FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - STEAUA 0-1

VIDEO Zorro îi scoate din mocirlă » Steaua s-a chinuit şi cu Ceahlăul, 1-0, dar menţine ecartul de 7 puncte de locul 2

Chipiciu (în centru) a fost și aseară cel mai slab jucător stelist
Chipiciu (în centru) a fost și aseară cel mai slab jucător stelist

Articol de - Publicat joi, 19 martie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 18 martie 2015 22:40

Liderul a obţinut punctele care îl ajută să menţină distanţa liniştitoare faţă de urmăritoare. Atacantul de 26 de ani a făcut diferenţa încă din prima repriză într-un meci nervos şi plin de clinciuri disputat într-o atmosferă hibernală.

Miercuri pe la prînz, cînd vor fi observat pe ferestre că fulgi mari de omăt acoperă văzduhul, steliştii şi nemţenii se vor fi ciupit probabil de mînă, întrebîndu-se dacă nu cumva au fost teleportaţi pe nesimţite la Rovaniemi. Acasă la Moş Crăciun, în nordul extrem al Finlandei!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Ninsoarea a picat neinvitată şi neaşteptată, transformînd în cîteva ceasuri inclusiv stadionul " Ceahlăul" într-o maree albă, suficientă cît să-i oblige pe fotbalişti să scoată de la naftalină crampoanele de iarnă.

Numai asta îi lipsea liderului în criză: un adversar în plus în mijlocul ovalului portocaliu de la Piatra Neamţ! Dar băieţii în roşu şi albastru au strîns din dinţi, şi-au pus mănuşile în mîini şi au dat drumul la picioare pe un teren cvasiacceptabil. Frigul şi teama de a le permite urmăritoarelor o apropiere periculoasă au produs scîntei în călcîiele trupei lui Gîlcă!

Ze Maria erupe pe margine
Tănase şi Rusescu dau tonul în primele minute ale jocului, dar încercările de a rămîne singuri în faţa lui Calancea se blochează în steagul tuşierului: ofsaid. Chipciu (8) scutură însă plasa, dar tot nu se pune, căci forţarea în atac a şeptarului e sancţionată cu fault.

Se joacă tare, adversarii nu se menajează între ei, titlul şi retrogradarea ard la fel de puternic! Pe margine, Ze Maria e deja un vulcan în erupţie, nu-i place cum au început meciul ai săi. Cu fesul tras pe frunte şi palmele de culoare agitîndu-se în aer, brazilianul sparge din doi paşi mica barieră de zăpadă din faţa băncii şi e gata să sară pe "gazon" pentru a trimite una dintre diagonalele sale celebre pe vîrfuri, precum în vremurile în care mînca o pîine în Serie A.

Gheorghiu e însă singurul care percutează deocamdată la impulsuri, iar lovitura sa de cap trimite mingea puţin sub transversală, prilej pentru Arlauskis să se încălzească printr-o intervenţie acrobatică (12).

Trosnesc genunchii şi ghetele
Va fi unica licărire a gazdelor în primul mitan, cînd trupa de pe Borzoghean n-a găsit antidot în faţa jocului agresiv şi hotărît al Stelei. Iar concretizarea dominării a venit în scurt timp. Rusescu prinde un şut bun de la marginea careului şi portarul nemţenilor e prins pe picior greşit (16). E 1-0 şi bucureştenii dau semne evidente de renaştere.

Se ajunge înspre poartă destul de rapid, în ciuda unei suprafeţe de joc potrivnice, iar contrele fac să trosnească genunchii şi ghetele "teutonilor". Tănase are parcă mai mult chef de viaţă decît, de exemplu, în trista apariţie de la Giurgiu din Cupa Ligii, Prepeliţă şi Breeveld împing constant jocul pe zonă centrală, în timp ce Rusescu macină cu aplomb linia de fundaşi a Ceahlăului.

Final cu nervi
Doar Chipciu parcă e încă din alt film, urmînd să fie în repriza secundă eroul unei faze aproape comice: primeşte o minge perfectă de la Popa în zona punctului cu var, dar atacă balonul năvalnic, se împiedică şi se prăbuşeşte simpatic în careu, înfuriindu-l pe Gâlcă, dar stîrnind aplauzele ironice ale suporterilor nemţeni.

E deja minutul 57, Steaua ţine în continuare frîiele întîlnirii, dar fazele de poartă devin o raritate. Se înmulţesc, în schimb, cartonaşele galbene, patru doar după pauză, iar tenta aspră a confruntării loveşte în calitate şi în spectacol.

Chipciu (74) şi Iancu (88, din lovitură liberă) propun ultimele momente încinse ale unei partide care se încheie în aceeaşi notă în care s-a consumat: cu nervii întinşi. Markovici vede cartonaşul roşu în prelungiri, refuză iniţial să iasă de pe gazon, dar o face pînă la urmă numai sub avertismentul că arbitrul e gata să întrerupă partida! Ce mai conta însă pentru Steaua, care oricum se alegea cu trei puncte magice într-un moment delicat pentru statutul lui Gâlcă!

"A venit un antrenor profesionist la echipă care ne dă încredere. S-a văzut o creştere în joc, dar, din păcate, am avut şi ghinion. Vom face tot posibilul să ne salvăm de la retrogradare" (Doru Popadiuc, mijlocaş Ceahlăul)

"Nu este adevărat că am dat bani ca să rămîn titular la Steaua. Acestea sînt nişte vorbe urîte pe care nu le merit. Văd că presa ştie mai bine decît noi ce se întîmplă la echipă, dar nu tot ce se spune este adevărat" (Giedrius Arlauskis, portar Steaua)

"Nu meritam o înfrîngere azi. Arbitrii au fluierat pentru Steaua, Steaua n-are nevoie de aşa ceva. A fost un henţ al lui Balint care nu era nici macar henţ şi a dat afară un alt jucător, pe Markovici" (Ze Maria, antrenor Ceahlăul)

655634-ceahlaul-steaua-0-1.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
travka
travka  •  19 Martie 2015, 13:52
Postat de mickey13 pe 19 Martie 2015, 11:58

Eu am impresia ca baietii astia joaca decat daca au cutitul la os... castiga DOAR atunci cand (macar) o contracandidata (de departe) se apropie periculos, cum facuse ASA alaltaieri. Campionatul devine din ce in ce mai interesant, dar nu prin prisma calitatii, sau a luptei acerbe pt titlu, ci prin prisma meciurilor viitoare! Pot sa pariez ca daca etapa viitoare ASA nu castiga (sau chiar pierde), vom vedea un meci gen cel cu Pandurii, adica unul extrem de prost, cu multe balbe, pase aiurea, centrari in tribune, suturi peste peluze. Si o s-o tina asa pana in etapa 30-31...

pai e vorba de relaxare psihica, Galca e clar ca nu stie sa ii motiveze suficient, oamenii se cred deja campioni si nu mai au chef sa puna osul e simplu, cand au ajuns astia la 4 puncte, hap cum au inceput baietii sa faca presing sa atace in valuri centrari suturi, in meciul cu Pandurii dormeau pe ei, cred Filip a pierdut 80% din mingiile pe care le-a atins in partida aia, pur si simplu sunt deconectati, iar pe teren ca ala de ieri ce sa zici, e ca pe maidan aproape acolo e relativ fotbalul

johnconstantine.
johnconstantine.  •  19 Martie 2015, 12:32

zoro asa se numeste arbitrul acuma ..nic un meci fara ajutor de la cca

mickey13
mickey13  •  19 Martie 2015, 11:58

Eu am impresia ca baietii astia joaca decat daca au cutitul la os... castiga DOAR atunci cand (macar) o contracandidata (de departe) se apropie periculos, cum facuse ASA alaltaieri. Campionatul devine din ce in ce mai interesant, dar nu prin prisma calitatii, sau a luptei acerbe pt titlu, ci prin prisma meciurilor viitoare! Pot sa pariez ca daca etapa viitoare ASA nu castiga (sau chiar pierde), vom vedea un meci gen cel cu Pandurii, adica unul extrem de prost, cu multe balbe, pase aiurea, centrari in tribune, suturi peste peluze. Si o s-o tina asa pana in etapa 30-31...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează