FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA - STEAUA 1-2

VIDEO+FOTO #steauaesteaua » ”Roş-albaştrii” au învins din nou Craiova, 2-1, după un fotbal solid, ajutată de golurile a doi renegaţi, Pintilii şi Enache

Articol de , - Publicat duminica, 19 februarie 2017 00:00

Ştiinţa - Steaua este genul de meci pe care microbiştii şi l-ar dori în fiecare etapă.

Frumoasele noastre duminici s-au pierdut cu anii, dar rămân orgoliile şi miza. Iar de aici sar scântei şi tibii. Craiova vrea să învingă rivala de la Bucureşti şi-n epoca facebook-ului, astfel că s-a pus pe treabă fără prea multă curtoazie. Împinsă de la spate de furioşii nea Mărini din tribune, echipa alb-albastră a aruncat smartphone-urile în aer încă din minutul 10.

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

Voinţă da, nema putirinţă

Andrei Ivan i-a arătat lui Tamaş ce înseamnă să fii cu 13 ani mai tânăr şi să bei apă cu lămâie, nu zaibăr. Doar că Florin Niţă a salvat încă o dată Steaua. L-a citit pe Zlatinski indiferent cât clipeşte din ochi bulgarul. Oltenii au fost descumpăniţi de ratare. S-a văzut şi din Bănie, şi din Berceni. Ceea ce nu te ucide te face mai puternic, a spus cândva un om inteligent. Iar steliştii au prins din zbor ideea. Pintilii (24) a fost doar concluzia dominării de pe teren. Golul superb al ex-căpitanului a fost mesajul că Steaua n-o fi ea Barcelona, vorba lui Ivan, dar nu e chiar oricine. Iar reuşita a dat încredere echipei lui Reghe, care cocheta lejer cu fotbalul. De Amorim (28) era să ucidă partida, dar Calancea a fost un zid de netrecut.

Diferenţa între vorbă şi faptă

Tamaş a fost mai hazliu ca Sucă! Briceag a centrat până i-a ieşit una de calitate, iar Bancu a ciupit penalty-ul. Zlatinski (33) n-a fost impresionat de Niţă şi-a marcat. O dedicaţie de dragoste pentru cei din tribune şi un gest cu mâna la inimă, semn că şi el a avut emoţii a doua oară, după eşecul din startul partidei. Apă vie pentru oltenaşi, care au presat simţind momentul bun. Bancu (43) nici nu i-a pasat lui Băluţă, nici n-a prins poarta dintr-o situaţie fericită.

Victoria se naşte din apostrofări

A doua repriză a fost echilibrată. Ambele formaţii au vrut să învingă fără să rişte decisiv. Craiovenii n-au jucat totuşi precum în declaraţiile din ajun, cum că ar fi meciul vieţii.

Steliştii au avut controlul. Alibec a hărţuit permanent apărarea oltenilor. Dintr-o lovitură liberă era să marcheze un gol de mare efect. De Amorim a prins o zi bună, ceea ce s-a văzut şi pe tabelă. Şi Florin Tănase a intrat bine, mai luând greul de pe umerii lui Alibec. Până şi Tamaş s-a trezit, durerea i-a prins de minune. Surpriza serii a fost Gabi Enache. Un alt ponegrit la Steaua, un cvasirenegat. Când se părea că va fi un 1-1 încins, Enache (79) s-a scuturat de toate neîmplinirile sportive şi din viaţa privată scuturând plasa porţii oltenilor. Golul frustrant i-a doborât pe "juveţi" şi a fost gura de oxigen pentru roş-albaştrii ce obţin prima victorie în 2017. La final, steliştii şi-au descoperit fanii din tribune, care stătuseră pitulaţi până atunci. Fotbalul a fost la ei. Din nou. Ştiinţa n-a schimbat nici acum istoria neagră.

16 victoriia obţinut Steaua în cele 21 de meciuri cu Craiova din septembrie 2002 când Ştiinţa şi-a învins ultima oară adversara

Scene horror!

Dimitrov și Tamaș au fost protagoniști în două momente urâte. Bulgarul a sărit la cap și a căzut groaznic, pe gât. Jucătorii din jurul lui s-au speriat, medicul a intrat pe teren. Dimitrov și-a revenit după câteva momente și a alungat sperietura, continuând să joace. După două minute, în minutul 67, Tamaș a intrat prin alunecare și și-a rupt un deget la contactul cu gazonul! S-a ridicat țipând la doctor, cu degetul contorsionat. Doar imaginea cu degetul strâmb a fost dură, nu au existat urmări pentru Gabi, care a revenit pe teren.

#Olteni și lei

Craiova a marcat derby-ul cu Steaua cu mesaje inscripționate pe spatele tricourilor, în zona în care se găsește de obicei numele fotbalistului. Fiecare jucător a purtat câte un cuvânt-cheie. #Lei, #Olteni, #Curaj au fost câțiva dintre termenii prezenți pe echipamentul special al oltenilor pentru duelul clasic cu roș-albaștrii. Fiecare cuvânt a fost precedat de semnul #, hashtag, utilizat în postările de pe rețelele de socializare.

Lipsește "Lampard"

Reghecampf l-a pierdut pe Ovidiu Popescu pentru deplasarea de la Mediaș, din etapa viitoare. Mijlocașul a devenit suspendat pentru cumul de cartonașe. A luat un "galben" pentru un fault violent asupra lui Renato Kelici. Într-un duel la mijlocul terenului, stelistul a apreciat greșit momentul și a intervenit cu talpa după ce croatul mișcase mingea. Popescu s-a oprit cu talpa direct pe glezna lui Kelici. 

caseta

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
risc_mix
risc_mix  •  19 Februarie 2017, 10:45

Ma astia de la Universitatea lui peste.Tot timpul l-ati atacat pe mititelu ca a vandut meciurile lu' becali ca n-a batut niciodata steaua.Voi de ce nu o bateti?Ca nu mai e mititelu sa vanda.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  19 Februarie 2017, 10:23

nu am apucat sa vad toate cuvintele hastaguite # de pe tricourile celor de la primaria craioveana , csu ...

ionutstv
ionutstv  •  19 Februarie 2017, 09:58
Postat de Constantin Vaetus pe 19 Februarie 2017, 09:39

Micii "gazetari" au văzut meciul la radio? Nu Tamaș s-a ciocnit cu Dimitrov,ci Momcilovici! Ivan l-a călcat,în cădere, pe deget pe Tamaș! Puteți să vă apucați de politică,precum tolontan și Andrieș,poate treceți la Adevărul sau România liberă, că oricum sunteți dreptaci!

Nu te-ai obisnuit cu " profesionalismul " marca GSP?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close