FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - RAPID 2-0

VIDEO Oamenii lui Harry Potter » Pandurii îşi consolidează poziţia de lider după 2-0 cu Rapid

Voiculeţ (în alb) nu a avut milă de rapidişti. A deschis scorul apoi i-a pasat decisiv lui Ibeh.
Voiculeţ (în alb) nu a avut milă de rapidişti. A deschis scorul apoi i-a pasat decisiv lui Ibeh.

Articol de - Publicat duminica, 02 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 01 septembrie 2012 23:51

Grigoraş are o echipă ale cărei atacuri arată precum numerele de magie. Rapid a venit în Gorj ca să se apere, dar baricadele lui Sabău au fost pulverizate.

Cînd îi vezi jucînd, îţi vine greu să crezi că aşa ceva există în România! Oamenii lui Grigoraş conduc clasamentul cu stilul lor de fotbal în sală, cu pase scurte şi cu mingicăreli, cu fotbalişti mici şi tehnici între care şi-a făcut loc Ibeh, cu fizicul şi cu mişcările lui de jucător din NBA.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Rapidul n-a rezistat!
Sabău s-a speriat de ei şi a mers în Gorj cu o echipă de distrugători. Doi-trei bodyguarzi îi mai lipseau Rapidului din formula cu care giuleştenii au început la Tîrgu-Jiu. Şi oricum, nu e clar dacă ar fi funcţionat nici manevra asta, fiindcă trupa de duri îmbrăcaţi în vişiniu a fost pasată şi driblată pînă a ameţit. E drept că Pandurii a fost şi un pic norocoasă, că Voiculeţ a marcat repede, din minutul 4, şi a anulat toate visele de contraatac ale lui Sabău.

Continuarea a fost umilitoare pentru Rapid, care n-a mai fost în stare nici măcar să urmărească bine meciul. Maxim dribla pe stînga şi conducea mingea către centru, o arunca iar pe stînga la Răduţ, care schimba partea la Ibeh, uitat de toţi lipit de tuşa opusă. Maxim, Voiculeţ şi Răduţ au continuat să facă lucrurile astea ori de cîte ori au prins mingea. În faţa lor, Pavlovici părea ieşit să taie nişte lemne. Iar Rapidul tot, o aspirantă la salvarea de la retrogradare, pe care Codrea, singurul tehnic şi lucid, se chinuia de unul singur s-o ordoneze un pic. Numai că nici o ordine nu rezista în faţa vijeliei care făcea mingea să zboare de pe un picior pe altul şi de pe o parte a terenului pe alta.

Delir!
Maxim îl driblează pe Bozovici şi îi pasează lui Răduţ, care conduce mingea ca în curtea şcolii, ba cu exteriorul, ba cu interiorul, nici un rapidist nu-l atacă decisiv, el i-o dă mai departe lui Voiculeţ, care centrează pe jos şi Ibeh face 2-0 cu latul şi zîmbeşte cînd împinge balonul cu plictiseala arogantă cu care Usain Bolt îşi termină cursele. Doar că aici nu s-a terminat! Răduţ îl umileşte pe Bozovici cu încă un dribling, Surdu se enervează şi-l împinge afară din teren pe fostul lui coleg de la Steaua.

Grigoraş îşi prinde în braţe fotbalistul şi-l aruncă înapoi pe teren după ce-i şopteşte ceva la ureche. E 2-0 pentru albi, ei sînt pe primul loc şi stadionul plin "ochi" face valuri. "Grigoraş! Grigoraş! Grigoraş!", ţipă 9.000 de oameni. Din cinci în cinci minute, tribunele scandează asta. Hai, că doar nu i-o fi învăţat el să dribleze!:) Dar Grigoraş a făcut echipa asta efervescentă şi lumea e uimită că Pandurii, clubul cel mai plictisitor din România acum 2-3 ani, a ajuns pe primul loc şi fotbalişti în care nimeni n-avea încredere par Pique, Iniesta şi Xavi într-o ligă în care toţi ceilalţi se chinuiesc.

"Am început jocul foarte bine, presingul nostru le-a pus mari probleme rapidiştilor. Am avut şi noroc că am deschis scorul repede, oricum ăsta era planul, să-i luăm tare. E bine că ne-a ieşit" (Claudiu Voiculeţ, mijlocaş Pandurii)

517794-caseta-pandurii-rapid-2-0.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE MECI:

Roman l-a supărat pe Sabău
În prima repriză, mijlocaşul Mihai Roman a reuşit să-l scoată din sărite pe Ovidiu Sabău, lucru surprins de camerele DigiSport. După un şut modest al lui Roman, într-o fază în care giuleştenii aveau superioritate, antrenorului i s-a citit pe buze fraza: "Ăsta n-are nimic în cap!". La pauză, antrenorul l-a lăsat la vestiar pe internaţionalul român şi l-a trimis în locul lui pe brazilianul Figueiredo.

Ofensiva, pe bancă
Aseară, Ovidiu Sabău a avut pe banca de rezerve 6 fotbalişti de profil ofensiv, 5 dintre ei fiind jucători ce pot evolua pe postul de atacant, Herea, Pancu, Teixeira, Goga şi Figueiredo, şi un mijlocaş ofensiv, Grigorie. În aceste condiţii, pe teren, antrenorul Rapidului n-a avut nici un vîrf veritabil! Surdu a fost cel mai ofensiv, dar în acest sezon el a evoluat mai mult în banda stîngă.

Surdu s-a rupt
Sabău a fost nevoit aseară să facă cea de-a treia înlocuire în minutul 69, cînd Surdu n-a mai putut continua. Atacantul s-a prăbuşit pe gazon şi a solicitat îngrijiri medicale, acuzînd o contractură musculară. Surdu n-a mai putut continua, iar locul său în teren a fost luat de Pancu, cel care a revenit pe gazon după ce în prima etapă, cu Vaslui (2-2), s-a accidentat.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
gerula666
gerula666  •  02 Septembrie 2012, 23:54

CRRRRRRRRaaaapiduuuuuu :)) crapa matzu in voi de va tavali Real M. Padurii

grid
grid  •  02 Septembrie 2012, 16:29

De atâţia ani, Grigoraş tace şi face, dar în stilul lui încăpăţânat de a valoriza fotbalişti români tineri pe care apoi se bat cluburile care nu au răbdarea să şi-i crească în propria ogradă. În mod normal, omul acesta cu atâta bun simţ trebuia băgat de mult în seamă de FRF pentru a antrena şi un lot de tineret.

cezarzng
cezarzng  •  02 Septembrie 2012, 13:08
Postat de foxy pe 02 Septembrie 2012, 09:55

Bravo...Hai Pandurii Tg-Jiu!Aseara n-am avut nici-o emotie,Rapidul n-a tras nici un sut pe spatiul portii!

Defapt au tras un sut, doar ca il apara si un pusti de 10 ani :))! Oricum am aratat aseara ca cine vine la Targu Jiu vine degeaba ca nu ia puncte! Poate vine sa vada orasul! ;) FORTZA DURII! HAI PANDURII!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează