FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - CSU CRAIOVA 2-1

VIDEO Old but gold » Veteranul Herea a deblocat un meci plictisitor la revenirea în Liga 1, 2-1 cu Craiova

Experiența lui Herea a făcut diferența într-un meci anodin
Experiența lui Herea a făcut diferența într-un meci anodin

Articol de - Publicat sambata, 23 iulie 2016 00:00

Într-un competiție care caută tinerii cu microscopul, veteranul Herea revine după 3 ani și deblochează un meci cam plictisitor.

Federația ar trebui să studieze o lege "minimum un fotbalist peste 31 de ani în fiecare echipă". Sigur, nu ar fi un plan cu care să construiești pe termen lung o generație strălucitoare. În schimb, ar conserva micul miez de valoare al campionatului.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Într-o ligă în care campioana Astra e condusă pe teren de Teixeira, un portughez de 35 de ani, iar apărarea Stelei stă în "bătrânul câine" Tamaș, Grigoraș reușește să-și deblocheze cariera cu Ovidiu Herea.

Antrenorul a uitat, grație mijlocașului de 31 de ani, de cele mai recente aventuri ale sale, episoadele pline de eșecuri și de demiteri în viteză de la ASA și de la Timișoara.

1-0 Herea. Sau Popov

Herea a avut și noroc, cu o respingere dezastruoasă a bulgarului Popov, dar execuția ex-rapidistului a făcut diferența, raportând-o la o fază un pic asemănătoare irosită de Bancu, unul dintre tinerii români cel mai bine cotați. Bancu a ratat din fața porții, un șut mult peste poartă într-o minge întoarsă de Rambe.

Cu experiența superioară și cu un pic de tehnică în plus, Herea a profitat când Popov a băgat capul ca un taur enervat de toreador. Bulgarul n-a respins, a împuns balonul și Ovidiu s-a trezit singur în spatele liniei de fundași, s-a întors și a găsit cu latul un spațiu între brațul stâng al lui Calancea și bară.

Mineri norocoși

A fost un moment rar, și ca amploare a gafei lui Popov, și ca semnificație pentru desfășurarea partidei. Înainte ca Herea să înscrie nu existase nicio ocazie în aproape o oră de joc! Pentru că meciul a continuat cam la fel, doar încă o greșeală majoră îl putea influența.

A comis-o portarul Stanca. L-a agățat pe Nuno Rocha în careu și Vătăjelu a transformat penalty-ul cu un șut atât de puternic că forța execuției parcă s-ar transmite în natura postului de la Roberto Carlos încoace.

Craiova nu a îmbrățișat punctul, a tratat finalul ca un gambler care simte că se poate întotdeauna și mai mult. Și a plătit. Hora, extrema transformată în ultimul an într-un Inzaghi al campionatului României, a jucat extrem de slab 90 de minute și a împins balonul în poarta goală în ultimul minut din prelungiri. Un deznodământ în care norocul și ghinionul s-au implicat adânc.

"Mă bucur că am câștigat, dar n-am arătat nimic azi. E meritul nostru că am rămas concentrați și după ce am fost egalați"
Ioan Hora, atacant Pandurii

"Mi-e destul de greu, eu vin după o pauză de 4-5 luni și simt că n-am mai jucat demult. E bine că am marcat, și pentru moralul meu, și pentru puncte"
Ovidiu Herea, mijlocaș Pandurii

"A fost sinucidere în direct, e noaptea minții! N-am înțeles nimic, una am antrenat, alta am jucat! Ori și-au pierdut mințile, ori au avut emoții că era prima etapă... Nu pricep!"
Gigi Mulțescu, antrenor CSU Craiova

48de goluri a adunat Herea în 222 de meciuri în Liga 1, înregistrate pentru trei formații: FC Național, Rapid și Pandurii

pandurii craiova 2 1

Save

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
fcu1948
fcu1948  •  23 Iulie 2016, 16:52
Postat de eugen76_pan pe 23 Iulie 2016, 11:04

Cu Mazarache si Rambe vrem noi sa dam gol :))) cu siguranta vom trai iar un cosmar.

Intreaga ta existenta este un cosmar!

eugen76_pan
eugen76_pan  •  23 Iulie 2016, 11:04

Cu Mazarache si Rambe vrem noi sa dam gol :))) cu siguranta vom trai iar un cosmar.

dora
dora  •  23 Iulie 2016, 10:23

Vatajelu - 7 - dupa un meci in care a fost ”facut” pe partea lui si a comis-o - a se citi pasa de gol - la golul 2 al Pandurilor. Pe bune ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează