FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - OŢELUL 2-0

VIDEO+FOTO Extemporal la dirigenţie » Eliminarea timpurie a lui Alexandru Tudorie a uşurat misiunea Rapidului, 2-0 cu Oţelul

Articol de - Publicat duminica, 22 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 21 martie 2015 21:42

"Profesorul" Pustai a pregătit perfect echipa şi a condus-o către prima victorie în Giuleşti din acest retur


Dacă aveţi un prieten din străinătate şi vă cere să îl duceţi la meci, nu îl duceţi pe Arena Naţională, duceţi-l pe Giuleşti! Într-un fotbal al insolvenţelor, al revoltelor pe culori şi al stadioanelor goale, arena de lîngă pod vine ca un tărîm ce refuză demn să se supună rigorilor contemporane.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Încălzirea echipelor în soarele unei după-amiezi superbe parcă pregăteşte decorul unei piese de pe Broadway. Doar că publicul de teatru nu-şi are loc pe Giuleşti. Atmosfera sud-americană a început cu mult înaintea fluierului de start. Meciul era unul important: Rapidul întîlnea o contracandidată la evitarea retrogradării.

Visul giuleştean căpăta contur încă din start. Împingerea lui Niculae ca vîrf de atac şi lăsarea pe bancă a lui Benson a fost cel mai bun lucru care se putea întîmpla pentru Rapid. Mai viu ca niciodată în acest retur, Nico a fost primul la toate mingile. Experimentat, atacantul a pivotat ca o vedetă NBA, iar Meulens a trimis elegant lîngă bară: 1-0! Mijlocaşul din Curacao a zburdat instant către tribuna a doua. Ne putem imagina ce a a fost în sufletul şeptarului...

Pentru Pustai fotbalul e matematică şi "Profesorul" nu s-a entuziasmat prea mult. Problema se rezolva de la sine. Necunoscutele dispăreau, iar Tudorie le-a mai luat o piatră de pe inimă gazdelor, cînd a intrat foarte periculos la Buchta şi a fost eliminat.

A fost meciul în care Oriolii şi-au arătat valoarea. Flancul stîng a fost arat de cei doi. Eleganţi, spaniolii s-au sincronizat ca la patinaj artistic, părînd monoposturi de Formula 1. În aceste condiţii, Solomou a fost transformat de ţesăturile de pase într-un spectator al circuitului de la Monte Giuleşti.

Nu mai puţin elegant a fost Pustai. A stat pe bancă la fel ca la catedră, cu mîinile la spate, însă n-a refuzat salutul galeriei. Totuşi, tehnicianul a rămas un domn şi a refuzat să vibreze cu insultele ultraşilor la adresa rivalilor.

Intrarea lui Pancu nu a amînat urmările. Pancone l-a angajat super pe Nico pentru 2-0. Un Giuleşti fericit, aşa cum nu a mai fost în acest retur. După fluierul de final, jucătorii s-au strîns în cerc la centrul terenului şi au făcut un tur al arenei. O vreme va fi linişte la Rapid. "Profesorul" a mai predat o lecţie.


Pancu a refuzat banderola
Căpitanul Daniel Niculae a fost înlocuit în minutul 88 de Martin, iar Nico s-a îndreptat către Daniel Pancu pentru a-i preda banderola. Pancone nici nu a vrut să audă şi i-a transmis ca aceasta să ajungă pe braţul tînărului Nicolae Vasile. Reacţia lui Pancone a venit ca răspuns la decizia lui Pustai de a-l pune căpitan pe Săpunaru, lucru ce l-a deranjat pe "decarul" giuleştenilor încă din cantonamentul de iarnă.

Îşi cer drepturile
Rapidiştii şi gălăţenii au intrat pe iarba Giuleştiului cu un mesaj de protest împotriva rezilierii unilaterale a contractelor fotbaliştilor, practică ce s-a întîlnit din ce în ce mai des în ultima perioadă în Liga 1. Cele două formaţii au afişat un banner cu mesajul: "Vrem să muncim, stop rezilierii unilaterale!".

"Roşu" corect, penalty neacordat
În minutul 33, tînărul atacant al Oţelului, Alexandru Tudorie, a intrat cu talpa sus la Miloş Buchta, iar "centralul" Feşnic i-a dat al doilea cartonaş galben şi l-a eliminat. Decizia a fost una corectă, dat fiind faptul că vîrful fusese avertizat în startul partidei. Arbitrul a greşit totuşi 3 minute mai tîrziu, cînd Cucu l-a faultat pe Niculae în careu, însă Feşnic nu a acordat lovitură de la 11 metri.

655977-rapid.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
ochi_ager
ochi_ager  •  25 Martie 2015, 19:56
Postat de altona pe 25 Martie 2015, 12:44

Zici ca domnii generali au spoit templul? Numa' bine, domnii generali sint cu ochii pe ceva incasari. Altfel spus, si cind am mai jucat acolo (vezi meciul amintit, cu Petrolul), tot cu domnii generali a trebuit sa ne tocmim. Sintem, cum s-ar spune, clienti vechi, poate obtinemu n discount, ceva...

Discount? Or fi generalii ăia mai încuiați, dar mi-e greu să cred că nu-s în stare să facă o simplă socoteală, chiar și fără ajutorul profesorului Pustai. Nu-i văd să acopere pagubele după plecarea cârdului. Și chiar crezi că-i dă mâna sacagiului să plătească 25000 de euroi de meci și să riște amenzi și plata distrugerilor? Să zici merci că vă mai primește d-na Vali...

altona
altona  •  25 Martie 2015, 12:44
Postat de ochi_ager pe 25 Martie 2015, 10:37

Abia și-au mai spoit generalii stadionul, să pară cât de cât decent, și tu crezi că o să accepte hoarda korsikană, să-l transforme în Cloaca Giulești II? Ai vise umede... Încercați la dom` doctor, că oricum Ghencea e prea mic pentru pesta aviară.

Zici ca domnii generali au spoit templul? Numa' bine, domnii generali sint cu ochii pe ceva incasari. Altfel spus, si cind am mai jucat acolo (vezi meciul amintit, cu Petrolul), tot cu domnii generali a trebuit sa ne tocmim. Sintem, cum s-ar spune, clienti vechi, poate obtinemu n discount, ceva...

ochi_ager
ochi_ager  •  25 Martie 2015, 10:37
Postat de altona pe 25 Martie 2015, 09:42

S-ar putea sa jucam iarasi in Ghencea chiar in primavera asta. Ti-am mai spus, nu aduce anul ce aduce ceasul.

Abia și-au mai spoit generalii stadionul, să pară cât de cât decent, și tu crezi că o să accepte hoarda korsikană, să-l transforme în Cloaca Giulești II? Ai vise umede... Încercați la dom` doctor, că oricum Ghencea e prea mic pentru pesta aviară.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează