FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - RAPID 1-2

VIDEO Rapidul a bifat a şasea victorie consecutivă pe terenul Ceahlăului » Nervi de trei puncte

Penalty-ul de 0-1 a deschis drumul celor din Grant către victorie
Penalty-ul de 0-1 a deschis drumul celor din Grant către victorie

Articol de - Publicat luni, 29 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 29 august 2011 00:55

Giuleştenii au condus cu 2-0 la pauză, goluri Herea şi Surdu, dar nemţenii au revenit puternic în repriza a doua fiind aproape de o egalare spectaculoasă. În final, oaspeţii au ţinut însă de rezultat şi cu preţul unei cavalcade de avertismente, plus eliminarea lui Lucescu jr.

VIDEO- VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

Pentru Rapid, deplasarea la Piatra Neamţ s-a transformat cam de mult într-o petrecere fotbalistică. De prin 2002, giuleştenii au făcut mereu prăpăd sub Pietricica, suflecîndu-şi mînecile spre a aduce constant cîte trei puncte de pe o arenă transformată în port-bonheur al culorilor alb-vişinii. Cinci victorii în ultimele cinci deplasări, inclusiv un sec 3-0 bifat de Lucescu jr. în noiembrie 2006, iată istoria recentă a unei confruntări recomandate chiar şi cardiacilor.

Început în trombă
Scenariul nu s-a abătut nici ieri de la regulă, ca într-un Dallas în care JR zîmbeşte întotdeauna pişicher la final, indiferent cîte capcane îi întind inamicii. Iar Rapidul a încercat acum să încheie conturile repede şi fără emoţii, aşa cum îi stă bine unei formaţii aflate pe val. Deac (3) a fost primul care a verificat culoarele spre poarta lui Jovici, dar "şeptarul" lui Răzvan a pus prea multă forţă la incursiunea solitară în careu şi a ieşit un fault în atac.

Grigorie (6) a găsit însă reţeta potrivită în suprafaţa adversă, a ţinut inteligent de minge, iar Barna l-a jenat suficient de mult spre a-l determina pe "centralul" Unimătan să dicteze penalty. Herea a făcut 1-0 de la 11 m, trimiţînd din start meciul către o bucurie giuleşteană. Completată în minutul 30 după o fază fructificată pe presiunea Rapidului: Dumitraş a greşit flagrant pe banda dreaptă, Bozovici a recuperat balonul, l-a trimis către Surdu, care a îndeplinit formalitatea.

Alexa (42) a căutat şi el golul, cu o incursiune centrală pînă la 16 m, de unde a pus mingea sub transversală, dar Jovici a salvat dezastrul. Asta se întîmpla la capătul unei reprize în care Ceahlăul s-a mişcat ca o trupă sedată, cu patru mîini moarte: Dumitraş, Achim, Chiacu şi Radovanovici. O echipă complet dezorientată, ce nu părea să mai aibă resurse să reintre în meci.

Ce ratare Bădescu!
Au fost de ajuns însă două mutări, Gafiţa şi Bădescu în locul cuplului de coşmar Radovanovici - Chiacu, pentru ca moldovenii să respire din nou. Stana (51) şi Cebotaru (63) au dat semnalul redeschiderii frontului, primul forţîndu-l pe Bozovici, disperat, să respingă mingea în bara propriei porţi! Surprinzător, pe forcingul gazdelor, Rapidul a scăpat controlul, iar Barna a readus speranţele în curtea nemţenilor: "cap" decisiv după o centrare venită din corner (67), la care Coman a ezitat să iasă.

Iar Bădescu (73) a fost la un pas să pună dinamita în poarta lui Coman, însă a ratat aproape imposibil din 5 metri, cu poarta goală, după o acţiune perfectă pe traseul Lucas Garcia - Barna. Goalkeeper-ul Rapidului rezolvă şi el alt moment delicat, reluare din 6 metri a lui Gafiţa (89), ultimul cartuş de pe ţeava Ceahlăului, a cărui dominare din final a dictat o transfuzie cu sînge nervos în venele giuleştenilor. Cartonaşe galbene Grigore, Glauber, Rui Duarte, eliminare Răzvan Lucescu, adică, pînă la urmă, preţul corect pentru o nouă victorie în Moldova. De data asta însă, cu multă transpiraţie!

"Duracell", tras pe bară
Marcos Antonio, fotbalistul care a evoluat cel mai mult în sezonul trecut, bifînd 32 de partide ca integralist şi lipsind în doar două meciuri, în finalul sezonului, cînd a fost accidentat, a fost ieri rezervă pentru prima oară de cînd e în Giuleşti. Răzvan Lucescu a luat această decizie pentru a-l odihni pe căpitanul rapidist şi a mizat în locul lui pe cuplul de fundaşi central Burcă - Glauber. Antrenorul Rapidului a spus că în acest campionat va apela la rotaţie pentru că "luptăm pe trei planuri şi e greu să rezistăm". Ieri, banderola de căpitan a fost purtată de Dani Coman.


Apărat de stewarzi
În minutele de prelungiri, Răzvan Lucescu a protestat vehement la adresa "centralului" Unimatan, fiind nemulţumit că acesta acordase o lovitură de colţ, în locul unui fault în atac, la Coman. Arbitrul a mers la antrenorul Rapidului, dar nu a reuşit să-l calmeze şi l-a trimis în tribună. Lucescu jr. a urmărit finalul partidei alături de preşedintele Dinu Gheorghe şi înconjurat de 5 stewarzi, care l-au apărat de furia fanilor nemţeni. Cel mai probabil, tehnicianul nu va putea sta pe bancă la meciul cu FC Braşov, din etapa viitoare.

Nemţenii acuză arbitrajul
Antrenorul Ceahlăului, Costel Enache, spune că arbitrul Unimatan i-a favorizat pe alb-vişinii: "Nu înţeleg de ce a fost delegat la meciul acesta, acum doi ani ne-a retrogradat şi a primit 4 etape de suspendare. A încercat să fie imparţial, de faţadă, pentru că la faza penaltyului mi se pare că a greşit. Abia aştepta să fluier lovitură de la 11 metri".


Recital PSV
PSV Eindhoven, formaţie cu care Rapidul se va întîlni în grupele Europa League, a cîştigat aseară cu 6-1 meciul disputat pe teren propriu împotriva celor de la Excelsior Rotterdam. Golurile adversarilor giuleştenilor au fost reuşite de Mertens, de trei ori, de Toivonen, de două ori, şi de Lens. Hapoel Tel-Aviv a jucat aseară, după închiderea ediţiei, cu Bnei Yehuda, iar Legia Varşovia o va întîlni azi în deplasare pe Lodz.


"Au fost două reprize diferite, dar aşa am gîndit meciul. Am vrut să profităm de oboseala giuleştenilor şi să forţăm în partea a doua, dar e greu cînd începe meciul de la 0-1"
Costel Enache, antrenor Ceahlăul

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
demolator74
demolator74  •  30 August 2011, 00:23

://marketglory.com/register/demolator74 ://marketglory.com/register/demolator74 ://marketglory.com/register/demolator74 ://marketglory.com/register/demolator74 A inceput un nou joc de strategie economica...in care moneda virtuala v-a putea fi transformata in bani adevarati... Inscrierea este gratuita si o puteti face la adresa de mai sus... Pentru cei din afara tarii jocul v-a incepe abia peste cateva zile dar inscrierile sunt deschise...Bafta, distractie si de ce nu spor la bani..:)

demolator74
demolator74  •  29 August 2011, 22:54

://marketglory.com/register/demolator74 ://marketglory.com/register/demolator74 ://marketglory.com/register/demolator74 ://marketglory.com/register/demolator74 A inceput un nou joc de strategie economica...in care moneda virtuala v-a putea fi transformata in bani adevarati... Inscrierea este gratuita si o puteti face la adresa de mai sus... Pentru cei din afara tarii jocul v-a incepe abia peste cateva zile dar inscrierile sunt deschise...Bafta, distractie si de ce nu spor la bani..:)

montrealez
montrealez  •  29 August 2011, 21:31

Badesculeeeee, ai stricat o faza de Champions League.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close