FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Vine Miriuţă? Prietenul lui Reghecampf ar accepta să preia Dinamo. Patru motive în favoarea sa

Miriuță este una dintre surprizele startului de campionat, obținînd două victorii și două remize cu Ceahlăul în 5 etape
Miriuță este una dintre surprizele startului de campionat, obținînd două victorii și două remize cu Ceahlăul în 5 etape

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 23 august 2013 08:59

Tehnicianul dinamovist este sub presiune maximă, mîine seară, cu U Cluj. Orice rezultat în afara victoriei i-ar putea fi fatal. Pe lista ”cîinilor”, la loc de frunte, a ajuns actualul tehnician al Ceahlăului.

Gigi Mulţescu îşi joacă postul diseară. S-au primit destule semnale din partea şefilor dinamovişti că situaţia antrenorului nu este roză, mai ales că Dinamo este pe locul 11 în campionat, cu o victorie, două remize şi două eşecuri. Iar pe lista "cîinilor" a pătruns şi Vasile Miriuţă, alături de Ionuţ Chirilă, Liviu Ciobotariu, Viorel Hizo, Dario Bonetti şi Sandro Birindelli.

Mutarea s-ar putea face după partida cu U Cluj, fiindcă urmează o pauză a campionatului, de trei săptămîni, pentru meciurile echipei naţionale. Miriuţă, 44 de ani, este foarte apreciat de către şefii roş-albilor, mai ales că îndeplineşte nişte condiţii importante.

1. Este exponentul valului nou de antrenori şi adeptul unei pregătiri germane. Miriuţă a venit la Ceahlăul cu preparator fizic şcolit în Germania, aşa cum a făcut şi Laurenţiu Reghecampf, bunul său prieten, la Steaua. Tocmai acest lucru îl caută şi Dinamo acum, pentru a recupera avansul mare luat de rivala ei în campionat.

2. Este un antrenor ieftin. "Miriuţă a venit să-şi facă un nume printre antrenorii din România, are bani, aşa că nu pune preţ acum pe salariul lunar. Va accepta orice îi va oferi Dinamo, mai ales că ar fi de acord să preia de urgenţă echipa", au comentat apropiaţii tehnicianului.â

3. Este un factor de echilibru în vestiar. Mulţescu are ceva probleme în casă, în sensul că jucătorii au intrat în contre cu el. Oficial, precum Boubacar, sau neoficial, precum alţi fotbalişti care nu mai suportă criticile tehnicianului. "Doar noi sîntem de vină mereu, dînsul niciodată", spun dinamoviştii. Miriuţă a ştiut să lege relaţiile la Ceahlăul, iar acest lucru se vede şi-n rezultate.

4. Este fost jucător al "cîinilor". Miriuţă, ex-mijlocaş central, a îmbrăcat în urmă cu două decenii tricoul lui Dinamo, ştie cerinţele clubului.

Unde va merge Mulţescu dacă se va despărţi de Dinamo? O variantă ar fi chiar Ceahlăul! Acolo unde antrenorul de 61 de ani a mai fost în ediţia 2009/2010. Dacă Miriuţă va ajunge în Ştefan cel Mare, Mulţescu poate să-l înlocuiască la Piatra Neamţ, mai ales că a fost apreciat în Moldova.

15 meciuri a jucat Miriuţă pentru Dinamo în ediţia 1990/1991, reuşind şi un gol

2.000 de euro este salariul ardeleanului la Piatra Neamţ

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Dinamo II trăieşte
Conducerea lui Dinamo a hotărît ca echipa secundă a clubului să nu fie desfiinţată, după ce fanii au făcut presiuni în acest sens! Roş-albii o vor păstra pe Dinamo II în Liga a 3-a, însă au solicitat FRF ca, în măsura unor locuri vacante, acestea să fie repartizate echipelor retrogradate din liga secundă şi "cîinii" să fie reprimiţi.

Hizo, varianta liberă
Dinamoviştii au luat în calcul mai mulţi tehnicieni pentru înlocuirea lui Mulţescu, iar una dintre soluţii este Viorel Hizo, antrenor care e liber de contract din luna aprilie, cînd a demisionat de la Vaslui.

Avantajul numirii tehnicianului de 66 de ani este că poate veni imediat, că ştie să ţină în frîu vestiarul şi că este un antrenor foarte experimentat. Un dezavantaj: Hizo avea ultima dată, la Vaslui, 12.000 de euro pe lună!

Kostovski, gata de joc!
Aseară urma să se rezolve transferul lui Jovan Kostovski, atacantul de 26 de ani venit de la Vardar Skopje, golgeterul Macedoniei. Vîrful era aşteptat şi la antrenament cu roş-albii. "N-are nevoie de mult timp să se acomodeze, limba fotbalului e universală", a zis Mulţescu.

Roş-albii l-au pierdut măcar pentru această etapă pe Joel Thomas, care trebuia să fie titular. Francezul a suferit o întindere musculară. Şi Pape Ndaw s-a lovit la antrenament, tendinită, aşa că nu se ştie dacă va fi rezervă.

Fără milă cu echipa
Mulţescu n-a uitat eşecul cu Steaua: "Pe mine m-a deranjat atitudinea jucătorilor în derby. Pe ratări sigur că sunt supărat, dar nu se ajunge la nişte conflicte. Eu nu i-am criticat în presă, eu am spus un fapt pe care l-a văzut toată lumea. Eu nu pot să spun după ce nu am ajuns la poartă că a fost «una grande partita». Toată lumea a văzut că Matei nu a avut o prezenţă, o atitudine, asta m-a deranjat. Eu nu pot să fiu fals. Acum jucătorii sunt prea sensibili, nu mai poţi să spui ceva, un lucru real. Poate că nu trebuia să spun asta după meci, dar nu am mai putut, după câte am strîns în mine ca jucător şi ca antrenor contra Stelei".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (198)
1745flo
1745flo  •  24 August 2013, 16:31

mai Gabriel Burete(lol), sa stii ca noi facem pipee pe cel mai bun prieten al lui Miriuta! Asa ca jet de aici cu aberatiile tale cu tot!

iulian099
iulian099  •  24 August 2013, 16:30

LOL ce articol, ma Burete ma cum te-au angajat astia ma??? In primul rand toata conducerea lui dinamo a spus ca e multumita de multescu dar haideti sa ii observam ochiul vigilent al lui burete : "Hizo avea ultima dată, la Vaslui, 12.000 de euro pe lună!" Hizo ultima oara a antrenat Ceahlaul in finalul sezonului trecut. Dar sa il observam pe al nostru burete care are surse apropiate lui miriuta "au comentat apropiaţii tehnicianului.â" ce e cu ultima litera aia acolo ma? tu nu reviziuiesti un articol inainte de al publica? rusinica...

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  24 August 2013, 07:36

iar fabricati stiri, aaaaa ?I multescu ce'are ? valul tanar se sparge mai usor la mal. nu de preparatori duc lipsa echipele romanesti, ci de fotbalisti care stiu sa stapaneasca balonul si sa gandeasca inainte sa'i dea cu piciorul. iete ce zisera polacii, ca steaua a cazaut fizic in repriza a doua. cu tot preparatoru'. ce folos ca poti s'alergi, dac' alergi ca prostu. mai vedem noi cum e cu preparatorii, cu steaua si cu ceahlaul. mai e mult pana departe.

Vezi toate comentariile (198)
Comentează