FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - VASLUI 0-1

Wesley costa cît doi, dar făcea cît şase! » Atacantul Vasluiului a marcat mai multe goluri decît tot compartimentul ofensiv al Stelei

Wesley e golgeter în Liga 1 cu 22 de goluri reuşite în acest sezon.
Wesley e golgeter în Liga 1 cu 22 de goluri reuşite în acest sezon.

Articol de - Publicat duminica, 22 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 22 aprilie 2012 00:52

Becali cheltuie peste un milion de euro anual cu vîrfurile lui ineficiente. Pe Wesley nu l-a mai adus ca să nu strice atmosfera din cauza salariului mare pe care l-ar fi avut sud-americanul. Tot în intersezon, Gigi l-a refuzat şi pe Milanov, ca să-l aducă pe Dănănae.

Steaua a fost stopată în cursa pentru titlu tocmai de către fotbalistul pe care l-a avut în mănă acum două luni, dar l-a refuzat. Wesley a fost toată iarna în negocieri cu Becali, după ce patronul roş-albaştrilor obţinuse deja acordul lui Porumboiu pentru transfer. Un milion de euro plus Bicfalvi însemna preţul agreat pentru tranzacţionarea golgeterului campionatului.

Un jucător pe care Steaua l-a ratat însă, fiindcă Gigi i-a propus doar 10.000 de euro lunar şi încă 300.000 de euro la semnarea contractului. Wesley a calculat că ia aceiaşi bani în Moldova şi a refuzat propunerea. Becali, care atunci gîndea că "nu pot să dezechilibrez vestiarul plătindu-i mulţi bani unui singur jucător", a ajuns să plîngă acum după el: "Nu ştiam c-o să reintrăm în lupta pentru titlu, că dacă aş fi ştiut, i-aş fi dat oricît, făceam un efort financiar şi-i ofeream cît voia el!".

Le plăteşte mai mult fraţilor Costea
Însă efortul financiar tot l-a făcut. Fiindcă Steaua a strîns şase atacanţi în lot, care iau împreună aproape un milion şi jumătate de euro pe sezon! Aşadar, cei şase cîştigă de peste trei ori mai mult decît îi plăteşte Porumboiu lui Wesley. Dar tot împreună, nu marchează cît brazilianul!

Atacantul lui Porumboiu are 32 de goluri în acest sezon, în toate competiţiile, în vreme ce toţi atacanţii din lotul lui Becali au înscris cu un gol mai puţin! Cel mai tare stelist, Rusescu, a punctat de 13 ori, deci nu face nici măcar jumătate din Wesley! Iar fraţii Costea, achiziţiile formidabile cu care Gigi se mîndrea în 2011, abia strîng nouă goluri.

Cu tot cu primele de instalare, oltenii care au decepţionat pînă acum în Ghencea cîştigă în acest sezon 600.000 de euro, o sumă cu care Becali ar fi asigurat achiziţionarea lui Wesley.

La Vaslui n-a stricat vestiarul
Principiul de care s-a temut Gigi, "un fotbalist foarte bine plătit îi enervează pe ceilalţi, care nu cîştigă la fel de mult ca el", nu dărîmă Vasluiul, unde Wesley şi Adailton iau cîte 400.000 de euro anual, şi totuşi joacă în aceeaşi echipă cu Raul Costin, un mijlocaş titular care se alege cu un sfert din banii unuia dintre cei doi brazilieni. Milanov, tot un jucător de bază, cîştigă jumătate faţă de Wesley.

Bulgarul a fost şi el excelent contra Stelei, vineri seară, şi l-a anihilat complet pe Tănase. Culmea e că Becali ar fi putut să-l ia şi pe Milanov în iarna asta. A fost înştiinţat că bulgarul e transferabil şi că e interesat să vină în Ghencea.

Însă Gigi a ales altceva: a semnat cu Dănănae! Olteanul a venit după o operaţie la ligamentele genunchiului, ca şi Florin Costea, şi după o jumătate de an în care a dezamăgit în Rusia, unde a prins rar de tot echipa lui Tom Tomsk. S-a accidentat şi la Steaua şi probabil nu va mai juca pînă la sfîrşitul sezonului.

Vaslui e punctul maxim al carierei
Wesley a fost achiziţionat de Vaslui la începutul anului 2009, de la Leixoes, din prima ligă portugheză, pentru 800.000 de euro. Brazilianul acum în vîrstă de 31 de ani marcase de 7 ori în prima parte a sezonului din Portugalia şi aşa a atras atenţia, iar Lucian Marinescu, impresarul lui, i l-a recomandat lui Porumboiu. Înainte de Leixoes, Wesley mai avusese un sezon bun şi la Pacos Ferreira, cu un an în urmă. În 2005 a avut o şansă bună pentru cariera lui, dar, ajuns la Alaves, n-a impresionat şi n-a rămas în Spania. Au urmat împrumuturi la Guimaraes şi la Grasshopper.

La fel i-a ratat pe Tristan şi pe Armenteros!
Ca să nu creeze diferenţe mari la nivelul salariilor, Steaua a mai refuzat cîţiva fotbalişti foarte buni în anii trecuţi. Argentinianul Armenteros, pe care roş-albaştrii l-ar fi putut lua de la "satelitul" Sevillei acum cinci ani, a ajuns între timp la Rayo Vallecano şi e titular în Primera. Stelei i-a fost propus la un moment dat şi Diego Tristan, fostul superatacant al lui Deportivo La Coruna. L-a refuzat şi pe spaniol din acelaşi motiv.

L-au crezut şi beţiv
Cu Lăcătuş antrenor, Steaua a mai insistat să-l ia pe Wesley şi în urmă cu un an şi jumătate. De fapt, antrenorul a insistat mai mult, dar conducerea executivă s-a opus. Becali era oricum reticent din cauza salariului mare al brazilianului şi a renunţat complet cînd a aflat şi despre alte probleme: "MM Stoica mi-a povestit că el l-a văzut pe Wesley bînd zeci de beri Corona într-o singură seară!".

Doi fundaşi, patru meciuri
Luîndu-l pe Milanov în iarnă, cînd a avut ocazia, Steaua s-ar fi ales cu un fotbalist bun, chiar dacă fundaşul dreapta bulgar nu e genul de jucător decisiv, precum Wesley. Dar el are 21 de meciuri pentru Vaslui în acest sezon din Liga 1. Iar Gabi Matei şi Dănănae, fundaşii dreapta de meserie ai Stelei, au strîns patru jocuri împreună. Matei a jucat 3 partide, iar Dănănae una singură. Gabi, încă indisponibil din pricina problemelor medicale, e şi printre cei mai scumpi stelişti din lotul actual. El a costat 600.000 de euro, dar şi-a rupt genunchiul şi recent s-a ales şi cu probleme musculare.

Joacă mult, marchează mult
Pe lîngă faptul că înscrie foarte des, 11 goluri avîndu-le doar de la începutul anului 2012, în 11 partide, Wesley mai are un atu. El joacă foarte mult, un lucru remarcabil pentru Steaua, o echipă ai cărei fotbalişti se accidentează, în general, şi lipsesc perioade îndelungate. Wesley are 105 jocuri în aproape trei sezoane şi jumătate în Liga 1, deci o medie de peste 30 de partide pe sezon.

Cît cîştigă atacanţii Stelei în acest sezon şi cît au marcat:
Tatu*: 360.000 de euro / 5 goluri
Florin Costea:* 360.000 de euro / 2 goluri
Mihai Costea:* 240.000 de euro / 7 goluri
Rusescu: 120.000 de euro / 13 goluri
Nikolici: 120.000 de euro / 4 goluri
Machado: 120.000 de euro / 0 goluri
* au fost luate în calcul şi primele de instalare

400.000 de euro pe sezon primeşte Wesley la Vaslui. La fel de mult ca el mai cîştigă doar Adailton din echipa lui Porumboiu

32 de goluri are Wesley în acest sezon în toate competiţiile, cu unu peste toţi cei şase atacanţi din lotul Stelei

54 de goluri a dat Wesley în prima ligă din România, în care joacă de la începutul anului 2009. El e cel mai bun marcator străin din istoria campionatului

3 şuturi a trimis brazilianul la poartă în meciul contra Stelei. O singură minge a fost pe poartă, care a stabilit şi rezultatul, 0-1

E printre supermarcatorii Europei!
Wesley, cu 22 de goluri înscrise doar în Liga 1, e la nivelul celor mai buni marcatori din ligile tari ale Europei. Şi aproape şi-a asigurat titlul de golgeter al campionatului României, fiindcă are deja un avans de cinci goluri faţă de Marius Niculae, următorul clasat, cu 17 reuşite.

Golgeterii Europei
Van Peersie (Arsenal): 27
Rooney (Manchester United): 24
Ibrahimovici (AC Milan): 23
Falcao (Atletico Madrid): 22
Wesley (Vaslui): 22
Aguero (Manchester City): 21

"Poate nici Gigi Becali n-a crezut cu adevărat că poate să-l ia pe Wesley. El e fericit la Vaslui şi un asemenea fotbalist e greu de convins să schimbe echipa" (Adailton, atacant Vaslui)

Chipciu apărat de Edi
Fostul antrenor secund al roş-albaştrilor, Edi Iordănescu, i-a luat apărarea lui Alex Chipciu după ce acesta a fost criticat dur de Gigi Becali. "Acest băiat are foarte mult potenţial şi are un viitor strălucit. A prins o zi mai slabă, dar nu se poate pune înfrîngerea pe seama lui. Sînt sigur că Gigi a spus acele vorbe la nervi, iar Alex trebuie ajutat să crească într-un climat bun!", a scris Edi pe contul său de facebook.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
mateuts37
mateuts37  •  22 Aprilie 2012, 18:45

sa nu uit, la meciul direct otelul - vaslui o sa tin cu vasluiul, cu conditia sa ia campionatul acesta, sa fim chit, am dat moka la oi, dam mok la stiuletari, bine cu ciubucul atribuit jucatorilor galateni, mercenati inascuti, dar pe care nu sunt suparat, caci sunt CAMPIONII ROMANIEI, ROMANIA tara cu un fotbal de 2 bani, putin peste cel din R Moldova si Albania.

mateuts37
mateuts37  •  22 Aprilie 2012, 18:42

sau oierul invins de porumbac ))) hai vasluiul, hai otelul, hai moldova ... hegemonia moldovei!

alpin
alpin  •  22 Aprilie 2012, 14:35
Postat de florinch pe 22 Aprilie 2012, 10:07

Wesley e foarte bun la Vaslui,unde il are pe Adailton care-i centreaza.Poate la Steaua ar fi fost o dezamagire mai mare decat fratii Costea sau Tatu.

Si Messi, daca ar ajunge la Steaua, ar fi de rasul curcilor!!! In atmostfera infecta din cimitir isi pierde mintile orice om normal.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează