FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - ASTRA 0-2

VIDEO Vedetele de ieri, anonimii de azi » Rapid a pierdut din nou pe teren propriu, 0-2 cu Astra

Articol de - Publicat luni, 25 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 24 august 2014 22:50

Giurgiuvenii au cîştigat clar, după ce au jucat o oră în superioritate numerică şi au profitat de pasul greşit de Steaua


Ce ciudat e să vezi Giuleştiul de azi! Un stadion din ce în ce mai urît, unde parcă nici fanii alb-vişinii nu mai sînt la fel. Altădată, atmosfera creată zugrăvea bătrîna arenă într-un pastel de culori ce-ţi lua ochii. Acum, galeria cîntă, dar parcă nu cu aceeaşi pasiune. A dispărut farmecul. Şi din tribune, şi de pe gazon.
La fel de ciudat e să vezi Astra, o formaţie fără identitate şi fără istorie, venind în Grant favorită certă, după o victorie de prestigiu în Franţa, pe terenul lui Lyon, unica pentru fotbalul românesc în Hexagon. Ambiţia şi investiţiile patronului Niculae sînt "de vină".

Ce-au fost şi ce-au ajuns!
Bornescu, Negru şi Dică sînt singurii care mai amintesc de Rapidul din sezoanele trecute, cînd obiectivul era titlul, an de an. Însă parcă nici ei nu mai sînt aceiaşi, altfel le stătea lîngă Daniel Niculae, Săpunaru, Costin Lazăr, Spadacio sau Marcos Antonio. Ce fotbalişti! Ieri a lipsit şi Pancu, răcit fiind.

Tînc, Savin, Stoica, Roşu, Mera, acum ei sînt speranţele suporterilor giuleşteni. În faţa lor, trupa giurgiuveană arată foarte bine. Siguri pe ei, relaxaţi, elevii lui Isăilă zburdă pe teren. Fatai, de două ori, Budescu şi Enache ratează primele şanse de gol, dar Astra rămîne calmă.

Stîngăcii nonstop
Rapidul nu poate pune presiune serioasă, totul se rupe la 20 de metri de poarta lui Lung. În apărare, ezitarea e la ea acasă. Intervenţii stîngace, nesincronizări, toate îl fac pe Ganea să-şi pună mîinile în cap. Fanii aplaudă fiecare intervenţie reuşită de parcă ar fi un gol. Gazdele rezistă cu greu şi, ca să-i fie şi mai greu, Marian Stoica vede "roşu" pentru o intrare neglijentă cu talpa.

Terenul se înclină mai mult spre poarta lui Bornescu şi vine golul. De Amorim pune latul la o minge trimisă în faţa porţii de Rus (41): 0-1!

Debut cu gol
Alb-vişiniii au ieşit de la vestiar să încerce o minune. Astra şi-a menajat bateriile şi aşa elevii lui Ganea au pus stăpînire pe joc chiar şi în inferioritate. Cojocnean l-a ridiculizat pe Morais, dar Lung s-a opus (49).

Giurgiuvenii rămîn calmi, nu se mai aruncă spre poarta adversă, ţin de rezultat. Pe contraatac, Negru iroseşte şi el o şansă mare (80). Cînd nu e, n-ai de unde! În ultimul minut, Grandin îşi face un debut frumos şi marchează.

Giurgiul ia trei puncte importante în Giuleşti. Rapidul n-a pierdut nimic. Pentru o trupă cu pretenţii arată dezastruos, însă pentru una care ţinteşte evitarea retrogradării e OK. Are 5 puncte după 5 etape în care a jucat cu Steaua, Petrolul şi Astra, toate pretendentele la titlu.


Emoţii cu Fatai
Daniel Isăilă nu a menajat aseară artileria grea în vederea returului cu Lyon, programat joi. Budescu, Fatai, Enache sau De Amorim au fost toţi titularizaţi. Totuşi, decizia l-ar putea costa scump pe tehnicianul Astrei. În minutul 5, Fatai a acuzat probleme musculare şi a ieşit la margine pentru a primi îngrijiri medicale. Chiar dacă a revenit pe gazon, atacantul n-a mai putut continua partida, iar în minutul 20 a fost înlocuit cu Bukari.

S-au încins la final
Imediat după ultimul fluier al lui Colţescu, rapidistul Mera a avut ceva de împărţit cu fundaşul Astrei, Ben Youssef. Cei doi s-au luat la harţă, fiind nevoie de intervenţia colegilor lor pentru a-i despărţi. Bornescu a reuşit să-i împace pe cei doi. "Centralul" a urmărit faza şi le-a transmis că va nota totul în raport.

Lyon în picaj
ADVERSAR. După ce au pierdut, 1-2, în faţa giurgiuvenilor, în play-off-ul Europa League, cei de la Olympique Lyon nu se regăsesc nici în Ligue 1 şi au cedat ieri, tot acasă, cu Lens, 0-1. Antrenorul Hubert Fournier a trimis pe teren tot ce a avut mai bun la dispoziţie: Lopes - Jallet, Kone, Rose (N'Jie, 54), Tolisso - Malbranque, Dabo (Zeffane, 71), Gonalons - Lacazette, Mvuemba, Yattara (Benzia, 63).

Fatai iese accidentat



Marian Stoica este eliminat



0-1, William De Amorim


Parada lui Silviu Lung Jr. la ocazia lui Cojocnean

 

Şut dezamăgitor al lui Vali Negru

0-2, Elliot Grandin

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
karpov.anatoli
karpov.anatoli  •  01 Septembrie 2014, 13:43

Bre, nea Catalin, lasa-ne cu abureala, da? :) Noi suntem aceeasi, taticu'. Si mai uita-te la meciurile trecute, daca vrei sa vezi cat de importanti sunt batranii nostri. Si mai zi ceva si despre marele arbitraj...uita-te ce s-a intamplat 3 minute inainte de eliminare: marea victima l-a calcat intentionat pe tibie pe eliminat (la fractura!). Eh.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  31 August 2014, 01:55
Postat de just.rapid pe 25 August 2014, 09:54

Gazdele au avut 2 ocazii de gol in 10 oameni , mie mi s-a parut ciudat sa o vad pe Astra retrasa in aparare , in repriza a -2- a , desi era in superioritate numerica .

totusi, importanta e ca nu ati luat nici un punct, era si greu de altfel. astra are o echipa foarte puternica fata de rapid.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  31 August 2014, 01:54
Postat de kitesku pe 26 August 2014, 02:23

Domnule Catalin Popescu ati scris un articol slab.Nu reflecta realitatea.Ramane de vazut daca sunteti slab pregatit sau rau intentionat........HAI RAPIDU'!

ha ha..) va urez succes.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează