FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA 3-1

VIDEO I-au împachetat! » Steaua a cîştigat prima manşă a finalei campionatului, 3-1 cu Astra

Faza din care Adi Popa a deschis scorul, profitînd de imensa gafă a lui Morais
Faza din care Adi Popa a deschis scorul, profitînd de imensa gafă a lui Morais

Articol de - Publicat joi, 19 decembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 19 decembrie 2013 10:50

Golurile lui Popa, Gardoş şi Piovaccari i-au adus-o pe roş-albaştri la trei puncte în spatele giurgiuvenilor şi cu două meciuri mai puţin disputate. Liderul a rămas numai cu golul de generic al lui Budescu, din startul reprizei secunde.

Termometrul arată doar minus două grade, dar betonul rece şi gol din susul Arenei Naţionale amplifică aerul siberian al finalei de ocazie din Liga 1.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Pe trei dintre laturile inferioare ale OZN-ului, cîteva mii de oameni îşi suflă însă curajos în palme, îşi trag fesurile peste frunte şi răspîndesc sacadat în aer rotocoale de abur, aşteptînd infuzia de căldură prin vene dinspre ciocnirea granzilor la zi ai campionatului.

Galeria roş-albaştrilor dă tonul din start, la peluza vecină n-are încă cine să-i replice, fiindcă mîna de oameni venită să susţină liderul e ţinută la porţi.

"Kape" deschide balul
Iar băieţii din iarbă n-au vreme de gentileţuri şi tatonări. Joaca începe să curgă în viteză încă de la primul fluier al lui Tudor şi parcă Steaua e mai decisă să se ducă peste adversar.

Reghe a schimbat doi oameni faţă de succesul de la Piatra-Neamţ, Prepeliţă şi Kapetanos în loc de Rîpă şi Piovaccari, iar de pe margine face semne din start că mingea n-are ce să caute în propria jumătate de teren.

Şi grecul se înscrie urgent pe lista pericolelor pentru mănuşile lui Coman. E doar minutul 5, "Kape" se învîrte ca un titirez pe lîngă Mureşan, fundaşul Astrei parcă dansează pe ţurţuri, iar mingea pleacă glonţ direct în stîlpul din stînga goalkeeper-ului giurgiuvean. Pe flancuri, Măţel şi Morais arată deocamdată ca nişte statui amorţite, greu se calibrează defensiva lui Isăilă!

Ce apărare de lut!
În schimb, cel mai bun atac al campionatului începe să zgîrie. Şutul lui Yazalde (12) îl nimereşte pe Gardoş, De Amorim (13) plasează un "covrig" pe colţul lung, dar Tătăruşanu blochează. Aplombul Astrei se topeşte dinspre aceeaşi apărare de lut, unde Morais ameţeşte la un cross din flancul opus, Adi Popa profită de eroarea gravă a brazilianului şi-l execută simplu pe Coman (16).

E 1-0, Steaua simte gustul sîngelui de pe gambele liderului şi se aruncă peste trupa dunăreană. Tănase (25) lansează un trasor de la 30 m, balonul urcă spre văzduh, Popa caută o nouă infiltrare pe lîngă Morais, Astra rezistă şi testează arma contraatacului, cu Yazalde (29) şi De Amorim (40) încheind un mitan viu şi gustos.

Budexplozie!
La fel reporneşte mecanismul şi după pauză. Atunci cînd maestrul Budescu inventează o pătrundere frontală, sub admiraţia oamenilor din blocajul Stelei, şi pune pe tabelă un 1-1 incitant printr-un şut formidabil din afara careului (50)! E limpede, băiatul are dinamită în bocanc, iar explozia lui îi readuce în cărţi pe oamenii lui Isăilă!

Reghe mută cu Chipciu şi Piovaccari, anonimul Stanciu trece pe bancă, de acum şerpuirile şeptarului şi oportunismul italianului ar trebui să scoată Steaua la liman. O face însă turnul de control Gardoş, care pune un cap magistral la un corner executat din dreapta (75), iar fotoliul de lider al alb-negrilor e periclitat. Pe final Pintilii şi De Amorim au fost eliminaţi.

Piovaccari loveşte pe contră
De pe banca Stelei pleacă ordinul de final al securizării rezultatului, Tănase e sacrificat în favoarea lui Varela. Piovaccari (82) taie definitiv meciul cu o finalizare pe contră, Bourceanu şi compania vin la trei puncte în spatele Astrei, iar în week-end e revanşa finalei. Deocamdată, Steaua a arătat mai a campioană!

5-3 pentru Steaua a fost raportul ocaziilor în derby-ul de aseară, Steaua avînd un procentaj de 60% de transformare a ocaziilor în goluri, în timp ce procentul Astrei a fost de doar 33%

Ce a declarat Isăilă după meci
- "Primele două goluri marcate de Steaua au fost cadouri făcute de noi, sîmbătă sper să eliminăm aceste gafe, să facem un joc mai bun şi să cîştigăm"
- "Steaua trebuie felicitată. A fost un joc echilibrat, decis de greşelile noastre nepermise în apărare. Se întîmplă să prinzi o zi mai proastă, Steaua este o echipă puternică şi ne-a forţat să greşim. Scorul este un pic cam sever"
- "Indiferent ce se va întîmpla sîmbătă, campionatul nu este decis pentru că mai urmează încă 15 etape. Toate echipele vor face transferuri şi se vor întări. Steaua e avantajată datorită experienţei superioare"

"E îmbucurător pentru fotbalul românesc, dar şi pentru noi steliştii că, în sfîrşit, Dinamo îşi revine. Rivala arată foarte bine de la venirea lui Stoican, a făcut meciuri foarte bune cu Pandurii în Cupa României, dar şi la Vaslui" (Mihai Stoica, manager Steaua)

"Am cîştigat doar o bătălie. Dacă sîmbătă nu batem la Giurgiu, atunci degeaba am învins azi" (Florin Gardoş, fundaş Steaua)

"Am fost nişte naivi. Primele două goluri marcate de Steaua au fost practic cadouri ale noastre. Cînd ai în faţă Steaua şi faci asemenea erori, atunci n-ai nici o şansă" (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

"Cînd am la dispoziţie cei mai buni jucători din România, e uşor să cîştigi, chiar şi astfel de derby-uri. Am fost agresivi, am cîştigat aproape toate duelurile unu contra unu" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

599443-steaua-astra-3-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Returul cu Astra, de la 18:30
Al doilea meci dintre Steaua şi Astra, care se va disputa sîmbătă seara, la Giurgiu, şi care contează, de fapt, pentru etapa a doua a Ligii 1, va avea loc mai devreme faţă de ora la care fusese programat iniţial. Partida va avea ca oră de start 18:30 şi va fi transmisă în direct doar de DolceSport.

Restanţele se joacă în 4 zile
Şefii Stelei au fost ieri la Ligă pentru a discuta pe marginea programării celor două jocuri restante pe care echipa le are de disputat de pe parcursul turului. E vorba de întîlnirile cu Concordia Chiajna, din etapa a 3-a, şi cu U Cluj, din runda a 14-a, ambele de pe teren propriu. Cum ele trebuie susţinute înainte de startul minireturului, programat pe 22 februarie, cei din Ghencea au propus datele de 14 şi 18 februarie pentru cele două jocuri. LPF a fost de acord şi a anunţat şi conducerea FRF, iar dacă şi cei de la Casa Fotbalului vor aproba solicitarea, atunci Steaua - Chiajna se va juca pe 14 februarie, iar Steaua - U Cluj pe 18 februarie 2014.

Dispută Steaua - "Vamă" şi la comisii
Meciul de aseară va avea o continuare sîmbătă, cînd se va juca restanţa din etapa a doua, dar şi în luna ianuarie. Şefii Stelei au depus un memoriu la LPF împotriva preşedintelui Astrei, Dinu Gheorghe, reclamînd insinuările pe care acesta le-a făcut după jocul roş-albaştrilor de la Tg. Jiu, cînd a lăsat să se înţeleagă că cipriotul Christou Paraskevas ar fi avut o prestaţie ciudată. Cazul a avut un prim termen de judecată marţi, însă a fost amînat pentru 14 ianuarie.

MM a revenit pe bancă
După 4 luni, Mihai Stoica s-a întors pe bancă, alături de Reghecampf, la meciurile din Liga 1. MM a avut de ispăşit o suspendare încasată după derby-ul cu Dinamo, jucat în august, cînd a fost implicat în incidente după terminarea jocului, la vestiare. Ieri, înainte de meci, MM postase pe pagina lui de facebook: "Pentru prima dată în cariera mea, la rugămintea lui Gigi Becali, nu dau replica adversarilor pentru ceea ce au spus despre noi. Sper să o facă băieţii noştri pe teren".

Niculae: "Să aplaudăm derbedeii Stelei"
Patronul Astrei a ieşit din stadion imediat cum Tudor a fluierat finalul celor 90 de minute. S-a oprit să dea declaraţii chiar în faţa tribunei oficiale. "Au fost multe greşeli individuale. Înfrîngerea asta ne învaţă mai mult decît o victorie. Acum ştim unde avem nevoie de întăriri, exact care sînt posturile deficitare. La fiecare gol al Stelei a fost cîte o greşeală individuală. O să batem Steaua la Giurgiu", a spus Niculae, apoi fiind întrerupt de fluierăturile şi înjurăturile suporterilor roş-albaştrilor care apucaseră să iasă din stadion. "Gata, staţi să ne oprim acum ca să-i aplaudăm pe derbedeii Stelei", a spus Niculae, după care s-a urcat iritat în maşină.

Steaua poate termina anul pe primul loc
Chiar dacă înainte "dublei"cu Astra, Steaua era în spatele giurgiuvenilor la 6 puncte şi avea şi un pasiv de 8 goluri, trupa lui Reghecampf poate termina 2013 pe primul loc, chiar dacă ar avea două jocuri mai puţin disputate. Pentru acest lucru e nevoie ca Bourceanu şi compania să cîştige şi sîmbătă, la Giurgiu, dar cel puţin două goluri diferenţă. S-ar ajunge la acelaşi număr de puncte, dar Steaua ar avea plus 26 la golaveraj, iar Astra doar plus 24.

"Aducem doi superjucători!"
Mihai Stoica a dezvăluit la finalul meciului de aseară că a avut o discuţie cu Gigi Becali şi au stabilit o parte din achiziţiile din această iarnă. "Sîntem foarte aproape de a cumpăra doi jucători de mare valoare. Discutăm cu doi fotbalişti, unul la cererea expresă a patronului nostru şi unul foarte bun care a venit la propunere anoastră şi a fost acceptată de Gigi. Nu pot să dau nici un fel de nume în acest moment, dar sînt foarte cunoscuţi şi cu un background remarcabil", a spus MM la Digi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
jerolly
jerolly  •  20 Decembrie 2013, 10:45

17-3 e raportul erorilor de arbitraj pro-contra ale Stelei în actualul campionat în cele 16 meciuri disputate pînă acum ce sa le ceri.... daca "punguta cu vitamine" nu mai functioneaza

teilandezu
teilandezu  •  19 Decembrie 2013, 18:31

I-a impachetat Brad Pit inca din minutul 25 .

planetfun
planetfun  •  19 Decembrie 2013, 15:50
Postat de dora pe 19 Decembrie 2013, 09:11

ce ridicoli sunteti...Tata scoate senzational in prima repriza ba chiar si in a doua la sutul pe coltul scurt la Yazalde, voi nu ati vazut faza asta, si ia 6 - la fel ca portarul Astrei - si el cu o parada senzationala - dar care ia 3 goluri...Szukala evolutie f buna si el primeste doar 6...ati vazut alt meci...

asta observasem si eu : tatarusanu scoate cateva mingi ,rrobocop ia 3 si au aceeasi nota...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează