FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Visul neîmplinit al lui Cristiano Bergodi: „E greu de pătruns acolo. Se merge și pe relații”

Cristiano Bergodi la ora mărturisirilor
Cristiano Bergodi la ora mărturisirilor

Articol de - Publicat luni, 25 decembrie 2023 21:17 / Actualizat luni, 25 decembrie 2023 22:02

Antrenorul Rapidului, Cristiano Bergodi, a explicat de ce n-a putut să lucreze mai mulți ani în fotbalul italian. El susține că acolo e greu de pătruns, chiar și în Serie B, în special pentru că sunt foarte mulți tehnicieni buni, cu licență PRO.

Cristiano Bergodi, 59 de ani, a antrenat cea mai mare parte a carierei, 18 ani, în România, și doar 5 în fotbalul italian. El nu ascunde că și-ar fi dorit să lucreze mai mult în țara natală, dar susține că acolo „e greu de pătruns”.

Imagini din interiorul restaurantului, de la petrecerea lui Ianis și a Elenei: „Așa mi-a zis tata!” » Cu cine s-a întreținut Gigi Becali și ce „vecin” a avut Gică Popescu
EVENIMENT
Imagini din interiorul restaurantului, de la petrecerea lui Ianis și a Elenei: „Așa mi-a zis tata!” » Cu cine s-a întreținut Gigi Becali și ce „vecin” a avut Gică Popescu

Cristiano Bergodi despre regretul său

„Este un regret pentru mine că nu am lucrat mai mult în Italia. Am antrenat pe la Modena, Brescia, Sassuolo şi Pescara. La Pescara a fost o şansă mare să rămân în Serie A. Însă, a fost greu pentru mine să rămân acolo după ce câştigase Zeman campionatul în Serie B.

Îi aveau atunci pe Immobile, Insigne şi Verratti, dar era o echipă mică, ca şi acum. A fost o primă perioadă bună atunci, însă nu au întărit echipa şi a urmat un regres.”, a povestit antrenorul giuleștean, în emisiunea „Suflet de rapidist”, de la fanatik.ro.

Cristiano Bergodi: „Este greu pentru un antrenor din România să meargă acolo”

Bergodi susține că în fotbalul italian „e greu de pătruns. Chiar și în Serie B. Acolo antrenorii sunt foarte buni, mai ales din punct de vedere tactic. Este greu pentru un antrenor din România să meargă acolo.

Sunt foarte mulţi foşti mari jucători care antrenează acolo, pentru că le este uşor să şi antreneze şi să meargă și la cursurile pentru licenţa PRO. Deja, în Italia ies an de an 20 de antrenori cu licenţa PRO, pentru că acest lucru se întâmplă şi mult mai repede”.

Cristiano Bergodi: „Sunt cel puțin 6 antrenori care așteaptă să-i ia locul”

Cât de repede? Bergodi a povestit că atunci când a făcut el cursurile, în 2004, „cel mai repede puteai să iei licenţa PRO în 2 ani. Acum deja se întâmplă foarte repede acest proces.

În Italia sun foarte mulţi antrenori care aşteaptă pe bară. Se spune că dacă un antrenor este dat afară de la o echipă, sunt cel puţin alţi 6 tehnicieni care aşteaptă să îi ia locul”.

Dar acesta nu este singurul motiv. „Se merge foarte mult și pe relaţiile cu preşedinţii şi cu impresarii”, susține fostul jucător al lui Lazio.

Mai puteți citi:

Pentru nașul Hagi, Gigi Becali și-a încălcat marea promisiune » Ce s-a întâmplat la petrecerea de cununie a lui Ianis

„Cum te-a cucerit Ianis?” » Gestul reflex făcut de nora lui Gică Hagi în fața jurnaliștilor

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (5)
maistorkokir
maistorkokir  •  26 Decembrie 2023, 18:38
Postat de sibelius pe 26 Decembrie 2023, 15:06

Totuși e amuzant ca intr-un loc cu nivel foarte ridicat licența PRO se ia mult mai repede decât în Riciu&Burchel land.

Se ia repede licenta PRO, ca invata repede. Si mai e un trend, antrenori care n-au jucat fotbal niciodata sau care s-au lasat f repede. Astia au timp sa invete scheme tactice, metodologii de antrenament inainte de 30 de ani. Asa a fost Villa Boas, asa a fost Mourinho, Roberto Martinez etc. Problema e ca acesti antrenori n-aduc nimic placut fotbalului, ei merg f mult pe studiul adversarului, pe detalii strategico-tactice si amanunte. Or fotbalul frumos e altceva, e in general legat de tehnicitatea fotbalistilor, chestiuni pe care un antrenor care n-a jucat fotbal niciodata, nu le intelege cu adevarat, nu e interesat sa le promoveze.

sibelius
sibelius  •  26 Decembrie 2023, 15:06
Postat de maistorkokir pe 26 Decembrie 2023, 07:35

Pai normal, Serie A e un nivel ff ridicat, asta e principalul motiv. Si relatiile conteaza, pe care le au in general doar fostii mari fotbalisti. Bergodi a fost un fotbalist f bun, dar n-are nici o selectie in Squadra Azzura. I s-a oferit o jumatate de sansa, la Pescara, a preluat-o din mers in Serie A de pe locul 18 si lasat-o pe 20. Lucescu in Seria A n-a reusit niciodata sa se mentina in Seria A, dar e cel mai mare antrenor roman din istorie. Ca sa intri in Serie A iti trebe niste realizari importante, Lucescu a intrat in Serie A in 1990, pt dubla contra Sampdoriei din 1989, cu 2 egaluri. Bergodi ar trebui sa ia campionatul cu Rapid, si sa ajunga intre-o primavara europeana, de Conference League sau chiar Europa League, si eventual se elimine pe traseu o echipa din Serie A, doar atunci ar starni interesul vreunui club important din cizma.

Totuși e amuzant ca intr-un loc cu nivel foarte ridicat licența PRO se ia mult mai repede decât în Riciu&Burchel land.

Normal
Normal  •  26 Decembrie 2023, 13:11

Bergodi este un super antrenor !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează