FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - ASTRA 1-2

VIDEO "Regele" e Șumi! Astra a întors scorul în meciul cu Viitorul și rămîne pe primul loc în Liga 1, 2-1

De Amorim a marcat aseară al treilea său gol în acest sezon
De Amorim a marcat aseară al treilea său gol în acest sezon

Articol de - Publicat sambata, 07 noiembrie 2015 00:00

Daniel Niculae şi De Amorim au arătat de ce Astra zburdă în acest sezon. Şumudică, superinspiraţie la schimbări, Viitorul a rămas în Ştefan cel Mare.

 La mare e fotbal, nu sînt mitinguri. Aseară, Astra şi Viitorul se luptau pentru locul 1, pentru şansa de a fi number one după 17 etape bifate. Două echipe spectaculoase, de departe cele mai bune ofensive ale campionatului, un adevărat derby al sezonului.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Doar cu o fază nu cîştigi derby-ul

A fost un prim test de maturitate al echipei atît de lăudate a lui Hagi. Pe care elevii nu l-au trecut, chiar dacă au rezolvat o primă ecuaţie. Nico şi De Amorim aveau să-i înveţe matematica fotbalului.

Benzar a oferit un assist curat ca briza Litoralului, iar Florin Tănase (30) şi-a depus candidatura la unul dintre locurile selecţionerului pentru amicalul cu Italia. Nu-i vorbă că şi actualul fundaş dreapta cu prenume de gigant atacant, Romario Benzar, ex-playmaker, ex-închizător, poate spera la convocare.

Fără să bage mingea în aţe, Astra, mai experimentată, a avut controlul balonului. Doar că lui Daniel Niculae (22) i-a fost deviat un şut megapericulos, după care Rîmniceanu (37) a scos din două mişcări o altă reluare şireată.

A mai fost şi şutul-centrare al lui Morais ( 39), doar că nimic să taie respiraţia gazdelor. Giurgiuvenii n-au ştiut să-l folosească pe Budescu, izolîndu-l sau nefolosindu-l cum ar fi meritat.

Calitate superioară

Junii lui Hagi au realizat că o vor păţi dacă-i lasă pe cei de la Astra să atace. Cristi Ganea (55) l-a întins pe Lung junior să vadă dacă-l mai dor tendoanele. Teixeira l-a angajat superb pe Daniel Niculae (60), care, cu o viclenie de fotbalist trecut prin multe, i-a lăsat în urmă pe adversari şi-a punctat cinic pe lîngă portar.

Buni ochi a avut asistentul Nagy la fază! "Gică, salvează-l! Doar numele e de el", au strigat spectatorii către Ianis, îngreunat de banderola de pe braţul stîng. Şi "Regele" a simţit că fiul a deviat de la subiect şi-a mutat în 60 de secunde cu Nicoliţă.

Mai experimentaţI în bătălii cu miză, cei de la Astra au presat. Iar rezervele lui Şumudică au adus plusul pentru 3 puncte, Ioniţă II punîndu-i mingea pentru victorie lui De Amorim (86).

Linişte pe stadion, de se auzeau valurile mării. Astra a dovedit că are ceva în plus faţă de restul echipelor din Liga 1, punîndu-i la colţ şi pe "olimpicii" lui Hagi.

Biletele s-au vîndut într-o zi

La megafoane se pune, periodic, melodia "The best" a Tinei Turner, iar spectatorii care umplu pînă la refuz tribunele mignonului stadion fac calcule la titlu! Se uită pe programele de meci la ţintarul campionatului, ies afară să mai tragă o ţigară, întrucît înăuntru este interzis fumatul şi "spartul seminţelor", după care reiau matematica din clasament.

Tribunele sînt full cînd încă mai sînt 30 de minute pînă la meci, iar biletele, 4.500 la număr, s-au vîndut în 24 de ore. "Campionii, campionii!", se strigă dinspre peluză.

