FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - ASTRA 0-2

VIDEO Rapid, Rada, Repetenţi! » Giuleştiul, aproape de colaps: 0-2 cu Astra, la 4 puncte de retrogradare

Tembo (dreapta) a făcut o partidă extraordinară
Tembo (dreapta) a făcut o partidă extraordinară

Articol de GSP - Publicat marti, 06 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 05 noiembrie 2012 23:57

Astra a demonstrat că există viaţă după Mulţescu, a urcat pe locul 2 în Liga 1 şi a dezintegrat calm surogatul de fotbal prestat de alb-vişinii.

Dacă într-o seară călduţă de toamnă galeria Rapidului e surclasată în Giuleşti înainte de meci, e clar că sub Grant se întîmplă ceva dureros. Yahaya şi Takayuki sînt ovaţionaţi cu bătăi de tobă, peluza vişinie tremură cînd vede la încălzire lotul lui Rada, subţire ca tinereţea.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Nea George, s-a tăiat frişca la savarine!
Clasamentul arde şi se anunţă sărbători tulburi, aşa că Rapid împinge jocul spre Lung jr. Pasă luminoasă de 40 de metri Teixeira, Roman trage "peste" (12). Herea reia cu capul pe lîngă (20), Goga fentează şi portarul şi se risipeşte, "bolta" lui Milisavjlevici cade pe plasă (22).

Galeria trăieşte doar ca să revendice clubul şi să-i înjure pe Copos şi pe Zota, iar iluzia de presiune a Rapidului vine din latenţa Astrei, nu dintr-un discurs tactic. Cînd Grigore pierde la 30 de metri de Pecanha şi Tembo ţîşneşte printre stoperii absenţi, nu-l prinde nici măcar un Intercity. Trage simplu: 0-1! (30).

Cum arată Apocalipsa, în noiembrie, pe Giuleşti?
Puzderie de pase greşite la "vişinii", peluza împarte furia pentru conducere şi cu fantomele Roman şi Goga. Pe contre, Astrei îi lipseşte să se desprindă rezerva Fatai. "Băi băiatule, exact aşa arătam cînd am ajuns în «B»!", oftează un bătrîn în pauza ceţoasă. Intră Ioniţă şi Ilijoski, frînţi deja, ca după o zi de sapă. Rapid colecţionează cornere, Astra toacă tot prin Yahaya şi Takayuki.

Toţi investitorii să apeleze la Rapid
Ilijoski prinde un voleu în plasa laterală de la 11 metri (59), Herea centrează în buza porţii, dar vîrfurile sînt tocite şi sărace (64). Sinescu rabdă puiul de asediu, simte dezordinea gazdelor: o minge plouată cade pe Ivanovski, nu există fundaşi centrali la Rapid, Tembo intră în carambol, împinge şi face 0-2 (69). Ruşinea urcă tot Rapidul spre atac, dar haotic şi nervos.

Minutul şi faultul, de ambele părţi, pînă la final, Ioniţă se grăbeşte la duş. Cine Dumnezeu va veni să bage bani în Giuleşti trebuie să fie generos, e nevoie de vreo douăzeci de jucători, la ce se vede.

"Nu se mai leagă nimic. Suporterii sînt contra noastră, la club nu e nimic clar, chiar nu ştiu cum o s-o scoatem la capăt" (Ovidiu Herea, mijlocaş Rapid)

534944-rapid-astra-0-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Niculae se teme de o ţeapă
Finanţatorul Astrei, Ioan Niculae, spune că e dispus să cumpere Rapidul, dar are mari semne de întrebare în ceea ce priveşte tranzacţia: "Au fost unele discuţii cu George Copos încă de acum doi ani. Dar se poate numai în anumite condiţii. George vrea să vîndă clubul pe un euro şi tocmai de asta mi-e teamă! Dacă îl vindea pe bani mulţi era mai interesant. În momentul în care dai Rapidul cu un euro e o problemă!".

INBOX:
- Jucătorii Rapidului au fost înjuraţi de suporterii proprii pe toată durata partidei de aseară. "Jucători de Serie B, vă rupem picioarele!" şi "Afară, afară, afară din Giuleşti!" au scandat ultraşii vişinii.
- Patiseriile lui Copos au fost vandalizate de către fanii Rapidului. "Afară din Giuleşti! Pleacă!" s-a scris pe pereţi. Patronul n-a venit nici ieri aseară în Grant.
- Pancu nu s-a regăsit în lotul pentru meciul cu Astra din cauza unei intoxicaţii alimentare.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (53)
crss21
crss21  •  06 Noiembrie 2012, 21:04
Postat de maxx1923 pe 06 Noiembrie 2012, 19:13

cioaba s-ar asorta ca sef la pn steaua in locul lui mustata "suedezul". @stalin22(nume ce se confunda cu istoria stelei).NICIODATARapidul n-a fost abba.NICIODATA n-a fost un an in A doi in B,dar...esti stelist si voi ati fost introdusi direct in prima divizie.

Regretabil e un singur lucru: si anume ca Antonescu a fost condamnat pentru ca a vrut sa puna lucrurile la punct.

crss21
crss21  •  06 Noiembrie 2012, 21:01
Postat de stalin22 pe 06 Noiembrie 2012, 14:59

mai tin rapidistii astia vai de ei cand li se mai spunea ABBA? un an in liga A apoi 2 in B,gtfo ca nu aveti nici o legatura cu fotbalul:)

Ma faci sa rad, pe langa faptul ca voi inca aveti drept sigla steaua sovietica, tu ai vrut sa fie clar si ti-ai pus si nickname. Cel putin noi inca avem o istorie ce nu e patata prin influente. Voi tot credeti ca existenta clubului Steaua a avut un curs normal? Sa nu aprofundam, dar cu totii stim cine a fost Nicu Ceausescu si mai ales ce a facut...

maxx1923
maxx1923  •  06 Noiembrie 2012, 19:13

cioaba s-ar asorta ca sef la pn steaua in locul lui mustata "suedezul". @stalin22(nume ce se confunda cu istoria stelei).NICIODATARapidul n-a fost abba.NICIODATA n-a fost un an in A doi in B,dar...esti stelist si voi ati fost introdusi direct in prima divizie.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează