FOTBAL  »  Superliga  »  CORONA - OŢELUL 0-1

VIDEO Corona nouă cu oşteni pensionari » Oţelul a cîşigat la limită, 1-0, din penalty şi după un joc sterp

Marquinhos a marcat primul său gol în Liga 1 +1   FOTO
Marquinhos a marcat primul său gol în Liga 1

Articol de GSP - Publicat marti, 23 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 22 iulie 2013 22:46

Singurul "viu" de la gazde a fost Coman, 32 de ani, însă prezenţa lui pe teren, alături de Forika, foşti colegi la Sibiu, a accentuat prima impresie: Corona e la fel de bătrînă ca Voinţa şi dă senzaţia că îi va împărtăşi soarta.

Într-o ligă a paradoxurilor, poate nici un alt meci decît Corona- Oţelul nu ar fi putut reprezenta eticheta mediocrităţii în joc şi sinteza letargiei. Debutul unei echipe cu 4 promovări în cei 5 ani de la înfiinţare, dar fără identitate şi sprijin din tribune, în faţa fostei campioane de acum 3 ani: întărită teoretic de banii UEFA, ajunsă azi în insolvenţă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Miuţă de iulie
Doar în minutul 19 bănuim că e vorba de fotbal, dar "capul" lui Coman, după trei încercări de centrare, s-a risipit molatic la un metru de poartă. În minutul 41, acelaşi jucător reia din cădere, la aceeaşi distanţă de bucurie. Greu pentru Corona să pară o echipă proaspătă, cînd cinci titulari sînt trecuţi de 30 de ani, pe bancă sînt alţi patru fotbalişti de-o seamă, iar greul pică, în iarbă, pe Stere: 37 de ani! Oţelul? Două şuturi spre poartă în trei sferturi de oră. Ambele pe lîngă, dar unul frumos, brazilian, de la Marquinhos.

Coman vs penalty cu toate mantele
La reluare, tot Coman a părut singurul braşovean care-şi învinge vîrsta: şut frumos, din unghi, care s-a ridicat însă deasupra vinclului (46). La impotenţă ofensivă se nasc închizători curajoşi, aşa că "oţelarul" Neagu e aproape de un şpiţ izbăvitor, dar ţinteşte portarul (53).

Cînd remiza părea sortită, un corner gălăţean produce haosul: mingea loveşte bara, braţele lui Marc, transversala! Ratarea cu toate mantele e "salvată" de Olariu, care vrea să scoată "sfîrleaza" şi sfîrşeşte izbindu-l cu gheata în cap pe Sîrghi.

Penalty, "roşu", Marquinhos execută cu bara dreaptă (73). Corona rămîne debutanta fără punct a sezonului şi încheie în 9 oameni după ce şi Burlacu e eliminat.

Surpriza din tribune
Deşi clubul Corona a fost înfiinţat recent, în 2008, iar echipa nu a beneficiat în Liga a 2-a de o susţinere numeroasă, debutul în Liga 1 a fost unul neaşteptat din punctul de vedere al asistenţei. Aproape 6.000 de fani au fost ieri pe Stadionul Tineretului, arena de tradiţie a rivalei locale FC!

Dincolo de curiozitatea debutului pe prima scenă, a contat şi faptul că intrarea a fost liberă. În prima repriză, mai mulţi fani ai "Steagului" au afişat un banner în care au invocat anul de înfiinţare a favoriţilor, 1936, şi au scandat "În Braşov doar Steagu' contează".

7.000 de fani a avut FC Braşov în tribune sezonul trecut la partidele cu Steaua şi Dinamo; în celelalte 15 meciuri acasă a avut mai puţini suporteri decît Corona la meciul de ieri

"Sînt extrem de bucuros, pentru că n-am avut o pauză de vară prea liniştită. E de apreciat că Marquinhos şi-a asumat răspunderea să bată penalty, Iorga era executantul obişnuit" (Narcis Răducan, manager Oţelul)

580077-corona-otelul.jpg

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
otelugalatii
otelugalatii  •  26 Iulie 2013, 18:59
Postat de dreamer123 pe 23 Iulie 2013, 02:07

vor pica nu mai au mult...

da dinamo cate puncte are ma desteptule are 0 pct ma parca ia batut policrimisoara )))))))))))

putregaiu
putregaiu  •  23 Iulie 2013, 09:41
Postat de dreamer123 pe 23 Iulie 2013, 02:07

vor pica nu mai au mult...

cu Dinamo de mana

mihaitanase
mihaitanase  •  23 Iulie 2013, 07:17

CEL MAI SLAB MECI DIN PRIMA ETAPA .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează