FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - DINAMO 1-1

VIDEO Matei, singurul OK » Supergolul lui Cosmin Matei a salvat un punct pentru Dinamo: 1-1 cu Ceahlăul

Articol de GSP - Publicat luni, 18 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 17 august 2014 23:29

Reuşita "decarului", unicul "cîine" cu o evoluţie bună, a egalat situaţia pe tabelă: Achim deschisese scorul din penalty-ul obţinut de Dumitraş.

Aseară, meciul de la Piatra-Neamţ a început cu două echipe încercînd să construiască fundaţii într-un deşert lipsit de fotbal. Cu o primă oază găsită abia în minutul 20! Cînd Cosmin Matei a scăpat singur spre poarta moldoveanului Calancea.

VIDEO: Vezi AICI golul lui Matei!

A fost ajuns însă din urmă de Lucian Cazan, care l-a deposedat în ultima clipă cu un tackling ce a adus aminte de tatăl său, Paul. Decarul lui Dinamo a continuat să fie singurul personaj activ al partidei, dar fără folos. Deocamdată.

Magic Dumitraş
Cel mai aproape de gol a fost Cordoş, însă "capul" său a trecut pe lîngă. O ratare de rău augur: în ultimul minut de prelungiri al primei reprize, reîmprospătatul fost stelist Dumitraş a făcut faza meciului. După ce, etapa trecută, adusese victoria gazdelor la Tîrgu Jiu cu un gol de atacant de clasă!

Acum l-a invitat la o învîrtită în marginea careului pe Steliano Filip, iar fundaşul lui Dinamo, derutat, a încheiat dansul cu o tragere de tricou. Achim a bătut simplu, fără emoţii, deschizînd scorul înainte de pauză!

Megareuşită Matei
Totuşi, vivacitatea arătată de Matei în prima repriză nu s-a scurs pe toboganul reuşitei nemţene: după o oră de joc, "decarul" a reluat spectaculos, de la 16 metri. Aproape de vinclu, unicul răspuns din partea lui Calancea fiind o privire nedumerită. 1-1! Peste zece minute, Bilinski putea rezolva meciul. Însă, singur în faţa porţii, n-a putut ciupi balonul pentru un avantaj dinamovist.

Şansa lui Rotariu
Vali Lazăr nu a repetat începutul ideal de campionat, rotiţa îngheţată din ofensivă aducîndu-i în atac pe colegii din apărare. Iar Steliano a fost aproape să-şi contrabalanseze greşeala din prima repriză.

A şutat bine de la marginea careului, dar n-a avut ţinta lui Matei. Iar partida s-a încheiat cu un alt "păcătos" care a ratat spovedania: Rotariu, foarte şters în ultima vreme, a fost blocat în trei metri de Marc. Al doilea semieşec la rînd pentru bucureşteni, punct mare pentru gazde!

"Steaua va fi iar campioană pe greşelile celorlalte echipe. Astra se încurcă, Petrolul se încurcă, Dinamo la fel! Steaua îşi vede de treabă şi ia toate punctele" (Claudiu Vaişcovici, fost atacant Dinamo)

"Se putea să luăm cele 3 puncte. Am jucat bine pînă să înscrie Matei acel gol. Am avut jocul în mînă, dar, din păcate, nu am reuşit să luăm decît un singur punct" (Vlad Achim, căpitan Ceahlăul)

"Un punct cu Dinamo e un punct cîştigat, dar îmi pare rău că n-am conservat avantajul de 1-0. Au avut noroc cu execuţia fantastică a lui Matei. Dacă gestionam mai bine repriza secundă, luam cele 3 puncte" (Florin Marin, antrenor Ceahlăul)

Ce a spus Stoican după meci:
- "Sînt dezamăgit, pentru că am avut o posesie superioară şi situaţii multe de a marca, dar ne-a lipsit luciditatea. Jucătorii mei aleargă şi îşi doresc victoria pînă cînd fluieră arbitrul, dar mai avem şi neşansă"
- "Ce vorbesc eu în vestiar cu jucătorii mei rămîne doar acolo. Eu îi cert, eu îi încurajez, eu îi pup şi eu îi îmbărbătez, dar asta rămîne doar între noi"
- "Marc a apărat bine. Sper să o facă bine în continuare pentru că tot el va apăra şi în viitor. Cînd a greşit în Cupa Ligii i-am explicat că îi va veni din nou rîndul să îşi dovedească valoarea"

630493-ceahlaul-dinamo-1-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

A ieşit accidentat
Marcatorul "cîinilor", Cosmin Matei, a părăsit terenul cu cinci minute înainte de final după o intrare periculoasă a lui Dumitraş, care i-a provocat dinamovistului o entorsă la glezna dreaptă. Stoican l-a înlocuit pe Matei cu mijlocaşul de 22 de ani, Bogdan Gavrilă.

Iertat de arbitru
Steliano Filip, care a provocat penalty-ul din care nemţenii au reuşit să deschidă scorul, a fost iertat de "central" în debutul reprizei secunde de o eliminare. Fundaşul l-a călcat pe genunchi pe Clonin în minutul 51 şi trebuia să primească al doilea avertisment.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (16)
reddog
reddog  •  18 August 2014, 18:32
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Cam cate luati si voi..UCL e buna pt voi ca luati bani de acolo care merg la JIJI in buzunar dar ramane ceva si la steaua..De performanta nu poate fi vorba cand termini grupa pe 4 si te intorci acasa cracanata!!!!

calinescu_
calinescu_  •  18 August 2014, 16:26

DE MATEI CE SA ZIC, UN GOL DE EXCEPTIE SI IN REST ABSOLUT NIMIC ALTCEVA, CU ACESTI ADVERSARI MEDIOCRI ....!!!!!! O SA MAI REUSEASCA O ASFEL DE EXECUTIE IN ETAPA 31 SI UITE ASA MATEI RAMANE O ETERNA SPERANTZA FARA SA CONFIRME NICIODATA ....!!!!

calinescu_
calinescu_  •  18 August 2014, 16:21

STOICAN NU MAI ARE BUSOLA .....!!!! MAI NOU ARE INTERESE .....!!!! CE DRACU SA CAUTE BARBOIANU MIJLOCAS CENTRAL ????? DA ACEST GAVRILA IN LOT ????? AM ZIS DE UN AN DE ZILE CA FAI AR FI F UTIL MIJLOCAS DREAPTA ........!!!!! SI CA BARBOIANU IN LIPSA DE ALTCEVA AR MERGE FUNDAS DREPT .....!!!! ELTON A PIERDUT MULT DIN VITEZA .....!!!! CORDOS NU E CE AM ASTEPTAT ....!!!! PORTARII MEDIOCRI PT LIGA I ....!!!! DC NU JOACA SERBAN ????? DC A FOST INLOCUIT BOUBACAR CARE "FACE" TOT JOCUL ECHIPEI .....????? CAND PLEACA STOICAN CU OLTENII LUI CU TOT ....???? DINAMO NU MAI JOACA ABSOLUT NIMIK ....!!!!!!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează