FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - RAPID 2-0

VIDEO ”Prinţul” Dunării » Cristian Adrian Cristea a marcat o dublă cu Rapid şi a terminat meciul în peluză

Articol de - Publicat marti, 02 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 01 septembrie 2014 23:17

Cristian Adrian Cristea i-a băgat la apă, aseară, pe rapidişti, iar Oţelul a oferit semne de revitalizare, după prima victorie din campionat.

Un adevărat derby în zona roşie a clasamentului. O primă repriză gri, per ansamblu, roz pentru gazde, cenuşie pentru oaspeţi. Debutul de partidă a fost favorabil dunărenilor, neînvinşi în ultimele 5 meciuri directe cu giuleştenii.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cucu-bau
După pasa spectaculoasă a lui Cucu, Cristian Cristea, şi pe el îl mai cheamă Adrian, dar nu e la fel de celebru ca "Prinţul", a preluat ca un fotbalist, iar Mera şi Bornescu nu l-au putut stopa. Dedicaţie şi pentru germanul de pe bancă, Weiss, căruia i s-a căutat prea devreme sfîrşitul la Oţelul.

Pancu (18) a avut cea mai mare ocazie a rapidiştilor, ratare din interiorul careului, din poziţie centrală. A mai fost golul anulat lui Emil Dică (43), ofsaid clar înainte ca mingea să ajungă la şeptarul gălăţenilor, acestea fiind fazele notabile ale primei părţi.

"Roşu" pentru Avdici şi pentru giuleşteni
Rapidiştii au sperat puţin în partea secundă. Pentru că, avînd doar un gol în 7 meciuri înainte de partida de aseară, Cristea a vrut să fie "Prinţ" pentru o seară în tricoul gălăţenilor. Şi-a marcat maiestuos, un gol care a distrus visele elevilor Ganezului.

Giuleştenii erau storşi şi fără idei, doar veteranul Pancu a mai încercat una, alta, fără eficienţă pe tabelă. Iulian Roşu (73) n-a putut ajunge la pasa inteligentă a lui Martin. Oţelul a mai luat un cartonaş roşu, campioană la acest capitol!, dar tot ea a fost aproape de gol, Bornescu blocîndu-l pe Zaharia (84).

6 cartonaşe roşii a strîns Oţelul în acest debut de campionat, în cele 6 runde scurse

"Pentru mine, nu este o surpriză victoria noastră. Trebuie să mai sudăm relaţiile de joc şi vor veni şi alte rezultate bune. Momentan, este maximum a ceea ce putem face. Ar fi ciudat să fiu dat afară!" (Michael Weiss, antrenor Oţelul)

"Nu cred că FRF ar trebui să ne suspende pentru că suporterii au aruncat cu petarde pe teren, nu sîntem noi răspunzători" (Michael Weiss, antrenor Oţelul)

"Avem o echipă nouă, e normal ca relaţiile de joc să întîrzie să apară. Este o victorie de aur pentru noi, ne dă speranţe că putem evita retrogradarea. Vom demonstra că Oţelul nu moare" (Cristian Cristea, mijlocaş Oţelul)

"Felicit jucătorii Galaţului, şi-au dorit mai mult victoria. Ne-au surprins de două ori, ei au marcat din ocaziile create, noi nu. Nu am nici un obiectiv de puncte" (Ionel Ganea, antrenor Rapid)

632482-otelul-rapid-2-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Babicu' şi Burcă, pe lista Oţelului
Noul administrator special al gălăţenilor, Vlad Alexandru Răpişcă, a urmărit meciul alături de Cristi Munteanu. Fostul portar al dunărenilor poate ocupa o funcţie în staff-ul administrativ. Şi nu ar veni singur la Oţelul, ci însoţit de Ovidiu Burcă, bun prieten şi fost coechipier la Dinamo şi la FC Naţional, ofertat şi el de către fosta campioană a României.

Mesajul galeriei dunărene
La începutul reprizei secunde, suporterii gazdelor au aruncat cu torţe şi petarde pe gazon şi au afişat un mesaj sugestiv pentru conducători şi pentru jucători: "Moare Oţelul, muriţi şi voi!". Fosta campioană a României din 2011 este în insolvenţă, dar se caută soluţii pentru redresarea clubului.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  05 Septembrie 2014, 23:28
Postat de unico_biancorossi pe 05 Septembrie 2014, 23:28

un fel de a cara apa cu ciurul. galatenii au fost mai eficienti, mai directi, mai fotbalisti. si au profitat la fiecare ocazie importanta.

ps - foarte bun acest atacant, cristea. sincer, nu stiam de el. dar acum mi-a atras atentia, o sa il urmaresc in continuare, cu placere.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  05 Septembrie 2014, 23:28
Postat de supereduardo10 pe 02 Septembrie 2014, 09:13

Rapid a jucat cu fundasii la mijloc marea majoritate a timpului si a atcat non stop din pacate fara mari ocazii. Otelarii au avut doua ocazii si au marcat, nu cred ca trebuie laudati asa mult. Au avut noroc ca au deschis scorul repede si i-a mai ajutat si arbitru cu 2 penatiuri neacordate pt. Rapid unul la Negru altul la Rosu

un fel de a cara apa cu ciurul. galatenii au fost mai eficienti, mai directi, mai fotbalisti. si au profitat la fiecare ocazie importanta.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  05 Septembrie 2014, 23:26
Postat de theopalas pe 02 Septembrie 2014, 20:32

Mesajul a fost catre conducere nu catre jucatori mai habarnistilor. Conducerea a dus clubul in halul asta, jucatorii nu au vina ca sunt bagati luati la club si bagati in teren. Ei dau ce pot.

felicitari. un meci bun.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează