FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Vitaminizat pentru export » Roş-albii vor să copieze reţeta de succes a CFR-ului cu Traore

Pentru Pape, pregătirea montană a părut ca un antrenament în Legiunea Străină // Foto: Bogdan Bălaș
Pentru Pape, pregătirea montană a părut ca un antrenament în Legiunea Străină // Foto: Bogdan Bălaș

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iulie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 30 iunie 2013 22:13

Dinamo l-a pus la muncă pe Pape Abdoullaye, atacantul senegalez de 19 ani, din care speră să scoată un fotbalist de clasă care să aducă, pe viitor, bani buni clubului.

Reţeta succesului sub comanda lui Ionuţ Negoiţă nu mai reprezintă milioanele de euro aruncate pe transferuri, ci aducerea de jucători tineri liberi de contract şi fără pretenţii salariale deosebite, care să explodeze în tricoul alb-roşu.

Dintre toţi jucătorii achiziţionaţi în această vară, "cîinii" speră să scoată cel mai mult din Pape Abdoullaye, atacantul de 19 ani luat de la Niarry Tally, locul 10 în campionatul din Senegal. Fotbalistul care măsoară 1,97 metri are calităţile necesare unui vîrf, după spusele lui Gigi Mulţescu, însă e tras în jos de carenţe din punct de vedere fizic. Mai exact la forţă, de aceea acesta trage tare la antrenamente şi la sala de forţă pentru a-şi dezvolta masa musculară.

Că Pape nu s-a dezvoltat corect în perioada junioratului s-a văzut şi la exerciţiile comandate de Mulţescu în Poiană, cînd, conform colegilor săi, africanul a terminat doar două şedinţe de pregătire fizică din cele nouă efectuate de "cîini"! În rest, a "leşinat" rapid şi a fost trecut la antrenamente uşoare.

La testele fizice, senegalezul a fost printre cei mai slabi, însă nu s-a dat bătut. "Are voinţă, vrea neapărat să confirme în Europa şi să-şi ajute apropiaţii, întrucît face parte dintr-o familie fără prea mulţi bani", explică apropiaţii jucătorului.

Fai e noul Muşat
Celălalt african adus în această vară, Collins Fai, este pe placul lui Mulţescu, el avînd o evoluţie apreciată în partida de verificare cu Corona Braşov, 0-1. Fundaşul stînga camerunez de doar 1,67 metri ar putea fi titular în viitorul sezon, întrucît singurul pericol vine de la puştiul Andrei Radu, 17 ani. "Cîinii" mai caută un apărător stînga cu experienţă după ce i-au refuzat pe Gaston Mendy şi Bruno Simao.

Profit uriaş pentru CFR
Dinamo speră să aibă acelaşi succes pe care l-a avut CFR Cluj prin transferul lui Lacina Traore. Ivorianul a ajuns în Gruia în 2008, de la Stade d'Abidjan, pentru 50.000 de euro. La începutul lui 2011, ardelenii au încasat 6 milioane de euro de la Kuban Krasnodar, adică de 120 de ori mai mult decît plătiseră pentru Traore.

"Fai şi Pape reprezintă cîştiguri pentru noi, Pape chiar are apucături de atacant, însă mai trebuie să muncească mult pentru a ajunge la nivelul la care trebuie" (Gigi Mulţescu, antrenor Dinamo)

2 goluri a marcat Abdoullaye în cele 9 meciuri jucate pentru Niarry Tally în sezonul trecut

1.500 de euro e salariul lunar al lui Pape, contractul său urmînd să crească anual în funcţie de evoluţii

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Luchin şi-a revenit
Accidentat în urmă cu o săptămînă în turneul de pregătire din Poiana Braşov, cînd a suferit o întindere musculară, Srgian Luchin a reînceput alergările uşoare. Stoperul de 27 de ani se va antrena normal în Anglia, iar Mulţescu speră să-l aibă apt de joc pentru prima partidă de verificare, cu Livingston. Joel Thomas, în urmă cu pregătirea din cauza unei accidentări, nu mai are nici el probleme medicale şi va face exerciţii suplimentare pentru a recupera perioada petrecută în Poiană.

Lazăr mai aşteaptă
Mulţescu nu se va putea baza, cel puţin în următoarele cinci zile, pe Valentin Lazăr, asta după ce mijlocaşul dreapta nu a fost prezent nici în turneul de pregătire din Poiana Braşov. Fotbalistul de 23 de ani nu s-a eliberat încă de Sportul Studenţesc, iar decizia definitivă a Comisiei de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF se va da abia joi, ceea ce înseamnă că Mulţescu nu-l poate avea sub comanda sa pe Vali mai devreme de vineri!

De azi, în Anglia
Roş-albii vor pleca azi, la prînz, spre Anglia, pentru un turneu de pregătire prevăzut cu cinci partide de verificare. Cîinii vor sta în Leeds, la hotelul Oulton Hall, pînă pe 13 iulie.

Adversarii "cîinilor" din meciurile amicale:
3 iulie - Livingston (Scoţia, liga a 2-a), ora 18:00
5 iulie - Oldham Athletic (Anglia, liga a 3-a), ora 18:00
7 iulie - Ayr United (Scoţia, liga a 2-a), ora 18:00
9 iulie - Heart of Midlothian (Scoţia, liga 1), ora 19:30
11 iulie - Barnsley (Anglia, liga a 2-a), ora 18:00

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (56)
sam13
sam13  •  01 Iulie 2013, 17:36
Postat de ave_biancorossi pe 01 Iulie 2013, 11:59

si acum, referitor la Pape N'Daw, adica OnTopic : pape este un jucator extraordinar de muncitor, de serios si de preocupat, ia in foarte mare seriozitate absolut toate exercitiile si antrenamentele, dovedind ca isi doreste enorm de mult sa reuseasca in cariera de futbolist. marele danciugol a spus despre pape : este un atacant care in 2 ani va putea deveni foarte foarte periculos, daca se va antrena in acelasi ritm, la fel de preocupat si intens, iar masa musculara va creste cu minim 25%. ori, danciugol vede fotbal din iarba, de vreo 20 de ani. si e un tip foarte serios in declaratii. deci, sa-i dam crezare lui danciugol.

Speram ca asa sa fie....

plesan
plesan  •  01 Iulie 2013, 16:42

CE ZICEATI DE STEAUA CAINILOR CA JOACA CU ECHIPE SLABE CA SA CASTIGE SI EI ? AI NAIBI DE CAINI NEHALITI ,VOI CU CINE JUCATI MA ? AIURITILOR COMENTATI AIUREA DE STEAUA ,RADETI DE EI CA JOACA CU ECHIPE SLABE ASTEA CE SUNT ? Adversarii "cîinilor" din meciurile amicale: 3 iulie - Livingston (Scoţia, liga a 2-a), ora 18:00 5 iulie - Oldham Athletic (Anglia, liga a 3-a), ora 18:00 7 iulie - Ayr United (Scoţia, liga a 2-a), ora 18:00 9 iulie - Heart of Midlothian (Scoţia, liga 1), ora 19:30 11 iulie - Barnsley (Anglia, liga a 2-a), ora 18:00

belagio
belagio  •  01 Iulie 2013, 12:44
Postat de belagio pe 01 Iulie 2013, 12:42

bai esti nebun din aceasta postare hard-coreee ma faci sa cred ca il da pe pape si ramane raj..hotatrastete?.. gimdy doar nu e adevarat ce spune asta?...

hotarastete* ma lasat lat nebunu

Vezi toate comentariile (56)
Comentează