FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - STEAUA 3-1

VIDEO Trandafir de la Moldova » Steaua şi-a găsit un nou "gropar": Răzvan Stanca

FC Vaslui, o nucă prea tare pentru Steaua.
FC Vaslui, o nucă prea tare pentru Steaua.

Articol de - Publicat marti, 28 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 28 august 2012 01:23

A fost derby adevărat aseară, iar trupa lui Şumi a întors în stil european o seară şi o victorie ce păreau negre. Steaua a căzut inexplicabil şi a bifat primul eşec în Liga 1.

S-a luptat aseară ca la Podu' Înalt! Versiunea august 2012 a celebrei bătălii a fost pe terenul de fotbal, unul foarte bun, ceea ce a devenit o ştire printre atîtea probleme cu gazoanele româneşti. Steaua, la primul test serios din acest sezon, a dovedit că nu degeaba se gîndeşte la un nou titlu după o pauză lungă de 6 ani.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Predatorii
Prima repriză i-a aparţinut autoritar de-a dreptul. A fost şi duelul dintre Rusescu şi Coman, duelul părţii de început. Amîndoi ar trebui apreciaţi. Atacantul a şutat acrobatic, în minutul 11, din centrarea lui Popa, dar goalkeeper-ul a scos senzaţional de lîngă bară. Apoi, în minutul 37, stelistul a tras din prima, după pasa lui Tănase, dar Coman a respins de genul ''pe aici nu se trece!".

Un artist solitar
Vasluiul a părut o echipă murată nu de ploaie, ci de războaiele grele cu Fener şi cu Inter Milano. Sînmărtean a fost decupat din filmele cu fotbalişti, e o plăcere să-l vezi cum desenează, însă nu poate definitiva un tablou singur. Ceilalţi din ofensivă n-au ştiut să-i susţină operele din iarbă. Nici Niculae, nici Antal, nici Varga n-au fost în corelaţie directă cu creatorul echipei.

În rest, multă atitudine, caracter, bucureştenii plecînd frustraţi la cabine cu gîndul că n-au obţinut practic nimic din posesia balonului sau din evoluţia superioară. Coman a fost răzeş adevărat pentru moldovenii lui!

Chiricheş magnificul
Cu sabia demiterii deasupra capului, Şumudică a riscat totul pe cartea atacului, aducîndu-şi aminte de tinereţe. I-a scos pe Varga, absent, şi pe Caue, închizător, pentru Stanciu, la creaţie ofensivă, şi pe Sburlea să-l ajute pe Niculae. Replica Stelei: o cursă incredibilă a lui Chiricheş (51), fundaşul a lăsat adversari cu duiumul pe drum, i-a pasat lui Tănase, acesta i-a dat balonul lui Chipciu, care, din centrul careului, l-a executat fără milă pe Coman! Defensiva amfitrionilor a devenit permeabilă, iar Chipciu a fost la o deviere de golul 2. Pintilii (56) a nimerit bara, după ce Coman a respins acolo.

Revenire ca-n cărţi
Cum în fotbal, ca-n viaţă, ce nu te omoară te poate întări, Celeban (58) a pus capul la centrarea lui Sînmărtean, Stanca a băut din acelaşi pahar cu Tătăruşanu, iar Vasluiul a egalat: 1-1! Primul gol încasat din fază fixă de către oamenii lui Reghe. Moldovenii au renăscut, Sburlea (66) a tras în bălării. Iar Coman (67) a fost iar la post la şutul lui Nikolici.

"Săgeată" a căutat bolta, mingea s-a dus "peste". N'Doye (74) a trimis o torpilă către poarta adversă, dar bara a fost, de această dată, aliatul Stelei. Profitînd de somnolenţa lui Stanca, Sînmărtean (85) a dat lovitura de graţie, încununîndu-şi o seară de vis: 2-1.

Celeban (88) a trimis mingea în bară, ex-dinamovistul Niculae (89) a punctat la colţul lung pentru o victorie remarcabilă, iar Steaua a fost îngenuncheată, în premieră, tocmai cînd credea că are Liga 1 sub control.

"Stanca a luat gol ca Bornescu cu Dinamo. O să stea şi el pe bancă de acum. Dacă eşti portar, ieşi pe centrare, nu stai şi te uiţi! Golul doi a fost de rîs. Asta înseamnă figuri de mare şmecher, figuri de mare portar" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Astăzi Şumudică nu a avut-o mică. Dacă o aveam mică, nu făceam schimbările astea inteligente. Am schimbat sistemul la pauză şi am cîştigat meritat" (Marius Şumudică, antrenor Vaslui)

"Sper că le-am dat o palmă contestatarilor mei. Îmi pare bine că am cîştigat, nimic nu se compară cu un gol împotriva Stelei!" (Marius Niculae, atacant FC Vaslui)

516323-vaslui-steaua-3-1.jpg

Steliştii s-au bătut între ei
Înaintea partidei, suporterii bucureşteni veniţi la Vaslui nu au fost lăsaţi să intre pe stadion de conducerea gazdelor întrucît nu aveau bilete achiziţionate. Mihai Stoica a intervenit şi a rezolvat ca aceştia să intre în arenă, însă cîţiva ultraşi au rămas afară, unde au bătut un suporter aflat în parcarea stadionului. Aceştia l-au umplut de sînge pe un fan despre care credeau că este susţinător al Vasluiului, însă el era tot stelist! Băiatul aflat în stare de şoc a fost preluat de o ambulanţă şi dus la spital.

Inbox:
- Tănase a devenit cel mai bun pasator din Liga 1, "decarul" Stelei ajungînd la cota 4. Pe lîngă assist-uri, piteşteanul a mai reuşit şi 3 goluri în cele 6 etape scurse.
- Fundaşul Florin Gardoş şi mijlocaşul Andrei Prepeliţă au fost lăsaţi în afara lotului de către Reghecampf şi au urmărit partida din loja stadionului Municipal.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (125)
fcstarbucharest
fcstarbucharest  •  28 August 2012, 20:39
Postat de guest_one pe 28 August 2012, 13:40

Daca asta nu a fost BLAT eu nu stiu cum sa fiu, uitati-va mai bine la Stanca .

nu blat... meci aranjat

fcstarbucharest
fcstarbucharest  •  28 August 2012, 20:37

a fost blat... tre curatenie ca in alte campionate...... pana la urma vor iesi la suprafata toate jocurile astea . e criza si salvarea sunt pariurile

dan.oprea
dan.oprea  •  28 August 2012, 16:50
Postat de guest_one pe 28 August 2012, 13:40

Daca asta nu a fost BLAT eu nu stiu cum sa fiu, uitati-va mai bine la Stanca .

'ejbou

Vezi toate comentariile (125)
Comentează