FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

VIDEO S-a găsit înlocuitor pentru Rusescu » Steaua a pus ochii pe un jucător de la Standard: ”Tehnică, viteză şi familist”

Maor Buzaglo a fost comparat cu Messi
Maor Buzaglo a fost comparat cu Messi

Articol de , - Publicat vineri, 14 iunie 2013 00:00 / Actualizat joi, 13 iunie 2013 22:39

George Ţucudean a fost coleg sezonul trecut în Belgia cu mijlocaşul ofensiv vizat de roş-albaştri. Maor Buzaglo e liber de contract, a evoluat sporadic pentru Standard, iar campioana ar trebui să se înţeleagă cu el doar la salariu.

Steaua aşteaptă cu inima strînsă verdictul UEFA în dosarul Valiza, dar încearcă să se mişte şi pe piaţa transferurilor. Iar prima mutare la capitolul achiziţii ar putea fi aducerea internaţionalului israelian Maor Buzaglo, 25 de ani, de la Standard Liege.

Presa de la Tel Aviv a semnalat interesul roş-albaştrilor pentru mijlocaşul care a evoluat sezonul trecut sub comanda lui Mircea Rednic. Fotbalistul e liber de contract, a avut în Belgia un salariu stagional de 400.000 de euro, dar, campionatul trecut, a evoluat rar în trupa valonilor. A strîns doar 11 prezenţe în sezonul regulat şi n-a prins nici un minut pe gazon în play-off.

A stat un an la Academia lui Lyon
George Ţucudean a stat în vestiarul lui Standard chiar lîngă Buzaglo: "E un băiat extraordinar. Îl ştiu bine, păcat că nu a jucat mai mult, e un mare talent, un fotbalist tehnic şi are viteză extraordinară. Preferă cursele pe banda dreaptă, după care intră în centru şi trage la poartă. Va face faţă în Liga 1 fără probleme. În viaţa de zi cu zi e un băiat liniştit, vorbeşte excelent limba engleză. Nu se pune problema de escapade, e un familist convins. Căsătorit, are gemeni! Ar fi o achiziţie excelentă pentru Steaua!".

Înainte de Standard, Buzaglo a mai jucat la Maccabi Haifa, Haopel Petah Tikva, Bnei Sakhnin şi Maccabi Tel Aviv, iar un an în perioada junioratului l-a petrecut la Academia lui Lyon. A trecut pe la toate "naţionalele" Israelului, începînd cu U17, iar în prima reprezentativă a adunat 15 selecţii (zero goluri).

Comparat cu Messi
În 2007, pe cînd evolua la Bnei Sakhnin, Buzaglo a reuşit o fază incredibilă, driblînd tot în cale şi servindu-şi ideal un coleg aflat în faţa porţii. Filmuleţul cu respectiva acţiune, comparată cu una a starului argentinian Messi, a făcut senzaţie pe YouTube. Microbiştii israelieni au încărcat nenumărate versiuni ale fazei, folosind imagini captate din diferite unghiuri.

2008 este anul în care Buzgalo a fost declarat revelaţia campionatului în Israel: a dat 9 goluri în 33 de apariţii pentru Bnei Sakhnin

2 fraţi are Maor, Asi şi Almog, ambii fotbalişti. Tatăl, Jacob, 56 ani, e fost internaţional israelian. Meran, soţia, e nepoata fostului său antrenor de la Maccabi Tel Aviv, Avi Nimni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
kdk.19
kdk.19  •  14 Iunie 2013, 23:46

NU VINE ALA DE LA 4 SUTE DE MII LA 120 CAT DE JIJI..CHIAR DACA JUCAND MECI DE MECI ARE SANSA SA CREASCA...

pinteaviteazul
pinteaviteazul  •  14 Iunie 2013, 19:49
Postat de adi_stelistul pe 14 Iunie 2013, 10:47

La ce salarii ofera Steaua ma tem ca singura sansa e un jucator de perspectiva care nu a jucat inca pe bani multi. 400000 de euro pe stagiune? Sa vrea sa treaca la 120000? Ma indoiesc. In plus, daca nu a jucat la Standard, cum ar putea fi o solutie in locul lui Rusescu? In sfarsit, vad ei ce fac.

Daca nu-i dus la Athos,poate fi familist cit de bun...!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  14 Iunie 2013, 13:58

Initial, am crezut ca-i vorba de Adrian Cristea!:))))))))))

Vezi toate comentariile (31)
Comentează