FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC VASLUI 2-0

VIDEO Nume de fotbalişti » Rotariu şi Balint au fost eroii din Dinamo - Vaslui 2-0

Rotariu (stînga) a fost adus de la Timișoara în 2012
Rotariu (stînga) a fost adus de la Timișoara în 2012

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2013 00:00 / Actualizat marti, 22 octombrie 2013 00:15

Rotariu a salvat meciul cu un gol de Premier League, şut tare în colţul lung, apoi Balint a scos un penalty şi Dinamo a făcut 2-0.

Dinamo are probleme în atac şi în apărare, în rest, echipa e bună. Trupa entuziastă şi tremurîndă a lui Mulţescu e într-un perpetuu trial şi pare că se miră şi ea de tot ce face, bun sau rău. Antrenorul şi suporterii privesc meciurile, curioşi şi ei ce fel de echipă or avea, nu întîmplător Gigi a schimbat 6 titulari între prima şi a doua etapă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Concordia Vaslui", de Ilie Stan
Pape Ndaw, Elton, Thomas, Durimel, Fai sînt trialişti cu contracte, jucători pe care Dinamo îi evaluează în meciurile oficiale fiindcă CV-urile şi prestaţiile văzute nu certifică deocamdată nimic în privinţa lor. Fiecare fază conţine indicii. Cosmin Matei acţionează excelent pe dreapta, centrează perfect în faţa porţii, pe jos, şi Pape are mingea în faţa porţii goale. Varianta 1: lat cu stîngul şi gol. Varianta 2, pe care a bifat-o africanul: dreptul întins ca o crosă, antitalent, şi o ratare incredibilă.

Dinamo a continuat să alterneze pase luminoase ale lui Elton cu greşeli şocante tot ale brazilianului, cursele lui Matei cu mingi trimise în aut de către Rus şi lufturi ale francezului Durimel, un stoper lîngă care Dragoş Grigore pare Nesta.

"Cîinii" măcar sînt majoritatea noi şi atrag interes şi curiozitate, vasluienii sînt cam aceiaşi din sezonul trecut, doar că mult mai slabi. Ilie Stan a "reuşit" să facă o Chiajna şi în Moldova, l-a transformat pe Sînmărtean în Purece şi pe Temwanjera în Welington, jucătorii de atac cu care Concordia a traversat o jumătate de an în Liga 1 fără să bată pe nimeni!

Noul Roti e tot stîngaci, şi tot bun!
Mulţescu a continuat testele: a intrat Dorin Rotariu şi a ieşit Thomas, extrema Curtean a devenit al doilea atacant, pentru ca apoi tot Curtean să fie coborît mijlocaş central cînd a fost schimbat Elton. Învîrtitul acesta al pieselor a produs, ca un cîştig la jocuri de noroc, golul fantastic al lui Rotariu.

Mingea i-a sărit cu noroc, dintr-o fază comică, cum se desfăşuraseră majoritatea timp de aproape o oră, doi vasluieni dîndu-se cap în cap aiuriţi, dar execuţia lui Dorin a trezit stadionul şi speranţa că proiectul very low-cost al lui Dinamo chiar le dă şanse tinerilor.

Şut cu stîngul în colţul lung, aproape de vinclu, direct în plasa laterală, în interior, mingea parcă l-a pulverizat pe portarul Straton! Dorin, nepotul lui Iosif Rotariu, face azi 18 ani şi şi-a cîştigat cu o zi înaintea majoratului dreptul să nu mai fie doar purtătorul unui nume de fotbalist.

Apără Antaaal!
La fel cum Dinamo luptă să-şi merite numele de mare club şi primeşte mai mult ajutor din partea copiilor decît a străinilor inventaţi de nicăieri. În prelungiri, alţi puşti au făcut 2-0: Valentin Balint a sprintat pe contraatac cu o viteză de cinci ori mai mare decît a lui Joel Thomas în sprint, a fost faultat în careu şi Cosmin Matei a transformat penalty-ul. Din a doua încercare însă, pentru că prima dată Antal ghicise colţul şi respinsese precum Buffon! "Cîinii" încă nu au o echipă, dar continuă să descopere jucători de la o etapă la alta.


Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (76)
zecs93
zecs93  •  21 Septembrie 2015, 18:40

*** pana fac rosu in gat, *** dar mai greu la fotbal !!! Au scenarii ca Martin Scorsese cu blaturi, cu hotzi dar nu se uita ca le pute pamantu sub picioare, ***, nu degeaba li-se spune *** !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

screwball
screwball  •  13 Septembrie 2013, 09:08

Unde-i caseta meciului?

vallym
vallym  •  29 Iulie 2013, 23:46
Postat de dora pe 29 Iulie 2013, 16:32

Belgra cica a pus mina pe mingea pasata de un coechipier.

mingea a fost pasata cu capul...nu trebuia dat nimic, greseala grava tudor...in rest arbitraj corect pt un meci slab

Vezi toate comentariile (76)
Comentează