FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR 1-0

VIDEO Rusescu cel voinic » Steaua se impune în meciul cu CFR (1-0) şi continuă cursa solitară spre titlu

Adi Popa a fost rezervă, dar după ce a intrat în locul lui Tănase a fost din nou unul dintre cei mai activi jucători de pe teren.
Adi Popa a fost rezervă, dar după ce a intrat în locul lui Tănase a fost din nou unul dintre cei mai activi jucători de pe teren.

Articol de - Publicat luni, 08 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 07 octombrie 2012 22:59

Steaua s-a desprins aseară de CFR Cluj, de SuperMario Felgueiras, de principalele contracandidate la titlu, datorită atacantului său şi datorită spectatorilor.

Prima bătălie pentru titlu. Hmm, cam mult spus, după cum au jucat singurele formaţii româneşti din cupele europene. Dar au circumstanţe atenuante, ambele. Volumul suprasolicitant de muncă, peste ce sînt obişnuiţi jucătorii de pe la noi, s-a observat prin minutul 45, cînd Chipciu a încercat să dribleze şi firele de iarbă, însă nu l-au mai ţinut chingile.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

1-1 la ocazii mari în repriza 1
Dar derby-urile trebuie jucate oricum, chiar dacă fotbaliştii din teren sînt uzaţi, iar mulţi actori adevăraţi sînt pe bancă sau în tribună. Tănase a scos două cornere doar în primul minut, însă n-a ştiut să fructifice o mare eroare a lui Cadu, în minutul 4. Încercînd să lobeze elegant balonul, l-a trimis spre inelul secund. Nicoară (5) a vrut să-l surprindă pe Tătăruşanu, portarul stelist a învăţat din erorile trecutului.

Mai multe imagini!

Latovlevici (9) a dovedit că ştie să bată o lovitură liberă, dar încă mai are de învăţat destul. Rusescu a avut aripi la picioare, doar faultul l-a oprit. Adrian Popa (22) a căutat colţul lung, nu l-a găsit. Cea mai mare ocazie i-a aparţinut lui Nicoară, în prelungirile primei părţi, însă Georgievski a fost providenţial, de pe linia porţii!

Gardoş la ratarea toamnei
Ca să arate că declaraţiile cum că Steaua e-n drum spre titlul 24 nu sînt exagerate, elevii lui Reghe au început în forţă partea secundă. Ratarea monumentală a lui Gardoş (47), pentru că putea să împingă mingea-n aţe, singur cu poarta goală fiind, a aprins "Clasicul" României. Rusescu (60) a fost acolo unde-a trebuit, dar a dat peste SuperMario Felgueiras. Portughezul a scos, imediat, şi de sub bară, la "bomba" lui Pintilii.

Steliştii au luat foc pe teren, în tribune s-a declanşat infernul, fiindcă portarul oaspeţilor l-a blocat şi pe Popa. Era un meci de Steaua contra Felgueiras. Campioana arăta precum Rocky în repriza a 12-a, cînd încasa pumni după pumni de la cel ce-i rîvnea centura.

Cînd ultimul turn a căzut
Ando a vrut să mai pună presiune pe poarta lui Tătăruşanu, care a avut multe minute de şomaj. Dacă Bastos n-a fost de ajuns, l-a aruncat în luptă şi pe Kapetanos, fost înger, acum demon pentru stelişti. Cu ce şi-o fi dat Felgueiras pe mîini?! A scos şi şutul la colţul lung al lui Georgievski. Toţi i-au tras la poartă, lusitanul rezista mai ceva ca stîncile din Cabo de Sao Vicente. Cît să mai poată şi el?

Mai ales că defensiva devenise mai găurită decît şvaiţerul. Rusescu (75) a adus isteria pe Naţional Arena şi durerea pentru clujeni, cînd a reluat cu un calm de killer profesionist mingea servită ca la carte de către Georgievski. Felgueiras a continuat lupta, solitar, cu duşmanul, Rusescu (81) evidenţiindu-l. Din nou şi din nou.

Ce înseamnă să ai public!
Şi Tătăruşanu a răspuns, cu o paradă mai degrabă pentru fotoreporteri, la o ultimă tentativă a clujenilor de a revigora un meci pe care l-au tratat prea obosit. Prin victoria de aseară, Steaua a scăpat, momentan, de cel mai potrivnic adversar în lupta pentru titlu. Graţie şi unor spectatori cu urlete înfricoşătoare care aproape că au împins de la spate echipa lui Reghe, cînd picioarele nu mai ascultau comenzile de la cap.

527552-steaua-cfr.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

S-a rupt Tănase!
Seria incredibilă de accidentări cu care se confruntă CFR i s-a transmis şi Stelei! Cristi Tănase a ieşit după doar 16 minute, cu dureri la coapsă, probabil că e vorba despre o întindere musculară. "Dodel" va face investigaţii azi, dar dacă se confirmă că are o leziune musculară el ratează meciurile echipei naţionale împotriva Olandei şi a Turciei. El a fost substituit aseară de Adi Popa.

Europa provoacă suferinţă
Adversarele Stelei din Europa League s-au blocat după etapa de joia trecută. Stuttgart a făcut egal acasă cu Leverkusen, 2-2, şi a rămas cu un singur succes în 7 etape jucate în acest sezon. Bosniacul Ibisevici a dat ambele goluri ale şvabilor, primul dintre ele din penalty. Copenhaga a avut parte de o surpriză şi mai neplăcută: 2-2 la Esbjerg, penultima clasată din Danemerca, dar rămîne lider. S-a chinuit şi Molde, tot cu penultima, din Norvegia. A condus cu 2-0 în meciul de acasă cu Sandnes, care a revenit şi a egalat, însă Molde a mai dat un gol cu patru minute înaintea finalului şi a cîştigat, 3-2.

Szukala stă la Tîrgu Jiu
Reghecampf trebuie să schimbe apărarea în runda viitoare, cînd Steaua merge la Tîrgu Jiu, pentru încă un derby. Lukasz Szukala a luat al patrulea cartonaş galben stagional şi a devenit suspendat. Polonezul va fi înlocuit, probabil, cu Chiricheş, care a stat cu CFR din pricina unei accidentări.

Mutu e pro Steaua!
Dinamovist declarat, Adrian Mutu acceptă ideea ca "naţionala" României să fie creată pe scheletul Stelei: "Pe vremuri, Dinamo dădea cei mai mulţi jucători la lot, dar acum Steaua e în formă, joacă foarte bine şi mi se pare că e bine ca «naţionala» să se bazeze pe un grup de fotbalişti din Ghencea".

Au cerut un penalty
CFR i-a reproşat arbitrului Bergonzi neacordarea unui 11 metri în repriza a doua. În minutul 68, Georgievski l-a împiedicat în careu pe Rui Pedro, portughezul a căzut şi toţi clujenii au solicitat o lovitură de pedeapsă, dar "centralul" italian a lăsat jocul să continue. Protestele s-au stins după cîteva secunde.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (220)
tigruzzu
tigruzzu  •  19 Octombrie 2012, 01:48

Cursa solitară? La doar 3 puncte avans și înaintea meciului direct? Ați căpiat?

ionutzoo7
ionutzoo7  •  08 Octombrie 2012, 23:55
Postat de gemminy55 pe 08 Octombrie 2012, 17:40

OOOOOOOOOOOO bravo STEAUA ca ati cistigat campionatul in aceasta editie!!!numai voi va vedeti campioni dupa10 etape!he he he mai e mult pina departe amice!stai flexat!primii caini turbeaza cel mai repede!!pun pariu ca dupa 20 etape veti gafai din greu mai ceva ca locomotiva pe carbuni!atita de umflati sunteti ca etapa viitoare veti bubui pe dinafara toata aroganta,tinind cont ca vine PANDURII si ai va baga carbunii sa explodati !tot o dati de gard cu titlurile voastre ce au fost directive ale PCR-ului comunist!mereu ati fost campioni dupa 10 etapeapoi v-ati dezumflat in coada locurilor 5-8!noroc ca nui mai POLI TM sa va scoata iar aerele de campioni dar,a ramas CFR si TG-JIU!deci PASS BEEEEE

Cine-s si pandurii aia?Au facut cateva meciuri bune si gata,sunt extraordinari....au dat de niste meciuri grele si au fost varza.4-0 si 3-0.Lasati-ma cu aia.......sper sa-i bata pe stelisti,dar nu cred lasati campionatul sa curga si vedem atunci cum sta treaba,deja vad ca dupa 10 etape avem campioana prezentata :))))))))))))).....pueril stelistii deja se gandesc la 25 :)) peste 3 ani tot la 24 va ganditi.....

haideusicfr
haideusicfr  •  08 Octombrie 2012, 21:40
Postat de haideusicfr pe 08 Octombrie 2012, 21:31

Steaua a castigat o batalie dar nu razboiul.Pe acesta din urma CFR il castiga si=l domina de cativa ani buni.Daca ar fi sa *barfesc* (in *stilul* Becali ,Porumboiu =cel putin !~!!) atunci 11 metri a fost ..11 metri ,cele doua cartonase galbene acordate stelistilor trebuiau sa fie ...rosii! (sper Camora sa nu aiba piciorul rupt in urmna atacului viloent=barbar al bulgarului !!!! ). *Porcusorii* Rusescu si A Popa au fost f periculosi in ciuda aparentelor fizice. Totdeauna inaintea partidelor cu Steaua singurul de care mi=a fost frica a fost ..Rusescu.Si cand te gandesti ca Becali a vrut asta vara sa=l dea afara (m=am gandit imediat ce bun ar fi la CFR!)

Si de aceea adica pe lipsa de profesionalism a staffului Stelei ma bazez cand spun ca nu are nici o sansa in fata CFR=ului. E notoriu faptul ca la noi (si nu numai !!) echipa ce castiga Campionatul nu poate repeta *isprava * si anul viitor. CFR a investit in infrastructura ,in echipa ,in staff.Are o baza solida .Nu acelasi lucru se poate spune de Steaua.Incaputa pe mainile unui bufon echipa bucuresteana traieste de pe zi la alta .Daca nu se vand bilete pe *National* stelistii intra in panica .De ce ? Brandul Stelei e cel mai puternic in Romania.Asta e clar.Doar ca acest brand se bazeaza pe amintiri prafuite .Nu se vor mai intoarce acele vremuri niciodata. Razboiul tot CFR il va castiga

Vezi toate comentariile (220)
Comentează