FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - OŢELUL 1-0

VIDEO Nascimento » Prima victorie în Liga 1 pentru CSU Craiova: 1-0 cu Oţelul Madson a fost vedeta partidei

Ploaia, execuția măiastră și caracterul echipei ce-a jucat în inferioritate 41 de minute au adus prima victorie în Liga 1 pentru CSU
Ploaia, execuția măiastră și caracterul echipei ce-a jucat în inferioritate 41 de minute au adus prima victorie în Liga 1 pentru CSU

Articol de - Publicat marti, 16 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 15 septembrie 2014 23:23

Madson, care poartă acelaşi nume cu Pele, a înscris un gol minunat aseară, iar Cîrţu, Săndoi şi Craiova încep să respire, în urma victoriei în dauna Galaţiului.

Craiova şi-a redescoperit atitudinea şi sufletul, obţinînd primul succes în Liga 1 după ce-a jucat aproape o repriză în inferioritate numerică. A fost redescoperit şi spectacolul, la execuţia de 3 puncte a lui Madson Nascimento Santos Enrique, care a făcut cinste numelui purtat şi de marele Pele.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Chin
Două ocazii mai luminoase au avut oltenii în prima parte. Curelea (34), reluare din întoarcere, şi mingea aruncată în careul advers, în minutul 38, fără ca Nuno Rocha să ajungă la ea, dar cu Plopeanu pe post de salvator. Mult chin pentru CSU, o formaţie ce nu se gîndea la frigul ultimului loc, ci la aerul curat al podiumului.

Gălăţenii, parcă decupaţi dintr-o peliculă cu echipa liceului, cu numerologia pe tricouri ca pe oracolele din clasa a VIII-a, au simţit că pot mai mult şi i-au luat la rost pe băieţii în alb şi albastru, plătiţi la nivel high-class în prima divizie. Mai ales după atacul criminal şi prostesc al lui Kay asupra lui Karlik, fundaşul oltenilor lăsîndu-şi echipa la ananghie.

Praz brazilian
Apărarea, de multe ori permeabilă a Craiovei, a reuşit să rămînă neînvinsă la atacurile lui Tudorie şi Cristea. Execuţia măiastră a lui Nascimento Madson (61) a completat şirul golurilor de superclasă din etapă. Cucu-bau! Oltenii au primit de la brazilian oxigenul necesar să respire omeneşte pentru finalul de meci.

Mai ales că s-a simţit şi omul în minus, şi presiunea amănuntului că echipa nu avea decît două puncte amărîte înaintea duelului suferinţei. Oltenii s-au ajutat între ei, pe zona defensivă, au pus un autobuz în faţa lui Bălgrădean, acceptînd cu stoicism şi cu răbdare dominarea din final a "echipei liceului". Şi Craiova a început să dea semne de viaţă.

Fiecare cu colţul lui
Aseară, a fost primul meci al noului cuplu de tehnicieni ce trebuie să salveze Craiova, Sorin Cîrţu, director tehnic, şi Emil Săndoi, antrenor principal. Fiecare cu cîte un trening distinctiv, Sorinaccio în alb, Săndoi în albastru.

Iniţial, Cîrţu a vrut să stea pe bancă, fără să dea indicaţii, însă după minutul 25 n-a mai rezistat. Directorul tehnic a strigat la jucători, le-a dat sfaturi, într-un colţ al careului din faţa băncii, în timp ce Săndoi îi încuraja pe alţi fotbalişti!

"O victorie destul de norocoasă. Nu e normal să iei gol de la 25 de metri, chiar dacă după un superşut. Le-am pus succesul pe tavă" ( Michael Weiss, antrenor Oţelul)

"Era importantă victoria pentru noi, băieţii merită felicitări. E cel mai dur campionat din istoria României, fiindcă vor retrograda 6 echipe. Vom încerca să urcăm echipa cît mai sus" (Emil Săndoi, antrenor CSU Craiova)

634039-csu-craiova-otelul-1-0.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
razvan__fzr
razvan__fzr  •  21 Septembrie 2014, 21:45
Postat de stiintza4ever pe 16 Septembrie 2014, 17:29

Mai important e sa pui tu stampila la vot unde trebuie. De puncte are grija Mircea Sandu.

Esti un dobitoc!

stiintza4ever
stiintza4ever  •  16 Septembrie 2014, 17:29
Postat de rovidiu pe 16 Septembrie 2014, 17:12

Greu de tot. Dar importante sunt cele 3 puncte.

Mai important e sa pui tu stampila la vot unde trebuie. De puncte are grija Mircea Sandu.

rovidiu
rovidiu  •  16 Septembrie 2014, 17:12

Greu de tot. Dar importante sunt cele 3 puncte.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează