FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - ASTRA 1-1

VIDEO Salvatorul » Ovidiu Hoban a salvat o remiză miraculoasă la debutul lui Răzvan Lucescu pe banca Petrolului

Articol de - Publicat luni, 17 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 16 martie 2014 23:14

Mijlocaşul Petrolului a adus o egalare nesperată pentru galben-albaştri în prelungirile jocului. Asta după ce Alcenat trimisese meciul spre o victorie a Astrei printr-un autogol în finalul primei reprize.

Acasă sau în deplasare, Răzvan Lucescu n-a dat niciodată greş la fiecare început de mandat pe o bancă tehnică din România. De două ori cu Rapidul, o dată cu Braşovul, ambele în L1, ori în fruntea "tricolorilor", JR. a pornit la drum cu trei puncte în portofoliu. Cu Petrolul, visa să reînnoade firul după revenirea din Qatar. Şi scamatoria i-a ieşit miraculos exact înainte de căderea cortinei.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

A mizat acum pe "iepuraşii" Mutu şi Zicu, i-au lipsit maeştrii de ceremonie Albin şi De Lucas, suspendaţi, fără de care "lupii" au părut să înoate în gol.

Predarea de putere de la Contra către Lucescu a adus suferinţă pe gazon în prima jumătate de oră, cînd galben-albaştrii n-au putut desface o apărare supranumerică a Astrei, venită pe "Ilie Oană" hotărîtă să ia potul pe contraatac.

Toto risipeşte confuzia
Mutu (2) a încercat să spargă repede gheaţa cu un lob, imposibil să-l păcălească însă pe concitadinul Dani Coman. Apoi, alimentată de stilul economicos şi ursuz, să-i zicem pragmatic!, al giurgiuvenilor şi de lipsa de soluţii a gazdelor, confuzia a îmbrăţişat jocul.

Pînă acolo încît şi galeria Petrolului, altfel activă şi entuziastă, a găsit de cuviinţă să-şi tragă sufletul minute în şir! Doar zvîcnirea din bocancul lui Toto (29) a mai reuşit să deblocheze partida: trasor de la 25 m, minge deviată peste transversală! Mutu (33) copiază stilul israelianului de culoare, dar Coman are deja 2-0 în duelul personal cu Adrian.

Iar cînd Petrolul începuse să dea semne de viaţă şi să guste din savoarea careului advers, "albii" lui Isăilă s-au trezit cu un cadou pe tavă.

O centrare anonimă din flancul drept l-a întîlnit pe traiectorie pe Alcenat, iar nefericitul haitian a pus balonul în poarta lui Pecanha. Un 0-1 născut din nimic, dar pactul cu Fortuna face parte, pînă la urmă, din amănuntele cursei de urmărire a Stelei!

Multe schimbări
Răzvan simte impasul şi plusează la pauză cu o mutare ofensivă. Walter îi ia locul stoperului Gerson, schimbare care atrage permutări în cascadă: Romario rămîne singur la închidere, Teixeira se mută în stînga, Zicu avansează aproape de Tamuz. Iar profilul se modifică într-un 4-1-3-2, cu toate armele Petrolului puse pe creneluri.

Nici aşa însă viaţa nu se înseninează pe margine pentru Lucescu. Posesia creşte, vigoarea în plus se simte, dar minţile refuză să se lumineze. Balonul moare invariabil în flancuri, cvartetul Găman - Ben Youssef - Laban - Takayuki închide magistral pe centru, Mutu întîrzie să apară la rampă, iar Zicu se ceartă nonstop cu mingea.

Publicul o simte şi-l împinge pe Ianis în fluierături afară din iarbă (70)! Ultimul glonţ se numeşte Priso, iar ultimul avantaj vine din eliminarea lui Laban (73)!

Penalty refuzat gazdelor!
Asediul devine sufocant, orice minge trecută în jumătatea Petrolului e un medicament pentru splina "astralilor", ajunsă între propriii canini din cauza efortului uriaş.

Priso (85) ratează singur din careul mic, Haţegan nu vede nici el un penalty la henţul limpede în careu comis de Papp, iar izbăvirea vine pentru "lupi" cînd totul părea să se fi năruit: o bîlbă generală în careul Astrei îi oferă şansa lui Hoban să salveze din 2 m o remiză supermeritată!

Salutată însă, probabil, în urale numai de liderul din Ghencea, care rămîne la şase puncte distanţă de urmăritoarea din Giurgiu!

"Am întîlnit o echipă foarte bine organizată şi cred că rezultatul de egalitate este echitabil" ( Ovidiu Hoban, mijlocaş Petrolul)

"E un rezultat bun pentru Steaua. Nu am vorbit cu nimeni din club, doar n-am fost în lot. Nu ştiu dacă voi mai juca" (Constantin Budescu, mijlocaş Astra)

"Atît timp cît am jucat în 11 oameni am jucat bine. Egalul este, într-adevăr, echitabil după desfăşurarea ostilităţilor din teren" (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

"Am fost crispaţi la început. Astra s-a retras în partea a doua. Băieţii au arătat o dorinţă extraordinară de a reveni la 0-1 şi am meritat golul din final" (Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul)

"Sînt alţii care vor analiza faza penalty-ului. A fost o atingere destul de grosolană a lui Papp, dar nu comentez arbitrajul" (Răzvan Lucescu, antrenor Petrolul)

609430-petrolul-astra-1-1.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
castiani
castiani  •  17 Martie 2014, 11:26
Postat de speedy73 pe 17 Martie 2014, 10:13

dar au comentat. "steaua are noroc, noi nu". deci, despre asta e vorba in mintea lor

asta a fost clar un blat ordinar dirijat de regheblat si nevasta-sa!!! s-a vazut clar a fost un 1-1 rusinos cu faze flagrante!!!

castiani
castiani  •  17 Martie 2014, 11:24
Postat de mama.is.here pe 17 Martie 2014, 10:57

Astra, sunteti praf iar Petrolul pulbere,,,si uite asa stana de oi ajunge iar ciuca batailor in Europa! Route ultimul loc in Europa!

vai de capu tau....

mama.is.here
mama.is.here  •  17 Martie 2014, 10:57

Astra, sunteti praf iar Petrolul pulbere,,,si uite asa stana de oi ajunge iar ciuca batailor in Europa! Route ultimul loc in Europa!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează