FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - DINAMO 3-1

VIDEO Gheață la mal » Cristea și Ștefănescu au pus-o la respect pe Dinamo, 3-1

Articol de - Publicat luni, 19 decembrie 2016 00:00

"Din punctul meu de vedere este un teren impracticabil care pune în pericol integritatea jucătorilor", a declarat Ionel Dănciulescu la Dolce înainte de meci.

Prunea, președintele ieșenilor, a spus că "gazonul este foarte bun, dinamoviștii chiar au efectuat pe el antrenamentul oficial".

Realitatea? Cele două echipe au ieșit cu ghete de teren sintetic, jucătorii alunecau serios pe anumite porțiuni din teren, iar frânele erau aproape imposibile. Oricum, în comparație cu terenul de la Tg. Mureș, cel din Copou părea "Santiago Bernabeu" în septembrie.

Click aici pentru VIDEO!

Banderola l-a inspirat

Mai aproape de realitate a fost Dănciulescu, confirmat de trântele luate mai ales de fotbaliștii care se apărau. Una peste alta, cei de la Dinamo au încercat să scoată cât mai multe din fazele fixe. Nistor a trimis o centrare perfectă din stânga, Ceccarelli și-a arătat pedigree-ul italian printr-o lovitură de cap foarte bună, însă Grahovac a fost la post. Portarul a respins o dată, dar doar până în gheata căpitanului Nedelcearu, care a făcut 0-1.

Neatenția lui Oliva

Au urmat faze periculoase la poarta lui Brănescu, iar presiunea a adus un penalty pentru gazde. Oliva l-a faultat pe Bosoi și Colțescu a arătat punctul cu var. Argentinianul lui Dinamo a fost unul dintre jucătorii care s-au ținut cel mai greu pe picioare, chiar și la faza penalty-ului acesta mai mult a alunecat pe spate și l-a faultat pe jucătorul Iașiului. Într-un fel, are și Oliva scuzele lui: în Gobernador Crespo, Argentina, locul de naștere a fundașului stânga, la ora disputării meciului erau 23 de grade! În condițiile în care Oliva a jucat doar în Argentina și un an în Cipru în toată cariera, suporterii ar trebui să fie destul de iertători. 1-1.

De câteva zile, lumea vorbea despre importanța lui Busuladzici la Dinamo. Atât i-a trebuit! Închizătorul l-a lovit cu piciorul în piept pe Crețu, după un contact între cei doi, iar Colțescu l-a eliminat!

KO în prelungiri

Refrenul care a urmat a fost "Doar Poli Iași". Ștefănescu, jucător împrumutat de la Steaua, a izbutit să-și aducă echipa în avantaj printr-o execuție superbă, după ce a fermecat mingea cu un șiret-interior perfect.

Show-ul moldovenilor s-a terminat în prelungiri, când Brănescu l-a faultat clar pe Moldovan în careu, iar Vasile Gheorghe a transformat fără probleme. Moldovenii încep să spere din nou la play-off, iar pentru Dinamo înfrângerea a picat cum nu se poate mai prost înaintea înfruntării cu Steaua, din Cupa Ligii.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
bicoz
bicoz  •  19 Decembrie 2016, 18:42
Postat de saviola2_8 pe 19 Decembrie 2016, 10:28

vezi ca si ala de la craiova tot stelist era, regretatul costica stefanescu, era produs suta la suta al stelei.

Regretatul Stefanescu este perceput de lumea fotbalului ca si craiovean, de aici si analogia facuta de mine. Acest Stefanescu de la Iasi nu este nici pe departe "stelist"(apropo, a jucat la voi?), insa marele ziarist trebuia obligatoriu sa scrie ceva de fcsb

juliusmad
juliusmad  •  19 Decembrie 2016, 12:36
Postat de ultra_tei pe 19 Decembrie 2016, 11:20

Frica, Ispase, este? Esti cunoscut acum. Ne vedem.

Cine esti tu, zorro? :))

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  19 Decembrie 2016, 11:39
Postat de ultra_tei pe 19 Decembrie 2016, 11:20

Frica, Ispase, este? Esti cunoscut acum. Ne vedem.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close