Ce a zis Gheorghe Hagi după meci:

  • Nimănui nu îi place să piardă, dar diferența a făcut-o experiența
  • Meciul a fost unul atractiv, s-au întîlnit două echipe care joacă fotbal și am jucat de la egal la egal
  • Sîntem o echipă în formare, iar din fiecare meci culegem învățături
  • Sînt foarte mulțumit de ce am realizat pînă acum, sînt doar supărat că am pierdut
  • Nu este problema mea dacă jucători de la Viitorul vor fi convocați la echipa națională
  • Despre titlu vom vorbi din iarnă, nu mai puneți aceste întrebări, nu ne puneți pe noi acolo

Ce a zis Marius Șumudică după meci:

  • A fost un meci greu, dar am dat dovadă de caracter și că sîntem bine pregătiți și putem întoarce rezultatul
  • Victoria din Cupa Ligii nu a fost o întîmplare!
  • Am dominat tot meciul, nu era drept să pierdem această partidă
  • Mă bucur că doi jucători de pe bancă au făcut golul 2: Ioniță a centrat și De Amorim a înscris
  • De-abia aștept să joc cu Alibec și Niculae în atac, să văd ce va ieși
  • Ăsta sînt eu, îmi mai ies și schimbările, mai am și noroc
  • Consider că echipa de pe primul loc merită să aibă mulți jucători la "națională", mai ales că avem mulți români în lot
  • Cred că trebuie să fim cu toții alături de oamenii care protestează în țară pentru că avem corupție la toate nivelurile

"Am fost accidentat și nu eram prea pregătit. Sînt fericit că am intrat și că am dat gol. Ne-au fost plătite salariile și se vede pe teren că asta ne-a ajutat"
William De Amorim, mijlocaș Astra

"Sînt foarte obosit. Mă simt împlinit pentru că am cîștigat. Sîntem o echipă mare, am revenit de la 0-1. Este foarte important că reușim să legăm victorii"
Daniel Niculae, atacant Astra

"Astra e cea mai bună echipă din campionat și eu sînt cel mai bun antrenor. Am tot ținut asta ascuns, dar n-am mai rezistat, a trebuit să o spun. Dacă iau campionatul, mă duc că mă așteaptă niște cămile"
Marius Șumudică, antrenor Astra

Inbox

  • Şumudică a riscat aseară din primul minut cu Lung junior şi cu Budescu, încă nerefăcuţi sută la sută.
  • Hagi i-a dat credit în continuare lui Rîmniceanu, portarul care a avut o ieşire greşită la golul lui Gnohere, prin care Dinamo a egalat la 1, etapa trecută. Dar a trecut peste eroare, întrucît constănţenii au învins cu 5-1.
  • Lovin s-a accidentat la meciul 200 în Liga 1, n-a mai putut continua, astfel că a fost înlocuit în minutul 14 cu De Amorim. Cu această ocazie, Teixeira a trecut mai retras, lîngă Boubacar.
  • Hagi, noul Mourinho! Dacă lusitanul a avut un incident cu Eva  Carneiro, "Regele" a părăsit spaţiul tehnic şi s-a răstit la membrii staff-ului său medical fiindcă i-au dat îngrijiri lui Benzar, la o fază la care antrenorul îl voia pe jucător în acţiune. 

4 victoriiare Astra în Liga 1 contra Viitorului, care are două succese în palmares. Alte două partide s-au încheiat la egalitate

viitorul astra 1 2

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (6)
clona.mea
clona.mea  •  07 Noiembrie 2015, 18:20
Postat de acid2006 pe 07 Noiembrie 2015, 12:42

Halal caracter....si vom vorbi la sfarsitul campionatului despre calitati si valoare; in acest moment, Astra e cea mai buna, dar aduceti-va aminte de campionatul trecut, dupa tur, Steaua n-avea adversar iar in retur cu un mare noroc a luat campionatul..

” ...Astra e cea mai buna...”, -- de ce nu te ai oprit aici. Depinzind de ce echipe intra in playout, titlul de campioana poate merge la Giurgiu, in Constanta, Cluj, desi favorite ramin Steaua si Dinamo. Problema este ca asta tine de viitor. Acum, reiau cuvintele tale ” Astra e cea mai buna...”, restul e can-can. Nu imi place Astra, dar uneori joaca frumos. Dumezeu (Burleanu si comisia de arbitrii), nu mai ajuta pe Steaua si Dinamo si se poate intimpla orice. Vezi Otelul sau Urziceni in trecut. O seara super.

acid2006
acid2006  •  07 Noiembrie 2015, 12:42

Halal caracter....si vom vorbi la sfarsitul campionatului despre calitati si valoare; in acest moment, Astra e cea mai buna, dar aduceti-va aminte de campionatul trecut, dupa tur, Steaua n-avea adversar iar in retur cu un mare noroc a luat campionatul..

godot
godot  •  07 Noiembrie 2015, 12:25

Cine este artistul de neuitat care nu semnează această cronică halucinantă, de un penibil nespus?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează