FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - FC VASLUI 1-0

VIDEO Mitul Vaslui spulberat » Gaz Metan a bătut trupa lui Hizo pentru prima oară în duelurile din Liga 1

Astafei a marcat unicul gol al partidei, din penalty
Astafei a marcat unicul gol al partidei, din penalty

Articol de - Publicat luni, 29 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 28 octombrie 2012 22:50

Astafei a transformat lovitura de pedeapsă acordată prea uşor de Alexandru Tudor.

Vasluiul nu a aşteptat ca medieşenii să-şi ia în primire rolul de gazdă şi i-a înghesuit pe jucătorii lui Pustai în jumătatea proprie. Cu Sînmărtean dirijor şi Stanciu pe post de piston de comandă, moldovenii au pus stăpînire cu lejeritate pe meci, însă fără un pericol real la buturile lui Loncarici. Caue a bifat prima ocazie reală a partidei, reluînd puţin pe lîngă după o respingere neglijentă a lui Frăsinescu (9).

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Mediaşul s-a mulţu mit să umple spaţiile dintre linii, dar apoi Alexandru Tudor le-a oferit o mînă de ajutor, e drept, cu regulamentul acoperire, acordînd prea uşor penalty la duelul dintre Varela şi Markovici (26). Hizo a erupt pe margine, dar Astafei l-a executat cu sînge rece pe Coman şi Mediaşul a scăpat de presiunea sufocantă a oaspeţilor pentru cîteva momente. Antal a ratat de puţin restabilirea echilibrului (33), iar repriza s-a încheiat.

Măcel după pauză
La reluare, vasluienii au ieşit parcă singuri de la vestiare. După ocazia lui Ciprian Petre, care a ratat preluarea într-un moment ideal, singur cu Coman (54), elevii lui Hizo s-au năpustit efectiv spre careul advers, ratînd din orice poziţie şi cu orice prilej. Ba mai mult, pentru impresia artistică a partidei, moldovenii au trimis de trei ori mingea în bară, ghioniştii de serviciu fiind Antal (77), Varga (82) şi Niculae (88). Mediaşul a rezistat şi în prelungiri, bifînd prima victorie în duelurile din Liga 1 cu Vasluiul.

"Am reuşit să închidem foarte bine poarta, mă bucur că nu am luat gol. E o victorie acasă, am distrus o statistică negativă cu Vasluiul, mai avem un singur client în Liga 1, Braşovul" (Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan)

"Am avut parte de un arbitraj de rea-credinţă în acest meci, o ruşine a fost Tudor, care nu mai are nici un Dumnezeu în el" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

"Trec peste toate greşelile de arbitraj, dar nu pot accepta că Todea, un jucător care a făcut 25 de faulturi din spate, nu a văzut nici un cartonaş. În acest campionat, se văd efectele razelor X asupra crăiţelor" (Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui)

532916-gaz-vaslui.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Acoperit de regulament, acuzat de Porumboiu
Arbitrul Alexandru Tudor a dictat penalty în minutul 26, fiind acoperit de regulament la duelul dintre Varela şi Markovici. Reluările TV au arătat că apărătorul Vasluiului pune un braţ pe Markovici în duelul aerian, dar sîrbul cade uşor, stîrnind furia lui Adrian Porumboiu. "Tudor ne-a furat campionatul în sezonul trecut şi acum văd că-şi continuă opera. Ne-a executat cu sînge rece, nici vorbă de penalty. Execută foarte bine unele comenzi. Bravo lui", a răbufnit Porumboiu, la pauza meciului, la DigiSport.

Damian, trimis în tribună
În minutul 43, arbitrul Alexandru Tudor l-a trimis în tribună pe Ciprian Damian, preşedintele vasluienilor. Oficialul moldovenilor a luat foc după un fault comis de Todea asupra lui Nicuşor Stanciu, îndreptîndu-se spre teren pentru a-i cere socoteală arbitrului fiindcă nu l-a avertizat pe căpitanul medieşenilor. După mai multe vociferări, Damian a sărit gardul din spatele băncii de rezerve a oaspeţilor, urmărind din tribună finalul primei reprize.

Sînmărtean desfiinţat
Imediat după fluierul final, patronul Adrian Porumboiu l-a criticat extrem de dur pe Lucian Sînmărtean, schimbat de Viorel Hizo în minutul 51 cu Dacian Varga. "Sînmărtean a încetat să mai fie fotbalist de astăzi pentru mine. El probabil şi-a plătit unele datorii pe care le avea faţă de fiul lui Horoba, care e impresarul său. Nu putem sta după mofturile lui, să vedem ce o să facem. El joacă un meci şi trei doarme!", a tunat şeful Vasluiului la "Fanatik" pe DigiSport.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
walhalla
walhalla  •  29 Octombrie 2012, 10:38

Cat am asteptat clipa asta, sa-l vad si pe Cucuruz Voda "ciupit" de arbitrii. I-a pierit subit ranjetul si glumele nesarate afisate la televizor, atunci cand il "ajutau" baietii in negru. Naspa !

gerula666
gerula666  •  29 Octombrie 2012, 08:11

" Adrian Porumboiu l-a criticat extrem de dur pe Lucian Sînmărtean, schimbat de Viorel Hizo în minutul 51 cu Dacian Varga. "Sînmărtean a încetat să mai fie fotbalist de astăzi pentru mine. El probabil şi-a plătit unele datorii pe care le avea faţă de fiul lui Horoba, care e impresarul său. Nu putem sta după mofturile lui, să vedem ce o să facem. El joacă un meci şi trei doarme!", a tunat şeful Vasluiului la "Fanatik" pe DigiSport." Si lumea il injura pe PITURCA ca, nu il aduce la nationala!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează