FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Vine un brazilian retrogradat! » Steaua l-a refuzat pe sîrbul Vulicevici şi aduce în probe un fundaş dreapta carioca

Rafael Cruz (dreapta) este cea mai nouă variantă propusă pentru postul de fundaş dreapta.
Rafael Cruz (dreapta) este cea mai nouă variantă propusă pentru postul de fundaş dreapta.

Articol de - Publicat luni, 14 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 14 ianuarie 2013 01:03

Rafael Cruz (28 de ani), care a retrogradat anul trecut din prima ligă cu Atletico Goianiense, e adus la Steaua sub formă de împrumut.

Steaua a plecat în cantonamentul din Spania fără un fundaş dreapta valid, dar va avea unul începînd de la jumătatea acestei săptămîni. E vorba despre un fotbalist brazilian, propus lui Reghecampf şi Mihai Stoica pentru un împrumut.

Se numeşte Rafael Cruz Ojer şi aparţine clubului Atletico Mineiro, care a terminat pe locul 2 în campionatul din Brazilia în 2012. Totuşi, de un an şi jumătate, Rafael a fost împrumutat la Atletico Goianiense, o echipă mediocră. Aici a jucat în mod constant în 2011, bifînd 28 din ultimele 36 de etape. Şi în prima jumătate a lui 2012 a fost folosit des, atît în campionat, cît şi în "Copa do Brasil". Prestaţiile lui n-au fost grozave, iar echipa sa a terminat pe ultimul loc şi a retrogradat.

Gigi Becali a explicat aseară la GSP TV în ce condiţii vine: "E vorba despre 6 luni, cu opţiune de cumpărare, dar încă nu ştim cît va fi această opţiune. Chiar dacă el are acolo un salariu de 25.000 de euro lunar, la noi va avea 10.000 şi restul îi va plăti clubul de care aparţine".

S-a operat în august 2012
Rafael Cruz se încadrează în tiparul ultimilor fundaşi dreapta pe care i-a avut Steaua. El a avut probleme medicale importante. În vara lui 2012 a fost nevoit să suporte o operaţie în zona pubiană, motiv pentru care a stat departe de gazon timp de două luni. A revenit la finalul lunii octombrie, însă n-a mai bifat pînă la finalul anului decît 4 jocuri, de fapt, singurele lui meciuri în perioada mai 2012-ianuarie 2013.

A ratat întîlnirea cu Ronaldinho
Rafael Cruz a dat cu piciorul unei şanse rarisime în cariera lui. Aceea de a fi coleg de echipă cu Ronaldinho. În prezent, starul brazilian evoluează la Atletico Mineiro, de unde însă viitorul stelist a fost împrumutat în vara lui 2011. Ronaldinho a ajuns acolo în vara trecută, astfel că nu au fost nici un moment în lot în acelaşi timp.

E a 6-a încercare
În ultima lună, Steaua s-a arătat interesată de nu mai puţin de 5 fundaşi dreapta, însă nu a adus nici unul pînă acum. Primul a fost Rui Duarte, care a refuzat să facă o investigaţie medicală pe care i-a solicitat-o Steaua. Apoi, grecul Kontoes, care nu accepta să semneze doar pe 6 luni şi 10.000 de euro salariu. A urmat Milanov, care a refuzat oferta, ca şi sîrbul Vulicevici, de la Vojvodina Novi Sad, iar în cazul Rîpă, deşi dorit de Gigi Becali, Mihai Stoica a blocat tranzacţia.

"Acest brazilian a spus că admite să vină şi în probe. Mie îmi trebuie să-l văd la televizor o singură repriză într-un amical ca să-mi dau seama dacă e bun sau nu" (Gigi Becali, patron Steaua)

250 de mii de euro e cota la care e evaluat Rafael Cruz pe site-ul transfermarkt.de, echivalentul lui de la Steaua fiind Ionuţ Năstăsie, cotat şi el la un sfert de milion de euro

1 meci a jucat Rafael Cruz în Cupa Sud-americană, pe 13 octombrie 2010: Atletico Mineiro - Santa Fe (Columbia) 2-0

Rafael Cruz - CV
- va împlini vineri 28 de ani, el fiind născut în Sao Paulo
- are 1,76 metri înălţime şi 69 de kilograme
- în perioada 2008-2010 a evoluat la Atletico Goianiense, după care a fost achiziţionat de Atletico Mineiro
- n-a prins un post de titular aici şi a fost împrumutat în 2011 la fostul său club, Atletico Goianiense

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
silvercloud
silvercloud  •  14 Ianuarie 2013, 15:31

Mie mi se pare un jucator mediocru, dar fiecare are dreptul la sansa lui!! Asa ca sa-l vedem la treaba si sa vorbim dupa aceea!!

andystar
andystar  •  14 Ianuarie 2013, 14:43

Macar sa vina asta,in fiecari zi aud de cate un transfer !

carol_k
carol_k  •  14 Ianuarie 2013, 14:28

Ce-i mai plac brazilienii astia lui MM ! La impresari ma refer in primul rand :))))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează