FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - STEAUA 1-1

VIDEO+FOTO Amară păcăleală » Steaua a ratat în prelungirile prelungirilor cu Oţelul, 1-1, a 7-a victorie la rînd în campionat

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 18 iulie 2014 15:56

Steaua s-a lăsat dusă de val aseară pe Dunăre. N-a mai avut strălucirea din martie şi a păcătuit la ultima fază a meciului, irosind şansa de a ucide campionatul


Cînd să fie "24 pentru 24", adică Steaua campioană în etapa a 24-a pentru obsedantul titlu cu numărul 24, gălăţenii au spart sticla de şampanie a adversarilor. Grigoraş s-a dovedit din nou invincibil în faţa roş-albaştrilor, aşa cum fusese şi în ultimele trei întîlniri directe!
Biruinţa nu e obligatorie, obligatorie e lupta. Aşa scria pe un banner al galeriei gălăţenilor. Şi dă-i, şi luptă! Un altfel de "noi muncim, nu gîndim", transpus, peste decenii, în 2013. Bucureştenii au avut prim-planul primei părţi, dar s-au blocat de paradele sigure ale lui Grahovac.

Click aici pentru rezumatul VIDEO + FOTO!

Portar Spiderman
Rusescu, reluare cu capul în minutul 4 şi, mai ales, cînd a căutat colţul scurt, în minutul 25, singur cu portarul, ocazia reprizei, l-a evidenţiat pe bosniacul cu palme sigure. Care n-a dormit, spre deosebire de colegi, nici în minutul 45Ă2, cînd Bourceanu a căutat celălalt colţ.

Am vorbit de luptă, de muncă. Puţină clarviziune. Doar Chipciu, la pasa ce l-a lăsat singur pe Rusescu cu Grahovac. În rest, tentative de etalare a tehnicităţii, pseudofoarfece, precum Chiricheş, respectiv Didi, ori multe baloane pierdute, irosite în zona centrală a terenului.
Cojoc, decupat din filmele cu karatişti, l-a pus în încurcătură pe Tănase, din ce în ce mai şters în fotbal. Iorga, minutul 32, era să-i înece pe stelişti, profitînd de amnezia lui Latovlevici, însă Georgievski a fost exact. Cu un Grig calm pe bancă, dar cu jucători agresivi, nu neapărat atenţi, gălăţenii au sperat la reluarea cu capul a lui Vancea, din minutul 37.

Pic şi poc
Revenit de unde a plecat în viaţă, Bourceanu a vrut multe, i-au ieşit puţine, starea sa de nervozitate transmiţîndu-se, negativ, şi coechipierilor. Chiar şi cu multe minţi hai-hui în echipă, Steaua a controlat partida, arătînd de ce a venit la Dunăre cu 6 victorii consecutive în cont. Vancea, minutul 52, le-a dat fiori bucureştenilor, dar a pasat aiurea, iar Iorga şi Didi au ucis ocazia. Tot vîrful gazdelor a mai tras tare, imediat. Chipciu a părut deocheat, după o fază bună, a urmat alta rea, rezultatul dînd cu minus.

Au ţinut Liga 1 pe linia de plutire
Mulţi nervi, înjurături şi pe teren, şi între bănci. Golul lui Szukala, minutul 62, venit după o fază contestată de gălăţeni, a aprins fitilul. Grigoraş, metamorfozat în leu ce fierbe în cuşcă, a vrut să scoată echipa de pe teren! Aceeaşi formaţie, inclusiv bravul Grahovac, care a aţipit la faza fixă ce-a adus reuşita steliştilor.

Tatu, minutul 68, ar fi putut linişti apele Dunării, însă a arătat că e greu să pui latul şi să bagi mingea în poartă din 3 metri. Iorga, minutul 71, i-a telefonat înainte lui Tătăruşanu la o lovitură liberă de la 17 metri. Sforţările dunărenilor au dat roade la ultima fază a meciului, cînd Sîrghi, lansat de Iorga şi pierdut pe drum de Georgievski, a dat culoare serii gălăţenilor.  

Rainea l-a premiat pe Tudor
Alexandru Tudor a devenit aseară arbitrul numărul 1 all time din fotbalul românesc. Cu jocul de ieri Tudor i-a depăşit pe Sorin Corpodean, Nicolae Rainea, Ion Crăciunescu şi Adrian Porumboiu. În cele 15 sezoane în care a arbitrat, bucureşteanul a condus 269 de meciuri. Înaintea confruntării de la Galaţi, "centralul" de 41 de ani a fost premiat de cel mai mare arbitru român, Nicolae Rainea. Tudor a fost aplaudat de întreg stadionul pentru perfomanţa reuşită.

Bilete scumpe, fani puţini!
Steaua umple stadioanele în ţară, dar nu şi la Galaţi, chiar dacă în oraş sînt foarte mulţi susţinători ai roş-albaştrilor. Suporterii Oţelului nu s-au înghesuit să vadă liderul Ligii 1, puţin peste 7.000 de spectatori fiind aseară prezenţi în tribune. Deşi aveau asigurat accesul gratuit la meciul cu CS Severin, de peste două etape, fanii gălăţeni nu au cumpărat prea multe bilete pentru întîlnirea cu Steaua. Tichetele au costat între 20 şi 60 de lei.

