FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Zid polonez » Steaua ar putea avea un cuplu de fundaşi centrali leşi

Articol de - Publicat joi, 25 iulie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 24 iulie 2013 22:43

Chiricheş va pleca în vara asta, iar steliştii i-au găsit şi înlocuitor: Piotr Celeban, de la Vaslui


Reghecampf s-a împăcat cu ideea că-l va pierde pe Vlad Chiricheş în această vară. Fundaşul de 23 de ani îşi doreşte enorm un transfer în străinătate, iar antrenorul, împreună cu cei din conducere, a decis să-l lase să plece. De la penitenciarul Jilava, Gigi Becali şi-a dat şi el acordul.

Dacă iniţial solicitau 8 milioane de euro pentru stoper, sumă achitată integral, acum steliştii sînt de acord şi cu plata în două sau chiar trei rate. Decizia a fost luată şi pentru că oficialii clubului din Ghencea au observat că Vlad nu mai e la fel de concentrat la antrenamente, lucru dezvăluit chiar de Mihai Stoica: "Cu Ceahlăul s-a accidentat la încălzire din cauză că nu era concentrat la maximum". Chiricheş nu va fi lăsat să plece pînă cînd Steaua nu va fi sigură de prezenţa în grupele unei competiţii continentale, Liga Campionilor sau Europa League.

În aceste condiţii, MM şi Reghe au început să-i caute înlocuitor pentru că ar rămîne cu doar trei fundaşi centrali în lot: Szukala, Gardoş şi Bratu. Chiar dacă sînt mulţumiţi de ultimele evoluţii ale lui Gardoş, cei doi au pus ochii pe Piotr Celeban, stoperul de 28 de ani de la Vaslui, unul dintre cei mai buni pe postul lui din campionatul precedent.

Polonezul poate evolua şi ca fundaş dreapta, acolo unde Rîpă nu prea a fost în stare să-i creeze concurenţă lui Georgievski. Piotr a venit în Moldova în vara trecută, liber de contract, iar Porumboiu ar fi de acord să-l cedeze avînd în vedere noua politică a clubului, aceea de a reduce cheltuielile. Celeban cîştigă 14.000 de euro pe lună şi mai are contract pînă în vara viitoare.

Sîrghi, varianta de rezervă
În cazul în care nu se vor înţelege cu vasluienii pentru Celeban, roş-albaştrii îl mai au pe listă şi pe Cristian Sîrghi, de la Galaţi. Fundaşul central de 26 de ani joacă la Oţelul din 2006-2007 şi le-a cerut deja şefilor să fie lăsat să plece în cazul în care apare o ofertă pentru el. Sîrghi are un salariu de 80.000 de euro pe an şi s-ar încadra în plafonul salarial din Ghencea.


A marcat cît Tănase
Pe lîngă faptul că a impresionat în Liga 1 prin calităţile sale defensive, Celeban a fost şi unul dintre principalii marcatori ai Vasluiului. În campionatul trecut, polonezul a înscris de 7 ori, adică de tot atîtea ori de cîte a marcat şi Cristi Tănase, decarul roş-albaştrilor. Nikolici, vîrful de atac al Stelei, şi-a trecut în cont doar 5 reuşite.

Încă un atacant: Bokila sau Hamza
Pe lîngă un fundaş central, steliştii vor să mai aducă şi încă un atacant, în cazul în care se vor califica în grupele Champions League. Roş-albaştrii n-au renunţat nici acum la Bokila şi sînt gata să facă o ofertă de 1,5 milioane de euro pentru atacantul congolez de 24 de ani. În cazul în care negocierile nu se vor materializa, Steaua va încerca să-l ia din curtea ploieştenilor pe Younnes Hamza, tunisianul de 27 de ani care în sezonul precedent a înscris de 13 ori.

"Dacă vom fi siguri de prezenţa în grupe, va trebui să ne mai întărim şi atunci vom face oferte pentru doi jucători din Liga 1"
MM Stoica, manager general Steaua

"Cred că a sosit momentul să plec. Mi-ar plăcea să ajung la o echipă mare, iar Roma cred că mi s-ar potrivi"
Vlad Chiricheş, fundaş Steaua

1,8 milioane de euro e cota lui Celeban pe site-ul transfermark.de

29 de meciuri a bifat Celeban în sezonul trecut, în Liga 1, fiind titular în 28 dintre ele

"UEFA îl suspendă pe MM"
Mircea Sandu a spus pentru Libertatea că Mihai Stoica va fi suspendat de UEFA după incidentele de la Skopje, unde a agresat o jurnalistă ProTV: "Nu ştiu exact ce s-a întâmplat la Skopje, sînt în vîrf de munte, în concediu, l-am lăsat pe Kassai la comandă. Dacă jurnaliştii au făcut plîngere la UEFA, Steaua riscă o amendă, iar pe Stoica îl paşte o suspendare. Echipa însă nu riscă excluderea din Liga Campionilor. Această pedeapsă poate fi primită doar în cazuri mult mai grave, incidente pe stadion, în timpul jocurilor, scandări rasiste". Ieri, MM a scris pe contul de facebook: "N-am scuze pentru ce s-a întîmplat în Macedonia, am pierdut controlul. Promit că pe viitor îmi voi cenzura reacţiile".

DolceSport: "Avem altă politică editorială"
În ediţia de ieri a Gazetei, în materialul "La tribunal şi în Macedonia", s-a precizat că cei de la DolceSport nu au tratat deloc incidentul în care a fost implicat Mihai Stoica la Skopje. Cele două pagini au fost încheiate înaintea emisiunii "Unu' la 1", de la ora 17:30, în care s-a discutat pe scurt despre acest caz, aşa cum susţin şi reprezentanţii postului. "Nu s-au făcut multe analize pe marginea acestui subiect, deoarece nu aceasta e politica editorială a DolceSport, ce a preferat să analizeze latura sportivă a prezenţei Stelei la Skopje", se arată într-un comunicat emis de postul tv.

"Tbilisi? O necunoscută!"
Reghecampf s-a declarat mulţumit de prestaţia elevilor săi la Skopje, dar acum se pregăteşte pentru partida de marţea viitoare, din Georgia: "Pentru mine, în acest moment, Dinamo Tbilisi este o necunoscută, iar partida cu georgienii va fi diferit faţă de ce s-a întîmplat în «dubla» cu Vardar. Sîntem în continuare în pregătire, stabilim echipa. Piovaccari trebuie să se pună la punct cu pregătirea fizică, Stanciu trebuie să fie mai atent în faţa porţii, iar Pîrvulescu mai are nevoie de meciuri".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (93)
fefeluta
fefeluta  •  26 Iulie 2013, 17:53
Postat de gica_oboreanu pe 25 Iulie 2013, 20:46

propun ca vasuiul si petrolul, daca tot intaresc steaua, deci rivala, sa le cedeze si meciurile, cu trei la zero, pe nejucate. metica e pentru ! :)

n-ar fi o noutate...mai stim din astea...cat despre transferuri...am auzit de la Jilava ca se lucreaza la un proiect de OUG prin care, daca un transfer este vehiculat de un pupincurist..oops, am vrut sa scriu ziarist de la GSP, atunci acesta se va realiza cu sau fara acordul cluburilor sau jucatorului implicat. cica e pe cale sa se promulge in Monitoiul Oficial ( nu MM Stioca, alt Monitoi), imediat dupa blatul Stelei cu Sageata Navodari

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  25 Iulie 2013, 20:46

propun ca vasuiul si petrolul, daca tot intaresc steaua, deci rivala, sa le cedeze si meciurile, cu trei la zero, pe nejucate. metica e pentru ! :)

dreamer123
dreamer123  •  25 Iulie 2013, 19:33

bokila ? cam greu..

Vezi toate comentariile (93)
Comentează