FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO 1-4

VIDEO Pokemonu' de aur » Dinamo a oferit o reprezentaţie spectaculoasă la Giurgiu, iar Gnohere a reușit prima triplă a sezonului, scor 4-1

Gnohere a fost MVP, cu un hattrick // Foto: Alex Nicodim
Gnohere a fost MVP, cu un hattrick // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 24 iulie 2016 00:00

Dinamo a oferit o reprezentaţie spectaculoasă și a obținut prima victorie pe terenul Astrei după 6 ani de chinuri.

Astra - Dinamo înseamnă goluri multe şi spectacol garantat. Şi rezultate imprevizibile, chiar răsturnări de situaţii şi de scor. Runda inaugurală a propus drept cap de afiş această confruntare ce ar putea să fie unul dintre duelurile la titlu. Cel puţin, aşa au anunţat actorii celor două rivale. Iar meciul de aseară a demonstrat că nu sunt doar vorbe goale.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Campioana a început precum o echipă fără antrenor principal pe bancă. Temuţii ţânţari de Giurgiu parcă i-au sedat pe elevii lui Şumi, iar primele 45 de minute dau fiori pentru duelurile cu FC Copenhaga din preliminariile Champions League.

Astra a arătat şi ca o formație fără atacant, Alibec revine în vreo două săptămâni, iar cei puşi să-l suplinească nu pot şi centra, şi da cu capul. Teixeira (20) l-a băgat în priză pe Brănescu şi cam atât.

Dulăi, nu căţei

Dinamo a părut ieşită la vânătoare de pokemoni. După o primă jumătate de repriză de tatonare şi de aranjare a ideii de atac, "câinii" au pus presiune pe Astra cu dorinţa celui care de 6 ani încoace a fost învins la toate scorurile posibile la Giurgiu.

Talentul şi viteza lui Lazăr, clarviziunea lui Palici, oportunismul şi simţul momentului ale lui Gnohere, alături de atitudinea
coechipierilor au adus un avantaj consistent.

Gnohere a dat gol şi o pasă decisivă, chiar şi răsuflând din greu ca o locomotivă. Lazăr a părut că nu mai vrea să lase locul de titular după care se învârte de trei ani. Buni şi Romera, şi Busuladzici, cu un plus pentru primul, tăios ca lama cuţitului în apărare şi cu deschideri precise pe atac.

Şi-au învins demonii

Scorul putea fi mai dur dacă Geraldo (40) ar fi înscris autogolul sezonului, portughezul pălind când a văzut cum trece mingea, agonizant, pe lângă plasa propriei porţi. Sau dacă Rotariu (47) nu trimitea doar în bară după ce mingea a mers şnur până la el pe partea stângă de atac.

Scăpaţi de ruşine, giurgiuvenii s-au revigorat: Daniel Niculae şi-a folosit experienţa spre a scoate un penalty în duel cu Mevlja, iar Boldrin (49) a aprins confruntarea. Dinamo a mai trecut prin astfel de momente, de a fi surprinsă după ce conducea cu 2-0, ultima dată fiind chiar finala Cupei cu CFR, şi s-a resimţit acest detaliu pe gazon.

Niculae (60) a dat fiori reci roş-albilor. Dar Palici (69) a mai scos un penalty, din duelul cu Oros, de această dată. Gnohere (70) a executat la fel de precis, iar "câinii" scăpaseră iar din lesă.  

Festinul "Bizonului"

Alexandru Stan (74) a intrat huliganic la Lazăr, a fost eliminat şi a uşurat misiunea dinamoviştilor. Pe fondul refrenului "Anul acesta, «câinii» fac legea", Gnohere (76) a tranşat derby-ul.

Şumudică l-a dorit pe Essombe, mai bine insista pentru "Bizon", avea şanse să joace-n grupele Champions League. Andone a fost talismanul aşteptat de jucătorii săi, tot cu el obţinuse Dinamo ultima victorie pe terenul Astrei, în urmă cu 6 ani şi două zile.

"Dinamo are în continuare o echipă bună și a meritat să câștige. Trebuie să ne trezim. Miercuri, dacă vom face aceleași greșeli în Champions League, nu vom avea nicio șansă. Dar în continuare cred că avem cel mai bun lot din țară"
Daniel Niculae, atacant Astra

"Am văzut mulți jucători cu potențial fantastic chiar și la cluburi cu un buget redus, nu vreau să vorbesc despre unul anume. E foarte devreme să fac comprații între nivelul de aici și cel din Turcia sau Germania"
Christoph Daum, selecționer România

"Supercupa ne-a făcut un deserviciu și ne-am crezut invincibili. Am intrat puțin cu nasul pe sus, dar eram ferm convinși că vom egala la 1-2. De multe ori jucătorii evoluează cu frâna de mână trasă când nu e Șumi"
Cristian Petre, secund Astra

"Am o contuzie la genunchi și puțin tibia tăiată, dar în câteva zile sper să îmi treacă. «Bizonul» e bucuros, a semnat mingea în vestiar, doar a reușit un hattrick. Fiecare antrenor e diferit, nea Andone știe să ne așeze pe teren"
Valentin Lazăr, mijlocaș Dinamo

"Putea să fie scorul și mai mare, dar a fost un meci echilibrat la început. Înainte de meci, dacă m-aţi fi întrebat aș fi zis că m-aș bucura și cu un egal, nu mă așteptam la un asemenea scor. Chiar dacă Gnohere a dat 3 goluri, îmi mai doresc 2 atacanți"
Ioan Andone, antrenor Dinamo

10victorii a acumulat Dinamo în 27 de meciuri cu Astra. Giurgiuvenii au rămas la cota de 10 succese, alte 7 partide terminându-se remiză

4victorii a adunat "haita" în deplasare cu Astra, în 14 partide, giurgiuvenii având 6

Astra Parametru Dinamo
45%  Posesie 55%
2 Șuturi pe poartă 8
9 Șuturi pe lângă 14
3 Cornere 6

astra dinamo 1 4

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (16)
sakamoto
sakamoto  •  24 Iulie 2016, 18:34

De ce doar nota 7-nota borfashilor-pt hotzomanu? A suflat de nota 11 pt militzieni. Liber la fault!

andyandrei2015
andyandrei2015  •  24 Iulie 2016, 13:35

desi sunt stelist infocat,felicitari dinamo,avem nevoie de concurenta serioasa,adica ma refer sa fie iar o lupta intre steaua si dinamo ca pe vremuri,dar cred c a steaua la ce lot are,daca nu vin 3 jucatori,termina pe 5 anul asta !

zidane92
zidane92  •  24 Iulie 2016, 12:19
Postat de Pompiliu Bota pe 24 Iulie 2016, 09:50

V-am avertizat ca Sumi trebuie sa isi plateasca datoriile din campionatu trecut ! Texeira, cel mai bun de la Astra, este schimbat fara motiv !

teixeira e cel mai bun de la astra pentru fs mogosoaia in meciurile cu fs mogosoaia!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează