FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - FC BOTOŞANI 0-1

VIDEO Portarul cu două feţe » FC Botoşani a plecat cu toate punctele de la Galaţi datorită unei gafe a goalkeeperului advers, 1-0 cu Oţelul

Mihai Pleopeanu a fost adus de la Rapid la începutul sezonului
Mihai Pleopeanu a fost adus de la Rapid la începutul sezonului

Articol de - Publicat luni, 18 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 17 august 2014 23:42

Plopeanu a rezolvat soarta partidei după două reprize antagonice. E ştiut că portarul poate juca un rol crucial în deznodămîntul unei partide, dar Plopeanu demonstrează că poate presta două partituri în 90 de minute.

Protagonistul se remarcă în prima parte după un şut puternic al lui Danci de la marginea careului (28), parat excelent în drum spre vinclu. Cinci minute mai tîrziu, Batin are şi el o execuţie la care Plopeanu respinge în bară, mingea ricoşează, îl loveşte pe Hadnagy în şase metri şi e la un pas să se transforme în gol: portarul reacţionează rapid şi opreşte balonul pe linie!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Înger şi demon
Oţelul pierde şi mai mult din calitate în repriza secundă, fapt care îl scoate iarăşi în evidenţă pe eroul primei părţi, de această dată decisiv. Proaspăt intrat în teren, atacantul olandez Quentin Martinus centrează în faţa porţii de pe partea dreaptă (64). Fundaşii lasă mingea să treacă, Plopeanu are culoarul liber, dar şi o reacţie caraghioasă care se transformă în singura reuşită a partidei. Părăseşte scena cu o urmă de replică din primul act, paradă incredibilă după o lovitură executată perfect de Croitoru (72).

Nu i-a lăsat în stadion
Observatorul LPF la Galaţi, Iulius Nemţeanu, a luat o decizie stranie înaintea începerii partidei. Acesta a hotărît ca suporterii oaspeţilor să nu intre în stadion din cauza unor tricouri, inscripţionate cu însemnele unei facţiuni, "Dark Hooligans".

Oficialii botoşăneni au considerat decizia ca fiind abuzivă şi au anunţat că vor depune memoriu: "E incredibil ce s-a întîmplat! Observatorul şi cei responsabili cu securitatea vor plăti. Nimeni nu a înţeles motivul şi nu vom rămîne indiferenţi la acest abuz. Vă asigur de asta!", a declarat Cornel Şfaiţer, preşedinte FC Botoşani.

"A fost un meci disputat, în prima repriză am fi putut deschide scorul. După golul primit, echipa a căzut moral şi nu a mai fost în stare să întoarcă rezultatul. Sînt mulţumit în mare parte de prestaţia jucătorilor, am avut şi neşansă" (Michael Weiss, antrenor Oţelul)

"E bine că am cîştigat chiar dacă nu am jucat strălucit. Veneam după o perioadă grea şi orice succes e important în momentul de faţă" (Leo Grozavu, antrenor FC Botoşani)

630483-otelul-botosani-0-1.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
inexistentus
inexistentus  •  18 August 2014, 18:37

Saracul a incercat sa respinga centrarea complicata a lui Martinus, mingea sarind din pamant iar timpul fiind prea scurt pentru o parada reusita. Daca spuneti ca a fost gafa de portar inseamna ca nu ati jucat niciodata fotbal.

cipinho79
cipinho79  •  18 August 2014, 12:20

are partea lui de vina la gol, n-a anticipat bine traiectoria mingii si nu pare sa fi strigat la fundas s-o lase. per ansamblu insa e un portar bunicel, toti portarii mai fac greseli nu trebuie sa i se taie capul

masinameaeata
masinameaeata  •  18 August 2014, 11:31

Foarte bun portarul! La golul primit nu a avut ce sa faca, el este doar portar, nu poate fi si fundas in acelasi timp. Mi se pare rautacios, ca sa nu spun tendentios modul cum a fost comentat meciul, in aceasta rubrica.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează