FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CFR 1-2

VIDEO CFR TGV » Clujenii urcă tot mai mult în vârf, Astra ratează încă o șansă la playoff: 1-2

Alibec (dreapta) a fost aseară singurul pericol real pentru poarta clujenilor
Alibec (dreapta) a fost aseară singurul pericol real pentru poarta clujenilor

Articol de - Publicat vineri, 02 decembrie 2016 00:00

Miriuță a învins aseară într-un meci rezolvat ca la șah, în prima parte, din două faze. Șumi a avut calitate în atac, dar apărarea l-a bruscat din nou.

Când se întâlnesc Astra și CFR Cluj, indiferent de competiție, este ca atunci când se aprind beculețele de Sărbători în orașele României. Poți să fii sigur că vor fi faze ce vor lumina fotbalul nostru destul de gri.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Iar miza este imensă pentru ambele formații garnisite cu băieți de calitate, care au ajuns să întărească în ultimii ani Steaua, cea mai darnică echipă din Liga 1 pe piața transferurilor. Potul e un loc în play-off, acolo unde cresc banii de premiere de la televiziuni.

Campioana cărui an?!

Bud (5) a pornit din nou în lupta de urmărire a golgeterului campionatului, Llullaku. Și-a dovedit vâna, reluând simplu, de lângă Oros, visător și dezastruos atunci când joacă împotriva "feroviarilor" din Gruia, și a beneficiat de ieșirea aiurea a lui Gavrilaș: 0-1!

A intrat imediat în ring Alibec (13). Vai de Astra după ce va pleca la Steaua! Mai ales că se întoarce și Budescu la chinezi, ei doi, plus Teixeira, reprezentând 90 la sută din ceea ce campioana mai are de calitate în prezent.

Denis și-a făcut faza în dreapta și a șutat fără nicio șansă pentru Vâtcă. Șumi începea să spere, doar că apărarea de câteva parale l-a trădat iar. Nascimento a scos un penalty în duelul cu Oros, nici Geraldo n-a putut să-l blocheze și tot el a readus CFR-ul în avantaj: 1-2!

Era minutul 21, doar că Astrei i-a venit mai greu să mai ofere replica imediat. Teixeira (25) a avut-o în ghete, numai că mingea s-a încăpățânat să se ducă pe lângă. Apoi Vâtcă i-a blocat pe Budescu și pe Teixeira, care au șutat numai de la distanță.

Pe 1 în clasamentul iluziei

Ardelenii și-au revenit după palma dată de Pandurii, etapa trecută. Elevii lui Miriuță au absorbit fără a intra în panică atacurile adversarilor. Iar când au pornit pe contraatac, au dat fiori mâinilor timide ale lui Gavrilaș. Camora, pe final, ar fi putut da chiar golul 3.

Pe Alibec l-au lăsat nervii după mai multe lovituri recepționate, și-a bruscat un adversar, dar a scăpat ieftin, doar cu galben. Șumi a rămas cu bătăliile europene, în campionat e tot mai frig, play-off-ul e departe ca vara.

Miriuță are supărarea că ar fi fost pe primul loc acum dacă nu exista depunctarea de 6 puncte din startul sezonului! Dar CFR e o candidată serioasă la play-off, iar acolo orice va fi posibil.

"Noi vrem la fiecare meci să scoatem maximum. Nu ne gândim cine ne-ar putea prelua, vrem doar să vină salariile la timp și să ne facem treaba, adică să ajungem în play-off"
Cristian Bud, atacant CFR

"Cred că am ratat una dintre ultimele șanse de a ajunge în play-off. Din păcate, la Giurgiu e atmosferă de Divizia B... Sper ca Astra și Steaua să se califice în primăvara europeană"
Denis Alibec, atacant Astra

"Mă bucur mult de victorie, chiar dacă Astra ne-a dominat în a doua repriză. Dar am cedat deliberat controlul. În play-off, dacă mai aducem ce jucători vreau, ne putem lupta la titlu"
Vasile Miriuță, antrenor CFR Cluj

"Ne-au scăzut dramatic șansele de a mai ajunge în play-off. Mai ales că pierdem jucători în iarnă. Îmi reproșez și eu greșeli, însă nu doar eu am fost în eroare. Eu fac foițe, cutare cu cutare, cine la cine face marcaj, dar asta e! Nu meritam să pierdem"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Am obosit, am obosit! Dacă vom juca împotriva Romei, joia viitoare, așa cum am făcut-o cu CFR, ne vom plictisi de câte ori vom aduce mingea la mijlocul terenului să reîncepem meciul"
Marius Șumudică, antrenor Astra

astra cfr cluj 1 2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close