FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CSMS IAŞI 2-2

VIDEO CFR - Iaşi 2-2 » Clujenii s-au făcut de rîs cu o nou-promovată!

CFR Cluj a fost surprinsă de golurile marcate de Iaşi în a doua repriză.
CFR Cluj a fost surprinsă de golurile marcate de Iaşi în a doua repriză.

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 august 2012 00:00 / Actualizat sambata, 18 august 2012 01:05

Clujenii au ratat şansa de a deveni lideri în Liga 1. Urmează testul european la Basel.

Acum patru ani, Iaşiul îi răpea visul lui Andone de a antrena în Liga Campionilor, după o remiză albă scoasă la Cluj. Tehnicianul a fost forţat să plece după un telefon la vestiare şi o strîngere de mînă a doua zi.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul meciului!

Între timp, "Fălcosul" s-a întors la CFR, feroviarii simt mireasma grupelor Ligii, Ionuţ Popa stă din nou pe banca moldovenilor, dar echipa sa, costumată în alb, seamănă mai degrabă cu o mulţime de fantome bezmetice. Morişca de pase a clujenilor i-a înfipt pe ieşeni în jumătatea proprie, rămaşi spectatori la un soi de tiki-taka poziţional.

Două minute le-au fost suficiente clujenilor pentru ca să-şi creeze prima ocazie la buturile lui Irimia, Sougou ratînd din 8 metri. Kapetanos a fost blocat şi el (7), iar trasorul lui Vass a prins doar plasa peluzei (15). Jocul-şcoală a fost finalizat după tiparul deja cvasicunoscut la campioană.

Kapetanos e faultat în careu, exemplul de ieri a fost Alexandru Creţu, iar Cadu trimite bezele tribunei (20). Replica Iaşiului? Inexistentă! Adică, statistic, nici un şut la poartă, nici o acţiune de joc. Fără stres s-a intrat la cabine, după ce vişiniii s-au mai distrat la poarta adversă cu cîteva ocazii.

Flama de la vestiare
La reluare, s-au trezit moldovenii. După ce Felgueiras l-a blocat pe Milea (59), mijlocaşul a detonat o jumătate de surpriză, reuşind egalarea după acţiunea lui Vladu (69). Cealaltă jumătate s-a declanşat trei minute mai tîrziu, cînd Herghelegiu s-a aruncat spre centrarea şutată a lui Vladu şi stadionul a amuţit (72).

Bucuria oaspeţilor nu a durat nici măcar 40 de secunde, Hora restabilind echilibrul după o fază-şnur. Degeaba a aruncat Andone întreg arsenalul ofensiv de pe bancă în teren, că reduta Iaşiului a rezistat pînă la final, înfăptuind o jumătate de minune, în care nimeni nu credea după cum a început meciul.

"Cei de la comisie citesc ziarele şi îl taxează pe guralivul de Popa. Dar ce, eu sînt prost să zic dacă a fost azi 11 metri? Tu crezi că la referendum au fost atîţia cît zic aştia că au fost?" (Ionuţ Popa, antrenor CSMS Iaşi)

"Nu mi-a plăcut repriza a doua, am făcut gafe în apărare. Am pierdut două puncte mari, am risipit munca de la Galaţi. Dacă nu înscrie Kapetanos, nu sîntem acolo. E prea puţin pentru ceea ce aşteptam" (Ioan Andone, antrenor CFR)

"Nu am dominat vreo echipă la fel cum s-a întîmplat cu Iaşiul în prima repriză, dar din păcate am primit două goluri foarte uşor" (Ioan Andone, antrenor CFR)

513976-caseta-cfr-csms-2-2.jpgINBOX

- Ioan Andone s-a certat permanent cu rezerva de arbitri, Eduard Constantinescu, pentru deciziile asistentului Bogdan Gheorghe, riscînd eliminarea în prima repriză. Directorul sportiv Sandu Matei l-a calmat cu greu
- Recuperat în Turcia după o accidentare la ligamentele colaterale, Ciprian Deac a venit în cîrje la stadion, alături de tatăl şi prietena sa, pentru a-şi susţine colegii. Deac va reveni abia la finele lunii septembrie la antrenamente.
- Ionuţ Popa a stat minute bune înainte de startul reprizei secunde pe teren pentru a-i explica lui Ţigănaşu poziţia şi chiar traseele pe care trebuie să le acopere după ce l-a înlocuit pe Straton.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
cfrclujole
cfrclujole  •  21 August 2012, 13:57
Postat de alexandru26 pe 20 August 2012, 16:40

tu ai nume si renume,sfortza sfortza cefurau,la hotii esti primu'in lume,sforza sforza cefurau...FORZA BASEL!

Tu ai probleme grave baiatule! CFR - campioana Romaniei!!! Obisnuieste-te! Forta CFR!

alexandru26
alexandru26  •  20 August 2012, 16:40

tu ai nume si renume,sfortza sfortza cefurau,la hotii esti primu'in lume,sforza sforza cefurau...FORZA BASEL!

wertus
wertus  •  19 August 2012, 11:32
Postat de useronix pe 18 August 2012, 13:01

Chiar daca este neinvinsa CFR Cluj e o gluma de echipa adica toata lumea le da 5 numa CFR nu e in stare sa bata aceasta echipa semi-profesionista :) si ma mir ca au asteptari sa scoata pe FC Basel hai sa fim seriosi :) ii scoate FC Basel fluierand

baiatu veziti de alte echipe in Europa Cfr a facut 6 puncte cele mai multe cu campioana Cehiei . Steaua a castigat cu noroc iar Vaslui a dat cu mucii in fasole .In campionat care echipa a trucat meciuri nu cumva steaua ? Meciul cu U cluj este evident .Pe vaslui i-a baut in moldova cu scor de neprezentare . Se intampla sa se mai incurce asta e nimeni nu-i perfect .De unde atata ura pentru aceasta echipa nu stiu probabil ca ai fi vrut ca 20 de ani la rand sa castige o echipa cum se intampla in comunism .

Vezi toate comentariile (35)
Comentează