FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ASA TÎRGU MUREŞ 1-1

VIDEO Cătălin Samoilă, luat la rost pentru golul încasat cu Tîrgu Mureş: ”Gol de la Polul Nord”

Articol de - Publicat luni, 11 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 11 august 2014 00:22

Titular în primele 3 etape, Cătălin urmează să fie trecut o etapă rezervă, dacă ungurul Kovacs va confirma în Cupa României, la echipa secundă.

Cătălin Samoilă, 24 de ani, are viaţă grea în Ştefan cel Mare. A fost ironizat de către şefi chiar şi după victoria de la Cluj (2-3), apoi a fost făcut vinovat de golul luat de la Mureşan, din lovitură liberă, de la 35 de metri, în meciul cu ASA (1-1). Degeaba a parat lovitura de la 11 metri a lui N'Doye, la scorul de 1-0.

Duminică, la Piatra-Neamţ, are şanse minime să mai prindă primul 11. Ungurul Zoltan Kovacs va evolua miercuri la Dinamo II în meciul de Cupa României cu Viitorul Buzău - debutul lui Florin Bratu ca antrenor! -, iar dacă portarul de 29 de ani va fi sigur în intervenţii, este prima opţiune pentru titularizare cu Ceahlăul.

"Putea prinde cu piciorul"
Administratorul roş-albilor, Cornel Dinu, a fost acid cu prestaţia lui Samoilă contra mureşenilor, declarînd la Look TV: "Mureşan a dat gol de lîngă Polul Nord. Un portar ca lumea, precum Buffon, Zoff, Moraru, Iordache prindea şutul cu piciorul! Samoilă n-are nici o scuză. Dinamo n-a avut claritate în joc, deşi a evoluat jumătate de oră în superioritate. Poate că meciul ar fi fost mai spectaculos dacă ASA ar fi jucat şi pe atac. Dar este greşit să stai cu 4 apărători cînd adversarul are doar un atacant, ce semăna cu copiii vietnamezi pe care-i mai aducem în România, şi mai are şi un jucător eliminat".

3 goluri a încasat Samoilă în 180 de minute jucate în acest sezon în tricoul roş-albilor în 3 etape

"Golul lui Mureşan e greşeala lui Samoilă, să-l pună în ramă, să-l ia acasă! Nu cred că merita indemnizaţie pentru acest meci. A fost un şut nu foarte tare, la doi metri de bară, putea fi blocat" (Claudiu Vaişcovici, fostă glorie dinamovistă)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Matei i-a dat un pont la penalty
Înainte de execuţia lui N'Doye la penalty, în minutul 30, Cosmin Matei s-a dus la Samoilă şi i-a şoptit ceva. A dezvăluit după meci ce sfat i-a dat colegului: "Îl ştiam pe Ousmane de la Astra cum execută astfel de lovituri. I-am zis să nu se arunce înainte de vreme, pentru că asta aşteaptă mijlocaşul. A stat la pîndă şi a scos, bravo portarului nostru!".

Pedeapsă de la Stoican
Cu toate că le-a luat apărarea, public, jucătorilor săi după remiză, Stoican n-a fost satisfăcut de punctul obţinut cu ardelenii. După declaraţiile oferite la Look TV şi la conferinţa de presă, Flavius le-a rezervat un "cadou" băieţilor: i-a scos la cîteva ture de teren şi sprinturi pe iarba terenului de joc.

Rusandu, acuzat
Ambele echipe au acuzat arbitrajul lui Lucian Rusandu. "Ce să mai zic cînd nu ni se dă un penalty clar ca lumina zilei?! Mergem mai departe", a comentat Stoican despre eroarea "centralului" care nu l-a eliminat pe Stăncioiu, în minutul 6, după intrarea asupra lui Lazăr. Oaspeţii au acuzat eliminarea lui N'Doye, considerînd că primul "galben" a fost încasat uşor. "Arbitrajul a fost foarte bun, pînă mi-a dat mie cartonaş roşu", a reacţionat senegalezul.

Inbox
- Adrian Falub a scos primul punct în confruntările sale personale cu Dinamo, după 3 eşecuri la rînd. Antrenorul mai pierduse ca "principal" la U Cluj, Unirea Alba Iulia şi FCM Tîrgu Mureş.
- Cornel Dinu: "Trebuie să mergem mai mult pe mîna tinerilor, Lemac, Patrick Petre şi alţii. Dacă tot îi avem, să-i aruncăm în luptă!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  14 August 2014, 02:13

in fine, prevad ca in scurt timp in poarta va intra singurul portar de valoare din lotul actual, si anume ungurul kovacs.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  14 August 2014, 02:12

sutul a fost intr-adevar f puternic, dar nu extraordinar plasat. eroarea lui samoila consta in formarea unui zid subtire, chiar daca sutul era de la mare distanta, pentru ca este bine stiuta forta sutului jucatorului muresan. desigur, si interventia lui este tardiva si ineficienta, dar eroarea cea mai mare consta in organizarea dezorganizata a zidului.

sbageorge
sbageorge  •  11 August 2014, 22:10

apostole cat iei de la ungur? sau iaei banul de la impresarul lui? asta e singura explicatie a comportamentului tau.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează