FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PANDURII 2-1

VIDEO+FOTO Edi are voie să atingă icoanele? Dinamo a deschis scorul din ofsaid și a cîștigat în prelungiri, 2-1 cu Pandurii

Articol de - Publicat duminica, 13 decembrie 2015 00:00

Pandurii au ratat mult și au egalat prin golul unui fotbalist venit din Liga B, insuficient pentru a obține măcar un punct cu Dinamo, 1-2.

Cînd Săpunaru (min. 13, cap alături), Nistor (14), Hora (33) ratau și-i albeau barba rară lui Edi Iordănescu, taică-su, selecționerul, la Paris, încă ținea mîna în buzunar, pe icoanele sale de neatins de către nimeni, care ne aduseseră o grupă destul de zîmbitoare la Euro. Cînd Hora șuta cu stîngul în bară (min. 44), icoanele părintești probabil că deja se odihneau. Zău, generale, măcar Edi dacă ar fi avut voie din cînd în cînd să atingă icoanele, Pandurii sigur ar fi avut șase-șapte puncte în plus!

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

Într-o repriză în care Pandurii a jucat frumos, dar s-a terminat în neant, precum Coloana Infinită, Dinamo, harnică și speculativă, a părut să continue meciul de la Ploiești și să se remarce pe tabelă cu ajutorul arbitrilor. Cosmin Matei (39) a trimis cu talpa ghetei în fața porții, de unde Essombe, aflat într-un ofsaid nu foarte greu de sesizat de asistent, a împins mingea în gol! Gemenii golului dinamovist, Bizonul cu Petrolul, Marcel cu Pandurii, înscriu la foc automat, nici nu mai contează dacă o fac regulamentar sau nu! La fel de adevărat e că edificiul brâncușian al lui Edi Iordănescu n-are soclu, grafica frumoasă de la mijloc în sus sprijinindu-se pe picioarele de lut ale unor fundași uneori comici, cel mai bun dintre ei, Săpunaru, evoluînd cumva în exil la mijlocul terenului.

Nedelcearu, călcînd apăsat, lîngă Paul Anton, mereu hotărît, păreau pilonii construcției lui Rednic. Alături de Cerniauskas, care a mai scos o fază grea, șutul lui Droppa, din minutul 60. Dar Edi, lăsînd icoanele în buzunarul părintesc, de la Paris, a recurs la dialectică și a făcut o schimbare inspirată, introducîndu-l pe Vali Munteanu. Iar no-name-ul venit de pe bancă a marcat, cu un șut impecabil, la doar trei minute după ce intrase pe teren. Cine e Vali Munteanu, 26 de ani? Un "cookie" de-ai antrenorului, adus de la Fortuna Cîmpina, din liga secundă.

Semn că încă mai avem resurse în fotbal, cu condiția să le căutăm.
Rotariu a ratat (70) din pasa lui Matei, după o fază superbă. Dinamo părea să caute mai mult victoria, Palici ținea să arate că e un stîngaci aproape de rafinamentul lui Rotariu. Albaștrii lui Edi au lăsat inițiativa și estetica în urmă, încercînd să-și apere punctul, în zece oameni, cu Droppa eliminat (85) și cu trei stoperi pe teren.

Rednic însă, cu nas de antrenor trecut prin multe, făcuse în minutul 85 o schimbare aparent fără rost, Puljici în locul lui Marc, adică stoper pentru stoper. Iar al doilea bărbos al echipei a reușit să marcheze golul victoriei cu capul, în primul minut de prelungiri, după un corner, la o fază la care Mingote putea fi ceva mai hotărît. Al doilea 2-1 consecutiv pentru Dinamo, al doilea meci la rînd cu serioase probleme de arbitraj în favoarea lor!

5 victoriiîn ultimele 6 meciuri a obţinut Dinamo 

Gol din ofsaid

Fază dificilă la golul "cîinilor" din minutul 39. Mingea a fost deviată cu vîrful ghetei de Cosmin Matei către Essombe, care a reuşit să împingă balonul în poartă din poziţie de ofsaid. Asistentul Marchidanu nu a semnalizat poziţia de ofsaid, deşi a fost aproape de fază.

Suspendare stupidă

Lukas Droppa, mijlocaşul Pandurilor, a fost eliminat aseară în minutul 86 al jocului, după ce a primit al doilea "galben" pentru un fault, primul cartonaş fiind luat pentru proteste. "Închizătorul" ratează meciul de etapa viitoare cu Astra. (Liviu Manolache)

Eliminat a treia oară

Antrenorul gorjenilor, Edward Iordănescu, a fost eliminat aseară de arbitrul Marcel Bîrsan pentru proteste. Este a treia eliminare din acest sezon de Liga 1 a fiului selecţionerului, după cele din etapele 9, tot cu Dinamo, şi 17, cu Iaşi. În drumul său spre tunel, Iordănescu a avut un conflict verbal cu secretarul general al lui Dinamo, Bogdan Bălănescu.

caseta

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (114)
bazileon
bazileon  •  14 Decembrie 2015, 17:28

Dle Buzarin, ati ramas acelasi comentator ingramadit, chinuit si antidinamovist. O fi din offside primul gol al lui Dinamo, dar atunci golul egalizator este cu atat mai incorect, Radut faultand evident si urat. Iar Palici ia galben pentru simulare total aiurea: de fapt se impunea penalty. De ce nu va ocupati de ce stiti mai bine, managementul cluburilor de fotbal?

lecram55
lecram55  •  13 Decembrie 2015, 20:05
Postat de zecs93 pe 13 Decembrie 2015, 18:07

Cat despre Buzarin care a mazgalit articolul asta ***, probabil saliveste si e frustrat ca nu mai este conducator in liga 1 ,la singura lui participare ca conducator de club la Victoria Branesti i-a si retrogradat si s-au dus spre desfintare, halal jurnalist *** asta !!!

Stai că acum are o funcție importantă !!! Director de imagine la Clinceni :)))))))))))

adianghelescu
adianghelescu  •  13 Decembrie 2015, 20:02
Postat de boss.alb.rosu pe 13 Decembrie 2015, 12:05

Doar citind titlul iti dai seama ca echipa militienilor s-a intors la metodele de dinainte de revolutie.

*** iar bati campii primul gol al lui dinamo a fost autogol fault grosolan al lui radut la golul pandurilor si penalty in prima repriza si despre ce vorbim unde e ajutorul arbitrului buzarin spera sa prinda si el avionul nationalei gudurindu-se pe linga junior sa observe seniorul edi se crede cel putin mourinio dar oricine poate fi antrenor cu jucatori buni adusi pe banii statului

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (114)
Comentează