Alături de Sabina
Aproximativ 250 de ultraşi stelişti au fost aseară la Galaţi şi au afişat un banner după incidentele de la un liceu din Covasna, acolo unde o elevă, Sabina Elena, a fost ameninţată după ce-a venit la şcoală cu o bentiţă tricoloră pe cap: "Încurajaţi copiii să poarte tricolorul, căci ei sînt singurii ce pot salva poporul". Fanii Oţelului au reacţionat şi ei: "Cu tricolorul în inimă şi-n frunte afişat, alături de Sabina neîncetat!".

"Da, caut un atacant!"
După ce Gazeta a dezvăluit în ediţia de ieri că Daniel Stanciu îl ajută pe Gigi Becali, fostul oficial de la Timişoara şi Vaslui a confirmat informaţiile publicate: "Domnul Becali mi-a cerut să-l ajut cu un atacant, dar de aici pînă la a spune că m-am apucat să lucrez pentru Steaua e cale destul de lungă. Steaua are deocamdată un manager. E greu ca Gigi Becali sau altcineva din conducerea Stelei să asculte doar de sfatul meu. Nu e o regulă, însă oricine poate să propună jucători la Steaua. Să vedem ce ne rezervă viitorul".

Şi Anji îl vrea
Vlad Chiricheş continuă să stîrnească interesul cluburilor de afară. După ce s-a vorbit de un eventual transfer al său în Anglia, la Manchester City, şi în Italia, la Milan şi Inter, acum ruşii susţin că e dorit de Anji Mahacikala, cel mai bogat club din Rusia în acest moment. Jurnaliştii ruşi susţin că fundaşul de 23 de ani a fost urmărit de trimişi de la Anji în partida Olanda - România, 4-0.

Au scăpat de blitzuri
Obişnuiţi să creeze isterie în deplasări, roş-albaştrii au avut parte de o surpriză la Galaţi. Bucureştenii au ajuns în oraşul de pe malul Dunării aproape în anonimat, doar 5 fani aflîndu-se la hotel în momentul în care autocarul s-a oprit. Asta în condiţiile în care Galaţiul e cunoscut ca un oraş în care predomină steliştii. Probabil, fanii au fost descurajaţi de modul în care roş-albaştrii au reacţionat săptămîna trecută, la Brăila, cînd au evitat contactul cu suporterii, refuzînd să acorde autografe şi să facă poze.

Galvan, integralist, dar fără victorie
Pedro Galvan, una dintre ţintele Stelei din Israel, a bifat toate cele 90 de minute în partida Bnei Yehuda - Hapoel Ironi, scor 1-1. Deşi a terminat meciul pe teren, mijlocaşul ofensiv de 27 de ani n-a strălucit, echipa sa, Yehuda, smulgînd o remiză în penultimul minut de joc. Argentinianul a strîns în acest sezon 10 goluri în 28 de partide. Pe lîngă Galvan, steliştii îl mai vor din Israel şi pe Toto Tamuz, atacantul de 25 de ani al celor de la Hapoel Tel Aviv.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (87)
nek2013
nek2013  •  05 Aprilie 2013, 02:20
Postat de soarerodion pe 02 Aprilie 2013, 14:29

Stelistii raspund: ''Regina nationala fwte in cwr cwrva locala''

ai gresit enorm de mult in cometariul asta dar nu am ce s cer de la o oaie. Curwwa ar fi fost cei de la galati doar daca intradevar stateau si luau bataie dar cum ei nu au stat deci nu sunt curwwwe , OAIEEEEE sclavista ce esti .

nek2013
nek2013  •  05 Aprilie 2013, 02:16
Postat de ionut_gl pe 02 Aprilie 2013, 21:40

ce articol mincinos:)).Tudor a fos fluierat nu aplaudat iar daca Galatiul este un oras de stelisti,de ce au fost asteptati doar de 5-6 suporteri?PENIBILULE

nu te agita prea tare ...intradevar e un articol mincinos dar e scris de un stelist eduard apostol ASADAR nu avea cum s scrie decat in favoarea stapanului sau BEEEEcali .

wertus
wertus  •  02 Aprilie 2013, 23:30
Postat de juliusmad pe 02 Aprilie 2013, 11:34

e normal. si juventus si cfr sunt echipe recunoscute pentru blaturile facute. cum ar putea sa-ti placa fotbalul pe bune ;)

Enumera asa zisele meciuri aranjate ale CFR Cluj ?Eu pot sa iti meciuri suspecte clar numai in ast campionat cel putin 2 ale Stelei .1 meciul din campionat cu Chiajna dupa ce aia ii scot din cupa , bat oile cu 6-0 , meciul cu U Cluj de pe Arena Nationala 5-1 cu jucatorii prodancei in teren la U fara acei jucatori abia 0-1 chinuit . Aranjament cu pandurii in tur sa se faca 0-0 cu toate ca pandurii rateaza din toate pozitiile si STEAUA NU ATINGE MINGEA TIMP DE 35MIN .Asta este noua campioana . In Europa a avut un parcurs bun datorita norocului -la natioanala cu 6 stelisti titulari in dubla cu Olanda ne-am luat 8 goluri si am dat unul . Andorra a luat doar 4 de la olandezi

Vezi toate comentariile (87)
Comentează