FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - U CRAIOVA 0-1

Zîmbete şi lacrimi

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 martie 2008 00:00

Golul lui Florin Costea a scufundat de tot UTA

Fotbalul nu trăieşte din amintiri. Două echipe cu 10 titluri în palmares s-au luptat ieri cu pumnalele în dinţi pentru salvare. Baird chiar aducea cu un indian sioux, gata să-i ia scalpul lui Tudor.

Craiova a încercat să profite de faptul că Gabi Stan nu a avut timp să-şi cunoască jucătorii şi a început tare meciul. "Decarul" Costea a deschis balul în minutul 6, cînd a driblat doi arădeni şi a şutat de la 17 metri, dar Tudor a respins în corner. "Ştiinţa" a slăbit presiunea, iar UTA a prins curaj. Voleul lui Fl. Dan a fost deturnat în corner de Bornescu (16), iar Todea a "bărbierit" uluitor mingea în careul mic (22). Oltenii erau în corzi, iar galeria arădeană, ce a cîntat tot meciul, aştepta lovitura decisivă. A fost gol? Nu, Edson a ţintit transversala cu un şut senzaţional (26)! Craiova a replicat din nou prin Wobay (36, 40).

Iar Costea
Tot oaspeţii au fost mai hotărîţi şi în primul sfert al reprizei secunde. Ionescu, Costea şi Prepeliţă au ratat uluitor în aceeaşi fază (57), balonul fiind în cele din urmă deviat în corner de Tudor. Imediat, Simao, singur cu Bornescu, a ezitat să-i taxeze pe olteni (59).

Baird şi Costea au lovit iar
După încă o cursă "marca Wobay", Zaharia a ţinut să arate că Steaua nu a greşit cînd l-a expediat la Arad. De la 14 metri, central, a trimis un lob ameţit, iar Bornescu a boxat (62). Din tribună s-au auzit murmure la adresa "mercenarilor" ce îmbracă tricoul alb-roşu. Chiţa a ţinut să le dea dreptate spectatorilor, trecînd pe sub minge.

Baird a profitat de gafă, a pătruns în careu şi i-a pasat în faţa porţii lui Florin Costea pentru golul victoriei oltene şi al decapitării Aradului (76). Să-l vezi pe Napoli şi apoi să mori! UTA e ca şi retrogradată în liga secundă, dar măcar pentru fani ar trebui să lupte pînă la capăt. Fotbalul nu trăieşte din amintiri, dar ele îi dau identitate şi forţa de a o lua de la capăt.

Napoli e precaut
Antrenorul Universităţii, Nicolo Napoli, nu crede că "Ştiinţa" a scăpat de emoţii prin succesul de la Arad. "Nu sîntem salvaţi. Mai sînt zece meciuri, treizeci de puncte în joc. Normal că cele trei puncte de azi sînt importante, fiind obţinute în faţa unei contracandidate. Am venit să cîştigăm. Rezultatul este corect. E prima mea victorie în deplasare", a spus Napoli, care a explicat şi de ce l-a schimbat pe Găman: "De zece minute se plîngea că are crampe la gambe". Găman a jucat pentru prima oară titular în centrul defensivei oltene în locul australianului Mitchell, suspendat.

"Nedrept"
Gabi Stan a debutat cu o înfrîngere pe banca "Bătrînei Doamne". Tehnicianul a mărturisit că s-a consultat cu secundul Roland Nagy în alcătuirea echipei şi efectuarea schimbărilor, dar şi-a asumat responsabilitatea eşecului. "Rezultatul este nedrept, raportat la numărul de ocazii. Am avut 4-5 ocazii clare, în special Simao şi Zaharia la 0-0. În afara primelor 12 minute am dominat. Pe Edson l-am schimbat pentru că înota pe teren", a declarat Stan.

UTA nu se predă
Noul antrenor al Aradului a mărturisit că jucătorii lui sînt debusolaţi şi că va încerca să-i convingă că UTA mai are şanse să evite retrogradarea. "I-am găsit la vestiare cu capetele plecate. Nu ştiu dacă mai cred ei că echipa se poate salva. Eu nu m-am dezumflat. Fotbalul se joacă, nu e o dramă. Ridicăm mîinile, ce facem? Ieşim din campionat?", a spus Stan.

Wobay ţintit cu banana!
La începutul reprizei secunde, imediat după ce arbitrul Crăciunescu jr. a fluierat reluarea jocului, Wobay a fost luat la ţintă de unul dintre spectatorii arădeni. O banană a trecut uşor pe lîngă jucător. Acesta s-a uitat stupefiat la banană, apoi a izbucnit în rîs, arătînd că nu s-a supărat. (Radu Romanescu - Arad)

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (10)
 •  21 Martie 2008, 20:58

Baieti...indifirent cat de incompetenti sunt jucatorii si conducatorii am demonstrat ca v-am dat clasa aseara!cine nu stie sa nu comenteze.multumesc anticipat

 •  21 Martie 2008, 19:29

nu vrea sa jignesc echipa UTA dar cati suporteri venim noi la un meci pe OBLEMENCO voi nu va strangeti intr-un campionat.FORZA CRAIOVA UTA sper sa nu retrogradati sa va dam rank la un meci in peluze!!!

 •  21 Martie 2008, 19:21

ba anomim cn va credeti frate???cand o sa faceti si voi o deplasare de 20.000 de oameni cum am facut noi in BUC atunci sa ridicati vocea.Oricum bafta in B sper sa reveniti in curand.RESPECT UTA dar FORZZA CRAIOVA.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează