FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - FC BRAŞOV 0-1

VIDEO Oxigen de la Andrei! » Cristea a decis în minutul 88 meciul cu ACS Poli, scor 1-0

Andrei Cristea a marcat decisiv și în meciul tur cu ACS Poli
Andrei Cristea a marcat decisiv și în meciul tur cu ACS Poli

Articol de - Publicat sambata, 15 martie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 14 martie 2014 23:46

Un meci aspru, spectaculos şi cu două goluri anulate eronat de cei doi asistenţi, a fost decis de reuşita lui Andrei Cristea din minutul 88.

Au apus vremurile în care Timişoara se bătea pentru titlu cu Gabi Balint antrenor şi cu Marian Iancu patron, dar şi cele în care Braşovul avea pretenţii europene. Acum, cele două echipe se luptă ca să evite matineul, iar meciul direct de aseară urma să răspundă la întrebarea dacă sub Tîmpa mai există oxigen de Liga 1 sau aerul s-a rarefiat atît de tare încît trupa lui Ţălnar are nevoie să coboare un eşalon pentru a reînvăţa să trăiască.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Prima repriză a fost dinamică. S-a jucat deschis, cu Braşovul dominînd mai mult, dar cu ocazii mai importante de partea gazdelor: Mera a trimis de două ori puţin alături cu capul (13, 26), iar Mansour şi-a bătut joc de o mare ocazie în minutul 30. Şi Străuţ i-a dat ceva emoţii propriului portar, lipsindu-i cîţiva centimetri ca să-şi înscrie un autogol (40).

Cristea de 3 puncte
Partea secundă a fost chiar şi mai spectaculoasă. Puştiul din poarta oaspeţilor s-a remarcat la o ocazie imensă a lui Boldea (53), după care cei doi asistenţi şi-au intrat în rolul de asasini ai meciului. Primul a fost Valentin Avram, care a ridicat complet greşit fanionul şi a anulat golul lui Grigorie, deşi braşoveanul se afla pe linie cu ultimul apărător. Apoi, peste doar 5 minute, Artene a văzut şi el ofsaid la Mera, fază ce a precedat golul lui Trandu, însă reluările au arătat că timişoreanul nu s-ar afla în poziţie afară din joc.

Finalul n-a fost liniştit. Grigorie a văzut roşu după ce l-a lovit cu gheata în cap pe Nuno Claro, gazdele au asediat careul lui Iacob, însă portarul de doar 20 de ani al lui Ţălnar a dovedit multă valoare şi la fel de mult sînge rece. Şi cînd totul se ducea spre un 0-0 final, Machado, care şi pînă atunci jucase fără greşeală, a făcut o cursă senzaţională din apărare, i-a dat o pasă perfectă lui Andrei Cristea, prin care l-a lăsat singur cu Nuno Claro, iar fostul dinamovist şi stelist l-a executat pe portughez. 0-1, victorie imensă pentru braşoveni, care încep să spere că evitarea retrogradării nu rămîne doar o iluzie de primăvară.

"Trei puncte vitale pentru noi! Sînt foarte bucuros că am marcat, deşi, cu siguranţă, nu voi fi titular etapa viitoare!" (Andrei Cristea, atacant FC Braşov)

609194-acs-poli-brasov-0-1.jpg

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
sakamoto
sakamoto  •  15 Martie 2014, 19:44

Borfasul Balaj, tot borfas ramine! Lupu-si schimba blana dar naravul BA! Cu fluierul sau fermecat, borfasul a anulat multe atacuri ale lui Poli, facind cadou mingea brasovenilor. I-a tinut pe timisoreni mereu cu fault in atac. Poli trebuie neaparat scoasa din liga 1-a! Se incapatineaza si nu accepta cooperativa Nasului, Poli. Plateste! Dar mafiotii si borfasii multimilionari in euro, cind vor plati? Au acumulat averi uriase furind si trisind. Fotbal mafiot si necompetitiv. Fug spectatorii de mafia lui sandel, ca dracul de tamiie!

polistul68
polistul68  •  15 Martie 2014, 14:16
Postat de dora pe 15 Martie 2014, 12:41

ce note au brasovenii astia...de parca ar fi dominat tot meciul si ar fi marcat cel putin 3 goluri.

In ciuda aparentelor, tot Poli a avut cele mai mari ocazii...din pacate, am pierdut...arbitraj jenant...

dora
dora  •  15 Martie 2014, 12:41

ce note au brasovenii astia...de parca ar fi dominat tot meciul si ar fi marcat cel putin 3 goluri.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează