FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Zicu a revoluţionat jocul Timişoarei

Zicu pare un cu totul alt fotbalist de cînd a venit la Timişoara
Zicu pare un cu totul alt fotbalist de cînd a venit la Timişoara

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 martie 2011 10:57

Zicu e omul momentului în Liga 1. Cifrele lui Ianis din partida cu CFR demonstrează că Poli e dependentă de evoluţiile fostului dinamovist.


Cu trei goluri în două meciuri din 2011, Ianis conduce şi topul marcatorilor din România, cu 12 reuşite. Bogdan Stancu are un gol în plus, dar "Motanul" s-a transferat în iarnă la Galatasaray.

Din fotbalistul capricios şi contestat de fanii lui Dinamo, Ianis a ajuns idolul tribunelor de pe Dan Păltinişanu. Metamorfoza lui Zicu e totală. Fostul pariu al lui Internazionale Milano continuă să încînte prin rafinamentul gesturilor sale tehnice, dar la Timişoara şi-a eficientizat mult jocul, devenind un adevărat lider.

Nu întîmplător, Ianis a fost cel mai căutat jucător în partida cu CFR Cluj. 39 de pase a primit mijlocaşul stînga, cele mai multe de la Sepsi (15), Magera (7) şi Bourceanu (7). Zicu a căutat aproape tot timpul să orienteze jocul spre ofensivă, oferindu-i nu mai puţin de 7 pase bune atacantului Axente.

Conform monitorizărilor de la Panini Digital, Zicu a dominat şi la capitolul acţiuni utile, 17 la număr. Ianis a fost printre puţinii jucători ai bănăţenilor care au încercat să dribleze în Gruia. Numărul 27 al bănăţenilor a făcut 4 driblinguri utile din 5 încercări, fiind depăşit numai de Rafael Bastos cu 6 astfel de procedee.

CIFRĂ
5 puncte o separă în clasament pe Poli de liderul campionatului, Oţelul Galaţi

CIFRELE LUI ZICU CU CFR CLUJ

Mingi jucate: 59
Pase reuşite: 33
Acţiuni utile: 17
Recuperări efective: 5/9
Intercepţii: 7
Lovituri de cap în apărare: 1
Faulturi făcute: 0
Mingi pierdute: 19
Schimbări de ritm: 6
Centrări din acţiune utile: 2/3
Şuturi pe poartă: 2

Fără înfrîngere în 20 de etape
Poli continuă să fie echipa neînvinsă din Liga 1, cu un traseu incredibil după 20 de etape. Bănăţenii au contabilizat 10 victorii şi 10 remize, fiind şi echipa clasată pe locul al doilea în topul celor mai bune ofensive din Liga 1. În următoarea etapă, Poli va întîlni pe teren propriu Universitatea Craiova, duminică de la ora 18:00. În runda cu numărul 22, trupa lui Uhrin se va deplasa la Buzău, pentru confruntarea cu Victoria Brăneşti.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (9)
vlaicul
vlaicul  •  08 Martie 2011, 17:31
Postat de neluno1 pe 07 Martie 2011, 16:54

daaa,,,,a revolutionat fotbalul zicu,mare jucator,,,,,iar la nationala se impiedica in minge (si acolo a revolutionat) :)))))

stai tu linistit, fotbalistule cunoscator, ca daca mutu si chivu nu ar fi sustinuti, nu s-ar alege nici praful de ei. Drept urmare, Zicu trebuie incurajat si sustinut. Iar daca nu este selectionat...plm, sa joace f bine la Poli si in rest nu ne intereseaza!

vlaicul
vlaicul  •  08 Martie 2011, 17:24
Postat de nicu2110 pe 07 Martie 2011, 15:12

talentat a fost mereu,tehnica a fost cu el,se lipeste la gol,dar NU POATE SA ALERGE. CE INSEAMNA ASTA ? ESTE CEL MAI BUN DIN ROMANIA SI ATAT...... LA NATIONALA TREBUIE SA POTI ALERGA,IN CUPELE EUROPENE LA FEL....... SUCCES ZICULE ESTI BUN AICI ACASA LA NOI.

la dinamo s-a prabusit el...ca nu au stiut sa il sustina...

neluno1
neluno1  •  07 Martie 2011, 16:54

daaa,,,,a revolutionat fotbalul zicu,mare jucator,,,,,iar la nationala se impiedica in minge (si acolo a revolutionat) :)))))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează