FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - PETROLUL 0-0

VIDEO Traian cel Mare » Egal încrîncenat, dar fără goluri între Dinamo şi Petrolul: 0-0

Marc a fost cel mai bun dinamovist
Marc a fost cel mai bun dinamovist

Articol de - Publicat luni, 01 decembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 30 noiembrie 2014 23:24

Portarul lui Dinamo a fost impecabil, blocînd cu succes tripleta Tamuz - Albin -Teixeira.

Cînd scenariul degerat pune la bătaie un meci între o echipă aflată-n insolvenţă şi alta cu doi oficiali arestaţi, te aştepţi la plictiseala Giuleştiului de sîmbătă seara. Însă mişcarea finalului de weekend începe inimos, cu ocazii la ambele porţi, Vali Lazăr pentru gazde şi Ioan Filip în faţa lui Marc, după un corner.

Vezi AICI VIDEO!

Ce-i drept, nu se marchează, însă spaima egalului bifat de urmăritoarele Stelei, indiferent că se numesc CFR, Astra ori ASA, animă două garnituri ce aleargă cu urmele ninsorii de jur împrejur.

Bara care amorţeşte
Albin ratează cea mai mare ocazie a primei reprize după o jumătate de oră de joc. Veteranul Teixeira navighează fără probleme prin faţa careului roşu, îi pasează uruguayanului, însă şutul lui Juan Angel e deviat de Marc în bară.

Şi, parcă de ciudă că mingea plasată de sud-american la colţul lung n-a intrat în poartă, Ploieştiul trage liniile şi lasă iniţiativa "cîinilor". Iar Alexe primeşte rolul principal înainte şi imediat după pauză!

Duelul portarilor
Mai întîi, deviază mingea nesatisfăcător, "cap" paralel cu poarta în finalul primei reprizei. Apoi, servit excelent de Elton (49), ia la ţintă un Pecanha ieşit la ţanc.

Portarul prahovenilor este şi singurul performer al echipei sale, fiindcă restul colegilor par pădurari siberieni, care taie taigaua şi sparg gheaţa cu acelaşi topor acoperit de promoroacă. Exemplul ideal, Tamuz, familiarizat cu peisajele Rusiei: fost jucător în Urali, israelianul ratează şi el din poziţie unu la unu cu Marc!

Ocazii pe final
Dănciulescu dă primul semnalul retragerii. Introduce al treilea închizător, Şerban, şi-şi sacrifică singurul vîrf, Bilinski. Ocazie perfectă pentru o revenire a "lupilor" în careul advers! Mai întîi, mascatul Steliano Filip e lovit de un şut periculos trimis de Albin. Apoi, violoncelul cvartetului ofensiv, Teixeira, îl pune la încercare pe acelaşi Marc.

Dar cea mai mare ocazie o ratează tot Tamuz! Vîrful de culoare loveşte mingea cu nerv, ca un jucător înrăit de Pinball, însă Traian cel Mare, deşi îmbrăcat în verde, îi arată din nou "roşu" la semaforul golului!

Se termină 0-0, cu mulţumiri dinamoviste pentru Marc şi regrete galben-albastre pentru ratările singur cu portarul.

7 meciuri consecutive de Liga 1 are Petrolul fără gol primit

"Dinamo a închis bine jocul la mijlocul terenului şi a atacat pe contre. Noi, cînd am găsit spaţii, am ratat şi cînd n-am ratat am lovit bara. Totuşi, sînt fericit că nu am primit gol. A fost un meci frumos, scorul este echitabil" (Gigi Mulţescu, antrenor Petrolul)

"Geraldo ne-a lipsit foarte mult pentru că este o forţă, acolo, în spate, e stîlpul apărării" (Gigi Mulţescu, antrenor Petrolul)

"Un meci frumos, deşi fără goluri. Rezultatul este corect ţînînd cont că ambele echipe au avut ocazii. Trebuie să luăm partea bună a acestui meci, nu am pierdut împotriva uneia dintre cele mai bune echipe ale campionatului" (Ionel Dănciulescu, antrenor Dinamo)

"Eu sînt interimar, mă interesează să cîştig deplasarea cu Astra şi meciul din Cupa Ligii cu U Cluj. Dacă va veni Mircea Rednic, eu voi fi disponibil să-l ajut cu toate informaţiile necesare" (Ionel Dănciulescu, antrenor Dinamo)

"Ne trebuiau cele trei puncte pentru a ne apropia de locurile fruntaşe, dar mergem la Astra să cîştigăm pentru a termina cu capul sus anul în campionat" ( Traian Marc, portar Dinamo)

"Eu am vorbit cu toţi tehnicienii din Liga 1 pentru că ne cunoaştem, ne salutăm dacă ne vedem, e normal să socializăm. Asta nu înseamnă că negociem. Am vorbit şi cu Mircea Rednic pentru că şi pe el îl cunosc. Avem un interimar pînă la finalul turului, vom mai discuta despre asta după terminarea sezonului" (Constantin Anghelache, preşedinte Dinamo)

643173-dinamo-petrolul-0-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Dinamo Berceni?
Primul comunei Berceni şi totodată preşedintele echipei din Liga a 2-a ACS Berceni, Marian Ghenu, a declarat pentru IlfovSport că acţionarul majoritar al "cîinilor", Ionuţ Negoiţă, vrea să cumpere divizionara secundă: "Pînă la finalul acestui an vreau să predau clubul. E şi Dinamo pe fir, vor să aducă jucători tineri, pentru a-i forma în vederea participării în prima ligă. În «C», la Dinamo II, e greu să facă asta. Dacă vom ajunge la o înţelegere, toată lumea va fi mulţumită", a spus Ghenu.

"Alături de familie"
Jucătorii Petrolului au afişat aseară, înainte de startul partidei, un banner de susţinere cu mesajul: "Alături de familia noastră: Dan, Nicu şi Marius" (foto), făcînd referire la patronul ploieştenilor, Dan Capră, fratele său Nicu şi directorul general Marius Bucuroiu. Toţi trei sînt în acest moment arestaţi preventiv timp de 29 de zile pentru mai multe presupuse infracţiuni financiare.

I-a cedat nervii!
Închizătorul Mansaly Boubacar a fost contestat puternic, la pauză, de fanii de la tribuna a 2-a, aceştia fiind deranjaţi de evoluţia slabă a mijlocaşului senegalez. Boubacar şi-a pierdut repede cumpătul şi le-a răspuns ultraşilor cu aceeaşi monedă, ba mai mult, le-a arătat şi degetul mijlociu!

INBOX
- Petroliştii au fost susţinuţi aseară din tribune de aproximativ 300 de ultraşi.
- Steliano Filip a revenit aseară în primul "11" al "cîinilor", după ce acesta a suferit o fractură de piramidă nazală, în etapa a 12-a, accidentare ce l-a ţinut departe de gazon trei partide.
- Cristi Balaj a arbitrat aseară pentru a 54-a oară gruparea alb-roşie în Liga 1, palmaresul fiind unul favorabil "cîinilor": 25 victorii - 9 remize - 19 înfrîngeri (de adăugat la final şi meciul acesta)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
reddogsv
reddogsv  •  02 Decembrie 2014, 09:58
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Cel putin jumatate din note sunt puse de-an p...ea!

zecs93
zecs93  •  01 Decembrie 2014, 12:48

Respect Danciulescu pentru ultima fraza spusa, un om si un caracter cum in ROMANIA nu exista, sper sa vina Rednic sa lucrati amandoi pentru ca sunteti 2 dinamovisti adevarati, sa vina Rednic !!!

alexbarosanu
alexbarosanu  •  01 Decembrie 2014, 11:03

petrolul va termina pe 2

Vezi toate comentariile (13)
Comentează