FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CSMS IAȘI 4-1

VIDEO "Zeul" renegat » Budescu face spectacol, dar selecționerul nu are ochi pentru el: 4-1

Articol de - Publicat luni, 24 august 2015 00:00

Astra s-a distrat cu Iașiul cîștigînd la scor o partidă în care a strălucit din nou Budescu, autor a două goluri și al unui assist.

Șumudică nu și-a menajat titularii pentru returul cu Alkmaar și a trimis pe teren cea mai bună echipă posibilă. Au lipsit Boldrin și Teixeira, nerefăcuți, și suspendatul Silviu Lung, în rest artileria grea a fost prezentă cu Budescu în frunte.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Căpitanul Astrei a avut meciul său aseară, unul de la distanță cu selecționerul Anghel Iordănescu, cel care nu intenționează să-l cheme pentru duelurile cu Ungaria și cu Grecia.

"Sărmăluță" și-a arătat talentul repede, reușind să deschidă scorul după doar 8 minute, profitînd și de o deviere frumoasă a lui Alibec. Oaspeții nu s-au trezit din șoc, iar Astra a continuat să preseze. Același Budescu putea majora diferența, dar a ratat din 6 metri (34), iar apoi îl mai iartă o dată pe Grahovac, trimițînd cu călcîiul alături, după ce-l driblase (37).

Căpitanul giurgiuvenilor a trecut apoi la servire. A executat bine o lovitură liberă, iar Daniel Florea a deviat la colțul lung, mingea a lovit bara și a intrat în plasă. 2-0, minutul 42!

Oaspeții au început mai bine partea secundă, încercînd să treacă la conducerea jocului, dar Astra a avut o replică demnă, de echipă mare, și i-a taxat pe ieșeni. Mai întîi, De Amorim a făcut ce-a vrut cu fundașii adverși și a șutat la colțul lung pentru 3-0 (50).

Apoi, Budescu a reușit "dubla" după o fază creată de Alibec (54). 4-0! E momentul în care Șumudică pune frînă și începe să-și menajeze titularii, scoțîndu-i de pe teren pe Morais și pe Budescu.

Moldovenii au început să se apropie de poarta lui Gavrilaș mai des și Vasile Gheorghe a marcat cu un șut pe jos din interiorul careului (70), după ce cu 5 minute înainte lovise transversala. Era însă prea tîrziu ca să se mai schimbe ceva.

Olandezii, doar egal

Adversara de joi a Astrei, AZ Alkmaar, nu a reușit să cîștige meciul cu Willem II, disputat ieri pe teren propriu. Elevii lui Van den Brom au scos doar un 0-0, deși antrenorul a mizat cam pe aceiași fotbaliști pe care i-a folosit și la Giurgiu, cînd Astra s-a impus cu 3-2.

Echipa pe care a utilizat-o Alkmaar ieri a fost: Rochet - Johansson, Gouweleew, Van der Linden, Haps - Haye, Henriksen, Dos Santos - Van Overeem, Janssen, Tankovic. Alkmaar n-are nici o victorie în primele 3 etape de campionat și, cu două puncte în clasament, ocupă locul al 13-lea.

Ce-a declarat Budescu după meci:

  • "Sînt puțin supărat că am fost schimbat pentru că nu mi-am făcut parametrii fizici. Probabil că unii nu se uită la ce fac eu pe teren, ci la cifrele fizice"
  • "Nu aș fi dezamăgit dacă nu aș fi convocat la echipa națională. Eu voi încerca să joc bine în continuare pentru mine și pentru echipa mea, nu pentru a fi selecționat"

"E o prostie ce a făcut Budescu. S-a luat după antrenorul lui și a început să-l ia la mișto pe selecționer. Cred că și-a închis ușa definitiv la echipa națională"
Helmuth Duckadam, președinte de imagine Steaua

"Nu mă înțelegeți greșit, domnul Iordănescu are mai multă experiență, dar acum Budescu nu are rival în Liga 1, e în vîrful carierei și cred că o țară întreagă consideră că merită convocat"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"A fost un meci rușinos, n-am avut o atitudine bună. Nu știu ce s-a întîmplat cu echipa mea. Le-am vorbit toată săptămîna cît de periculos e Budescu și n-au reușit să-l blocheze"
Nicolo Napoli, antrenor CSMS Iași

"Spre rușinea mea, am pregătit puțin acest meci. În ziua jocului eu m-am uitat la Alkmaar. Avem o șansă unică și îmi doresc enorm să ne calificăm în grupe"
Marius Șumudică, antrenor Astra

astra csms 4 1

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
respect2014
respect2014  •  24 August 2015, 12:21

zeu??? a ajuns zeu budescu?? pe bune?? bai, voi sunteti normali la cap? zeul budescu? ppfffff...

ana_neculaies
ana_neculaies  •  24 August 2015, 11:07

Vor fi chemati la nationala jucatori care joaca si confirma la echipele de club... o vb spusa de un anume, pupator de iconite. presupunem ca de_al de Chipciu, Marica, Prepelita, Torje si inca vreo 2, confirma TARE la cluburile unde joaca ???

921563231242115
Ioan Alexandru  •  24 August 2015, 10:41

Sa-l cheme pe Rusescu,ca Budescu nu e suficient de bun! Daca nu l-a cumparat FCSB inseamna ca nu are valoare de echipa nationala!!! Stie nea Puiu ce stie!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează