FOTBAL  »  Superliga  »  FCM TG. MUREŞ - FC VASLUI 2-3

VIDEO Wesley EKG » Moldovenii au trăit periculos în meciul cu FCM, dar au izbutit să se menţină la 3 puncte de lider

Wesley are contract cu Vasluiului pînă pe 31 decembrie 2013
Wesley are contract cu Vasluiului pînă pe 31 decembrie 2013

Articol de GSP - Publicat joi, 03 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 02 mai 2012 22:10

Golgeterul Ligii 1 a reuşit o "dublă", după ce gazdele reveniseră aproape miraculos de la 0-2. Brazilianul a ajuns 24 de reuşite în acest campionat.

Doi ani la rînd, Vasluiul s-a duelat la titlu doar prin declaraţiile de la TV ale lui Adrian Porumboiu. Acum, echipa sa nu mai gravitează între veşnica polemică şi monologul pe regulament al finanţatorului, ci chiar joacă un fotbal-spectacol. Augusto Inacio a găsit rapid formula prin care să desfacă barajul "Moţului", care a rezistat în runda trecută pe Dunăre, 0-0 cu Oţelul. L-a plasat pe Wesley Lopes în spatele celor doi atacanţi, Yero Bello şi Temwanjera, iar defensiva mureşenilor s-a clătinat mai intens ca la un cutremur.

VEZI AICI GOLURILE!

Cînd îl ai servant pe Lucian Sînmărtean şi pe Wesley sprintînd percutant printre fundaşii adverşi, fotbalul nu mai pare o chestiune complicată. Aşa s-a scris scenariul primului gol, cu brazilianul sporindu-şi zestrea în fruntea golgeterilor la 23 de reuşite (11). Anterior, Bello ţintise bara după o fază de manual (4). Apoi, faza de la primul gol s-a derulat cu repeziciune, dar Wesley a fost blocat de Albuţ, însă Temwanjera a reluat puternic de la 16 metri (38): 0-2! Totul părea încheiat, însă FCM-ul s-a trezit chiar înainte de momentul de respiro, prin Apostu (44). Sepsi a fost la un pas să dea lovitura în prelungiri, dar a fost blocat de Borjan.

AICI AI MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA MECI!

Wes şi după pauză
În partea secundă, a început nebunia. Vasluiul s-a autofaultat, iar Farkas i-a adus pe mureşeni de visul unui punct nesperat, la cît de superiori au arătat "plăieşii" lui Inacio (60). Sabău adulmecă şi el mirosul unei remize, mai introduce un fundaş, Cordoş, în locul unui mijlocaş. Portughezul răspunde cu sînge tînăr, Nicuşor Stanciu, iar efectul e aproape instant. Mijlocaşul jonglează în banda dreaptă şi îl serveşte ideal pe Wesley, care elimină suspansul (75). Degeaba au mai sperat gazdele într-un miracol, pentru că Vasluiul şi-a păstrat calmul, refăcînd diferenţa de 3 puncte faţă de liderul CFR.

6 goluri a înscris Wesley în poarta echipei mureşene în ultimele două sezoane

"Vasluiul joacă prost faţă de ce jucători are! Fără Wesley ar fi o echipă obişnuită" (Ioan Ovidiu Sabău, antrenor FCM Tg. Mureş)

"Am început timoraţi şi nepregătiţi din punct de vedere mental. Ne-am trezit tîrziu. A doua repriză ne-a aparţinut, dar ne-a lipsit inspiraţia. Meritam un egal" (Ioan Ovidiu Sabău, antrenor FCM Tg. Mureş)

"Important este că am cîştigat, nu că am marcat eu. Păstrăm şanse la titlu şi vom lupta pînă la capăt" (Wesley, atacant FC Vaslui)

"Un meci care părea liniştitor la 2-0 se putea transforma într-un duş rece, nepermis pentru o echipă care trage la titlu. Inspirată schimbarea lui Bello cu Stanciu. De fiecare dată cînd intră, copilul îşi face treaba. Şi îl avem pe Wesley, care ne scoate tot timpul" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

ALTE ŞTIRI DESPRE MECI:

Adailton menajat
Surprinzător, lusitanul Augusto Inacio a decis să nu-l titularizeze pe brazilianul Adailton Martins contra mureşenilor. Antrenorul Vasluiului i-a comunicat această decizie jucătorului chiar înainte de şedinţa tehnică de la hotel, iar brazilianul nu a părut deloc afectat. "E OK, Mister, fără probleme", a răspuns Adailton. În locul său, a apărut Yero Bello pentru un surplus în atac.

Sabău fără stranieri
Premieră la Tîrgu Mureş la partida cu moldovenii. Neluţu Sabău nu a trecut nici un jucător străin pe foaia de joc, după ce la întîlnirea anterioară, 0-0 cu Oţelul, doar croatul Ljubojevici a prins lotul, însă nu a evoluat nici un minut. FCM are legitimaţi 5 jucători din străinătate: portarul italian Caparco, sîrbul Topici, croatul Ljubojevici, croato-elveţianul Subotici şi brazilianul Celsinho. Dintre aceştia doar fundaşul Topici ar mai putea prinde lotul din vară, restul intrînd în dizgraţia "Moţului".

INBOX
- Pentru că la ora disputării partidei, termometrul indica 30 de grade în aer, arbitrul Adrian Cojocaru a decis să ofere echipelor o pauză de hidratare după prima jumătate de joc.
- Robert Ilyes a fost cu greu stăpînit de "centralul" Cojocaru după ce Papp l-a călcat într-un duel în minutul 25. Ilyes i-a reproşat vasluianului că l-a călcat intenţionat, refuzînd să dea mîna cu adversarul său.
- Abia revenit după o accidentare, Giani Kiriţă nu a rezistat decît o repriză cu Vasluiul, acuzînd o întindere musculară. La pauză, Sabău l-a schimbat cu Homei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mgexpert
mgexpert  •  03 Mai 2012, 08:43

..Sabău are dreptate : "Vasluiul joacă prost faţă de ce jucători are.." iar introducerea lui Zero Bello în locul lui Adailton sau Stanciu este un minus pentru atac, nu "un surplus.."

Vezi toate comentariile (1)
Comentează