrele meciului
U Cluj - Parametru - Pandurii
4 - Ocazii - 6
39% - Posesie - 61%
12 - Şuturi la poartă - 25
2 - Şuturi pe poartă - 9
5 - Cornere - 10

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
uclujnapoca
uclujnapoca  •  29 Aprilie 2012, 12:46

FELICITARI PANDURII! SPER SA BATEM CUFURE PESTE DOUA ETAPE!!!

46rossi
46rossi  •  29 Aprilie 2012, 10:33

mie imi pare rau pt U. Merita macar un joc in Europa

cucu2011
cucu2011  •  29 Aprilie 2012, 08:26

S-a vazut in confruntarea directa diferenta intre stilurile de joc: U a practicat jocul static,fara presing,fara atac concertat la poarta adversa[nu a obligat adversarul sa greseasca pe mai nicaieri-nici in careul propriu]; Pandurii a jucat in stil european,avantat,cu pressing,cu suturi din orice pozitie,in viteza,barbateste-se vedea ca stiu fotbal-Grigoras are stofa de antrenor. Posesia spune ceva despre abordarea meciului. Imi pare rau dar cu jocul acesta U va mai pierde si alte meciuri acasa!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează