FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - BOTOȘANI 5-3

VIDEO Furtună ofensivă » Steaua a urcat pe locul 3 în Liga 1, după o victorie nebună în fața Botoșaniului: 5-3

Tade a avut nevoie de 21 de meciuri oficiale în tricoul Stelei pentru a înscrie primul său gol din acțiune
Tade a avut nevoie de 21 de meciuri oficiale în tricoul Stelei pentru a înscrie primul său gol din acțiune

Articol de - Publicat luni, 09 noiembrie 2015 00:00

Breeveld a dechis scorul rapid (2), apoi au curs, incredibil, patru goluri între minutele 27 și 30. În mitanul secund, Cabrera a egalat, dar reușitele lui Râpă (69) și Stanciu (72) au închis conturile unei seri trăite în suspans.

Ce mai contează că FCSB joacă acasă pe Arena Națională, la Cluj, la Constanța, la Buzău sau la Atîrnații din deal?! Pentru trupa lui Rădoi, ciudățeniile competiționale au devenit oricum a doua natură, iar grija față de fani, că pot fi privați de o reprezentație pe teren propriu, nu mai face parte demult din arsenalul stelist.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Așa că bejenia forțată în Gruia a intrat în bizarul firesc roș-albastru, teritoriu în care s-a inclus și seria prelungită fără victorii în Liga 1: înainte de partida cu Botoșaniul, Chipciu și compania nu mai bătuseră pe nimeni de 36 de zile!

Breeveld lovește cît ai clipi!

Pe arena CFR-ului din Cluj, unde tocmai încasase un 0-2 în urmă cu o săptămînă, Steaua a lovit însă cînd lumea nici nu se așezase bine în tribune sau în fața televizoarelor.

O pasă luminoasă a lui Stanciu l-a pus pe culoar de finish pe Breeveld, care a plecat ca din pușcă din linia a doua, l-a lăsat pe traseu pe Vașvari și a marcat cel mai rapid gol al sezonului. Era minutul 2, iar Cristi Pustai, pe margine, își făcea deja calculele cum să scoată la liman un meci pornit cu handicap.

Martinus (9) a încercat să riposteze de la marginea careului, dar Varela i-a contrat șutul. Stanciu și Chipciu (14) au trecut pe lîngă 2-0 la interval de cîteva secunde, apoi Tahar (21) a bifat o șansă uriașă de desprindere în situație de unu contra unu cu portarul advers.

Pe bancă, directorul sportiv Rădoi abia mai prididea cu notițele, fără să anticipeze ce va urma: un tăvălug nemaiîntîlnit în ambele careuri. Iar dacă cineva renunța pentru patru minute la meci ca să-și ia o sticlă cu bere din frigiderul din bucătărie risca la întoarcere să se întrebe dacă a nimerit la același meci!

Patru goluri în patru minute

Asta pentru că peste gazonul ardelean s-a pogorît o nebunie care ar face invidioasă și lumea handbalului: patru goluri în patru minute! Două într-o poartă, două în alta. Trecuse abia jumătate de ceas din meci!

Amintiri de la seara lui Keșeru

Cu 15 minute de relaș pînă la pauză, plus alte 15 între reprize, ambele formații au reluat povestea și în mitanul secund, printre nervii roș-albaștri și copilăriile botoșănene. Cabrera a readus în joc formația lui Pustai, cu o finalizare perfectă după o centrare a lui Ivanovici (56), dar mișcarea a zgîndărit fiara adversă.

Râpă (69) și Stanciu (72) au adus pentru prima dată avantaj de două goluri contra Botoșaniului într-o demonstrație ofensivă nemaiîntîlnită de la acel faimos Steaua - Pandurii 6-0 din august 2014, cînd Keșeru marca toate golurile bucureștenilor!

Suficient pentru o seară nebună, după care, tîrîș-grăpiș, campioana urcă pe podium la șase lungimi în spatele liderului Astra! Să mai zică cineva că e un sezon cvasiratat pentru oamenii lui Rădoi!

Chipciu şi Tahar, out din Derby!

Veştile proaste continuă pentru Mirel Rădoi. Cu Papp, Kharja, Enceanu şi Muniru accidentaţi, steliştii au mai primit aseară o lovitură în vederea meciului cu Dinamo de pe 22 noiembrie.

Chipciu şi Tahar au fost avertizaţi de arbitrul Cătălin Popa şi au ajuns la cota patru "galbene" în acest sezon, fiind suspendaţi pentru Derby de România.

Chipciu a făcut un gest prostesc pentru care a fost avertizat, l-a călcat pe picior pe Martinus în minutul 66, în timp ce Tahar a făcut un fault în prima repriză a jocului de la Cluj, tot asupra botoșăneanului.

În vederea meciului cu Dinamo sînt şanse mari ca Rădoi să se poată baza pe Hamroun, dar şi pe revenirea lui Ad. Popa, suspendat pentru partida de aseară.

Cel mai rapid gol al sezonului

Schimbarea stadionului le-a priit steliştilor, care au deschis rapid scorul în meciul de ieri cu Botoşani, jucat la Cluj. Tabela de marcaj arăta minutul 1:00 cînd Nicandro Breeveld a reuşit să deschidă scorul, după un schimb de pase senzaţional Filip - Stanciu - Tade - Stanciu - Breeveld.

Pînă la meciul de aseară, cea mai rapidă reuşită îi aparţinea lui Denis Alibec, atacantul marcînd în minutul 1:08 în victoria Astrei, 2-1, cu FC Voluntari, urmat de Andrei Ivan (1:16), în meciul Petrolul - CSU Craiova, 0-1.

steaua botosani 5 3

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  09 Noiembrie 2015, 14:10
Postat de Danut Ognean pe 09 Noiembrie 2015, 11:45

dupa un blat nebun intre epava fcsb si ruina blatosani! rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

suferi rau de scenarita,esti ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

100002473541087
Danut Ognean  •  09 Noiembrie 2015, 11:45

dupa un blat nebun intre epava fcsb si ruina blatosani! rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  09 Noiembrie 2015, 11:13
Postat de ortega pe 09 Noiembrie 2015, 10:08

Furtună *** într-un pahar cu apă ... Botoșaniul tinde să devină noua Bistriță , iar Șfaițer ăla noul Jean Blatula Pădureanu ...

Tot la apă ți-e gândul. Atâta vă mai dă Moraru, nu? Să nu uiți s-o împarți cu Vișinică Legendaru, că i s-a uscat gura de atâta scuipat...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează