FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - STEAUA 3-1

VIDEO+FOTO U-mi-liți! Viitorul a rupt, în sfârșit, istoria negativă contra Stelei, administrând trupei lui Reghe o înfrângere în ritm de samba: 3-1

Foto: Alex Nicodim +4   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 19 martie 2017 00:00

Istoria îngenuncherii Viitorului în fața Stelei, un neverosimil 1-12 în confruntările directe, era tema perfectă pentru jocul "Adevăr sau provocare". Adevărul unei supuneri a finului în fața nașului sau provocare îmbrățișată de cârcotași?

Cert e că, de la ultima înfrângere contra roș-albaștrilor, 1-3 pe 31 iulie 2016, în etapa a doua a sezonului regulat, trupa de acum a Regelui bifase înaintea partidei de aseară o serie perfectă de 15 partide fără eșec pe teren propriu. Iar un nou suspect pas greșit pentru Hagi pica într-un context al naibii de nepotrivit! De data asta însă, magia neagră a lui Gigi n-a mai funcționat, iar Viitorul a rupt, în fine, mitul vasalității în disputele cu Steaua!

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

Bad-Boy lovește din nou!

Față de runda trecută, Reghe a venit însă pe Litoral cu două mutări în formula de bază menite să arate o echipă mai cu colți decât în fața Clujului. I-a lăsat pe bancă pe Boldrin și De Amorim, neconvingători cu CFR-ul, și i-a aruncat în luptă pe Pintilii, bonus și după convocarea la națională, și pe Florin Tănase. Ultimul a și încercat prima acțiune ofensivă, dar șutul lui s-a scurs puțin pe lângă poarta lui Râmniceanu (9).

Înainte însă ca apele să se limpezească foarte bine pe gazon, Tamaș a luat prim-planul cu o nouă ieșire de Bad-Boy, finalizată cu un bine meritat cartonaș roșu (17): al treilea în acest sezon, după cele cu Astra și Villarreal. O talpă aplicată pe piciorul lui Purece l-a obligat pe Hațegan să-l trimită mai repede la vestiare pe stoperul stelist, iar de aici încolo ar fi trebuit să se deschidă ringul de dans pentru băieții lui Hagi.

Penalty refuzat lui Coman

N-a fost însă chiar așa de simplu. Cu o formulă mai experimentată, bucureștenii au ținut mai bine în mână situația de inferioritate. Pintilii a coborât fundaș central lângă Bălașa, poate Reghe s-a cam riscat cu această mutare în condițiile în care-l avea pe bancă pe Moke!, Steaua și-a creat densitate în propria jumătate și a căutat contraatacurile sau fazele fixe pentru a contracara handicapul numeric.

Momcilovici (29) a încercat la un corner o intervenție-kamikaze la o reluare de lângă bară, dar a terminat cu o ciocnire violentă în stâlpul din stânga lui Râmniceanu. În rest, Viitorul n-a izbutit să găsească o cale spre buturile lui Niță, deși Benzar și Ganea au dat drumul la mașina de centrări de pe flancuri, Nedelcu și-a folosit șutul puternic de la distanță, iar Coman a căutat mereu șerpuirile letale pentru defensiva oaspete, refuzându-i-se și un penalty clar în finalul reprizei, la un duel cu Bălașa.

Show-ul total al puștilor

Filmul s-a rupt însă imediat după reluare, când noua perlă a lui Hagi, Florinel Coman, a deschis scorul la o centrare semnată de Benzar, la care Enache și Bălașa au fost incapabili să intervină. "Regele" a explodat pe bancă, iar puștii au dat apoi drumul unui joc în care Steaua a fost pur și simplu umilită în unele momente.

Triunghiuri de pase amețitoare pentru oamenii din defensiva lui Reghe, călcâie și posesie prelungită în aplauzele tribunelor, toate au contribuit, rând pe rând, la victoria cea mult așteptată. Morar (57) a completat momentele de show cu un gol de 2-0 aproape de pe linia de fund, iar Casap (75) a inventat un trasor scăpat în plasă de Niță, pentru care convocarea la națională vine acum după o întâlnire de uitat cât mai repede pentru el.

Semnătură pentru Danemarca

Punctul lui Alibec dinspre final (79) n-a mai însemnat decât un pansament inutil pe o rană deschisă și, eventual, o semnătură în așteptarea unei titularizări împotriva Danemarcei, duminica viitoare, la Cluj. Deocamdată însă, e înfrângerea dificil de înghițit pentru Steaua, care rămâne la trei lungimi în spatele lui Hagi, relansat acum spre primul său titlu cu Academia!

Viitorul a avut penalty la 0-0!

În minutul 41, la scorul de 0-0, trupa lui Gheorghe Hagi trebuia să primească o lovitură de pedeapsă! Mihai Bălașa l-a scăpat pe Florinel Coman în careu, apoi l-a tras clar de mânecă (foto). Jucătorul Viitorului a căzut, însă arbitrul Ovidiu Hațegan a lăsat jocul să continue, deși gazdele au protestat vehement. Asistentul din jumătatea respectivă era Sebastian Gheorghe din Suceava, care putea să-i semnaleze arădeanului faultul.

A șocat după gol

Vlad Morar a marcat superb în minutul 56 al meciului cu Steaua, ducând scorul la 2-0. Fotbalistul Viitorului a înscris din apropierea liniei de fund, dintr-un unghi aproape imposibil. Morar a sărbătorit golul într-un stil jignitor pentru adversari. Și-a dat șortul jos, lăsând la vedere lenjeria intimă. Hațegan nu a observat însă și nu a sancționat în nici un fel gestul atacantului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
balauru48
balauru48  •  19 Martie 2017, 17:17
Postat de cneius pe 19 Martie 2017, 10:20

Exact asta voiam sa spun si eu. "Jurnalistilor" le plac foarte mult cuvintele tari iar noi sintem "umiliti" fiindca trebuie sa le citim aiurelile. Intrarea lui Tamas putea fi sanctionata cu galben si astfel meciul nu era dezechilibrat din min 17. Nici vorba de penalty in min 41, desi a fost tras de tricou, jucatorul Viitorului se arunca in fata, nu in spate ! Golul 2 a intrat cu noroc, Nita si fundasii asteptau o centrare. Golul 3 iar cu noroc, mingea a cazut in fata portarului schimbindu-si astfel traiectoria. La 0-2 si cu un om in minus este evident ca Steaua fost destul de usor de dominat.

Craciunescu, Balint, Dumitrescu, Duckadam, toti invitatii din studioul digi sport au spus ca a fost eliminare CLARA la Tamas si penalty FARA DUBIU pentru Viitorul. Intamplator sau nu, toti cei de mai sus sunt fecesebisti sau stelisti, cum vrei sa-i numesti. Deci fecesebistul este cea mai proasta natie de pe fata pamantului! Totul a fost atat de evident pentru toata lumea , mai putin pentru gigisti....ptiu piei drace!

samertx
samertx  •  19 Martie 2017, 12:25
Postat de cneius pe 19 Martie 2017, 10:20

Exact asta voiam sa spun si eu. "Jurnalistilor" le plac foarte mult cuvintele tari iar noi sintem "umiliti" fiindca trebuie sa le citim aiurelile. Intrarea lui Tamas putea fi sanctionata cu galben si astfel meciul nu era dezechilibrat din min 17. Nici vorba de penalty in min 41, desi a fost tras de tricou, jucatorul Viitorului se arunca in fata, nu in spate ! Golul 2 a intrat cu noroc, Nita si fundasii asteptau o centrare. Golul 3 iar cu noroc, mingea a cazut in fata portarului schimbindu-si astfel traiectoria. La 0-2 si cu un om in minus este evident ca Steaua fost destul de usor de dominat.

Penalty n-a fost, golurile s-au dat deoarece mingea a avut traiectorii curioase „alunecând pe trifoi cu patru foi ”. :)) Ce merit a avut echipa învingătoare? Niciunul, în opinia vostră.

963242023697129
Eugen Eugenescu  •  19 Martie 2017, 12:19

Atata vreme cat Reghe il va folosi pe jucatorul de turca numit Enache,umilintele vor veni si ele...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează