FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ Cine e fotbalistul cu care Becali vrea să atace grupele Ligii » GSP.ro vă prezintă 5 concluzii

Gigi Becali a dezvăluit că îl vrea la FCSB pe William Baeten
Gigi Becali a dezvăluit că îl vrea la FCSB pe William Baeten

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2024 15:38 / Actualizat luni, 22 aprilie 2024 15:38

William Baeten (27 de ani, extremă dreapta) e vizat de FCSB în vară, după cum a anunțat Gigi Becali (65) ♦ Belgianul nu a existat în fotbal înainte de FCU Craiova, are cifre acceptabile în România, dar ocupă un loc mediocru în topul Wyscout și e contestat de specialiști.

E o chestiune de timp până când FCSB va deveni matematic campioană în SuperLiga, iar Gigi Becali vorbește deja despre planul de achiziții din vară. Patronul liderului a anunțat că vrea să aducă în jur de 7 jucători înainte de startul preliminariilor Champions League și a rostit mai multe nume.

Propunere în direct pentru Gigi Becali: „E printre cei mai compleți din campionat”
FCSB
Propunere în direct pentru Gigi Becali: „E printre cei mai compleți din campionat”

Inițial, Becali a vorbit despre fotbaliști cu o cotă importantă: Mitriță, Otele, Alibec, Louis Munteanu. Recent, finanțatorul roș-albaștrilor a dezvăluit că a pus ochii și pe William Baeten de la FCU Craiova, prilej cu care GSP.ro îi alcătuiește un portret belgianului.

1. Baeten nu exista înainte de FCU Craiova

William a fost transferat de FCU Craiova în august 2020, cu o vară înainte ca oltenii să promoveze în Liga 1. Până atunci, Baeten evoluase la amatori și, cel mai sus, în Liga 3, la Dessel Sport și Patro Eisden din Belgia. Înainte de transferul în România, Baeten nu avea nici cotă de piață pe portalul de specialitate Transfermarkt!

2. Cifre decente în România

În cele 3 sezoane petrecute în L1, Baeten a bifat de fiecare dată cel puțin 30 de meciuri. Cel mai bun an în SuperLiga a fost chiar primul, cu 7 goluri și 5 assisturi. Următoarele două stagiuni au fost mai puțin productive, dar tot cu minim 5 goluri produse.

SEZON

MECIURI

GOLURI / PASE DECISIVE

2021/22

32

7 / 6

2022/23

31

4 / 1

2023/24

30

4 / 3

3. Polivalent, are loc în dreapta

De-a lungul timpului, Baeten a fost utilizat în toate pozițiile din spatele atacantului. La bază extremă dreapta, belgianul a evoluat des și în flancul stâng al ofensivei, uneori și în rol de „număr 10”.

Baeten ar putea acoperi la FCSB o poziție în care următoarea campioană n-a avut un titular cert, în dreapta fiind încercați Tavi Popescu, Miculescu, Băluță, niciunul cu un randament satisfăcător, incomparabil cu ce a produs banda cealaltă, ocupată de Florinel Coman.

Cine e fotbalistul cu care Becali vrea să atace grupele Ligii » GSP.ro vă prezintă 5 concluzii
William Baeten mai are contract până în 2025 cu FCU Craiova

4. Baeten, mediocru în topul Wyscout

Conform firmei de monitorizare Wyscout, Baeten ocupă locul 19 din 29 în topul celor mai buni atacanți laterali din SuperLiga, ierarhie dominată de Florinel Coman și Alexandru Mitriță. William e depășit și de fotbaliști ca Balaure, Maciel și Musi, ultimul fiind împrumutat de FCSB la Petrolul, urmează să revină la roș-albaștri la finalul campionatului.

650.000 €e cota de piață a lui Baeten pe Transfermarkt. Cel mai mult a valorat 800.000

5. William Baeten, contestat de experți

Vestea că Baeten ar fi o variantă pentru FCSB i-a indignat pe specialiști. „Baeten nu este o soluție pentru FCSB. Nu ar întări echipa”, a spus azi, la GSP Live, fostul mare fotbalist Iosif Rotariu.

Baeten nu poate să joace niciodată la FCSB. Nu poate! Este un jucător de picior stâng, foarte lent… OK, are o oarecare calitate, dar e lent, fără capacitate de efort. Și nu știu unde ar putea să joace”, a declarat recent și Marius Șumudică, potrivit Fanatik.

E unul care îmi place și nici nu vă trece prin cap vouă. Pot să vi-l spun, îmi place de Baeten! Mie îmi place de el, vouă nu. Nimeni nu l-a lăudat, dar mie îmi place de el. Aleargă! Nu este extraordinar, superjucător, dar aleargă

- Gigi Becali, patron FCSB

VIDEO. Gigi Becali, despre posibilele reveniri ale lui Alibec și Florin Tănase + situația lui Chiricheș

Mai multe articole despre FCSB:

Șumudică a luat la rând fotbaliștii liderului FCSB: „Cu ei nu ajungi în Europa League. Trebuie 10 transferuri”
FCSB
Șumudică a luat la rând fotbaliștii liderului FCSB: „Cu ei nu ajungi în Europa League. Trebuie 10 transferuri”
Cine o mai poate opri pe FCSB în lupta la titlu » Teama lui Gigi Becali: „El mă poate face să pierd campionatul”
FCSB
Cine o mai poate opri pe FCSB în lupta la titlu » Teama lui Gigi Becali: „El mă poate face să pierd campionatul”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
JohnParpalache
JohnParpalache  •  22 Aprilie 2024, 19:18

Pâna sa„atace grupele”,stai sa treaca de... tururile preliminare!

dinamo100
dinamo100  •  22 Aprilie 2024, 17:56

Pe masura ce imbatraneste Becali pare tot mai departe de niste idei sanatoase in fotbal. El nu are cum sa atace grupele UCL sau Europa League cu jucatori culesi de pe la echipe din campionatul Romaniei (Louis Munteanu, Mitrita etc.) sau repatriati din Qatar (vezi Alibec), ci doar daca aduce jucatori rodati in campionate puternice! Iar aia costa mult mai mult de 2-3 milioane Euro! Chiar daca or mai fi ceva talente pe la noi, ei nu au obisnuita unor meciuri tari si nu fac fata in competitii internationale. Despre ce vorbim aici?!

ultrasStiinta
ultrasStiinta  •  22 Aprilie 2024, 15:47

Decât în B…

Vezi toate comentariile (3)
Comentează