FOTBAL  »  LIGA 2  »  CALCULE

7 echipe se bat pentru 4 locuri » Calcule complete în Liga 2: Cum prinde Dinamo play-off-ul

Dinamo a câștigat clar cu Unirea Constanța, scor 6-0, însă Ovidiu Burcă și jucătorii nu s-au entuziasmat prea tare de succesul ce a dus echipa pe locul 6, de play-off.
Dinamo a câștigat clar cu Unirea Constanța, scor 6-0, însă Ovidiu Burcă și jucătorii nu s-au entuziasmat prea tare de succesul ce a dus echipa pe locul 6, de play-off.

Articol de - Publicat marti, 28 februarie 2023 18:20 / Actualizat miercuri, 01 martie 2023 11:51

Dinamo a câștigat clar cu Unirea Constanța, scor 6-0, însă Ovidiu Burcă și jucătorii nu s-au entuziasmat prea tare de succesul ce a dus echipa pe locul 6 în Liga 2, de play-off. Cu două runde rămase din sezonul regular, calculele pentru promovare sunt în continuare complicate. 

S-a încheiat etapa a 17-a a eșalonului secund, antepenultima a sezonului regulat, și mai sunt două runde de jucat până la play-off/play-out. CSA Steaua și Poli Iași au obținut matematic accederea în play-off, cu toate că, momentan, formația lui Daniel Oprița nu are drept de promovare. Pentru celelalte 4 locuri este bătaie mare!

Brazilianul Eric a revenit în Liga 1 » Prezentat de pretendenta la titlu: „Abia aștept să sărbătorim un nou trofeu!”
CONTRACT
Brazilianul Eric a revenit în Liga 1 » Prezentat de pretendenta la titlu: „Abia aștept să sărbătorim un nou trofeu!”

În ceea ce o privește pe Dinamo, "câinii" pot fi ajutați de rezultatele indirecte. Cu o victorie cu Șelimbăr, jucătorii lui Burcă pot fi ajutați de meciul dintre Gloria Buzău - Unirea Slobozia. Etapa din week-end poate lămuri în bună măsură configurația clasamentului în perspectiva luptei pentru promovare.

Calculele complete pentru play-off-ul din Liga 2. Dinamo e la mâna ei, cu două victorii

  • Oțelul Galați (locul 3, 32 de puncte) joacă acasă cu Csikszereda (locul 8, 26 de puncte). În ultima rundă, formația lui Dorinel Munteanu are o deplasare facilă, la prima vedere, la Dumbrăvița
  • Unirea Slobozia (locul 4, 30 de puncte) continuă să aibă un final teribil. În week-end are meci direct la Buzău (locul 7, 27 de puncte), un rezultat cu implicații directe și asupra situației "câinilor". Apoi, în ultima rundă, formația lui Costel Enache are un meci dificil acasă, cu FC Brașov, locul 10, 24 de puncte, trupa lui Dan Alexa mai păstrând doar șanse matematice la top 6
  • Unirea Dej (locul 5, 30 de puncte) - surpriza ligii secunde în actuala ediție - poate continua parcursul lăudabil și în primăvară. Practic, se poate lupta pentru promovare! Are două etape accesibile, cu Metaloglobus (a) și cu Slatina (d).
  • Dinamo (locul 6, 27 de puncte) nu e sigură în acest moment de play-off, dar cu două victorii își atinge obiectivul mult visat. Are golaveraj superior buzoienilor, cu același număr de puncte, dar primul criteriu de departajare este în defavoarea roș-albilor, echipa lui Adrian Mihalcea având avantajul victoriei, 2-1, în partida directă cu "câinii". Burcă și compania nu stau bine nici cu Unirea Dej (2-3), dar au avantaj în duelul direct cu Unirea Slobozia (1-0). Sâmbătă, "câinii" au meci la Sibiu, cu CSS Șelimbăr, formația lui Claudiu Niculescu, apoi acasă cu Poli Timișoara, penultima clasată.
  • Gloria Buzău (locul 7, 27 de puncte) rămâne principala contracandidată a dinamoviștilor. Echipa lui Mihalcea își joacă tot sezonul marțea viitoare, acasă, cu Unirea Slobozia. Ultima etapă este la Baia Mare, cu Minaur, antepenultima în L2.
  • Csikszereda (locul 8, 26 de puncte) pune presiune pentru a prinde play-off-ul in extremis: are deplasare foarte grea la Oțelul, vineri, apoi meci mai lejer acasă cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu.
  • Concordia (locul 9, 26 de puncte) a reintrat în cărți pentru play-off, după 1-0 la Baia Mare. Dinamoviștilor nu le pasă, au avantaj direct cu Tamaș et Co, 1-0 la Chiajna, dar ilfovenii speră la top 6. Au două dueluri facile, cu adversari fără miză, Ripensia Timișoara (a) și Metaloglobus (d).

Clasamentul actualizat din Liga 2:

Cum arată programul din Liga 2

Unirea Slobozia

  • Gloria Buzău (a)
  • FC Brașov (d)

Unirea Dej

  • Metaloglobus (a)
  • CSM Slatina (d)

Gloria Buzău

  • Unirea Slobozia (a)
  • Minaur Baia Mare (d)

Dinamo

  • CSC Șelimbăr (d)
  • Poli Timișioara (a)

Csikszereda

  • Oțelul (d)
  • Viitorul Tg. Jiu (a)

Concordia Chiajna

  • Ripensia (a)
  • Metaloglobus (d)

FC Brașov

  • Unirea Constanța (a)
  • Unirea Slobozia (d)

Criteriile de departajare din Liga 2

Conform art. 27, paragraful 3, din ROAF, privind întocmirea clasamentului pentru play-off, apar următoarele precizări, în cazul în care două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat/sezonul regular:

  • Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
  • Golaverajul mai bun în jocurile directe;
  • Numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;
  • Numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe;
  • Golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);
  • Numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat.

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

EXCLUSIV Atacantul care a dispărut de la antrenamentele lui CFR Cluj s-a plâns apropiaților că nu mai suporta rasismul la care ar fi fost supus și nici pe Dan Petrescu

FOTO Imaginile din Rapid - Chindia care-l contrazic pe Viorel Moldovan » De ce s-a accidentat de fapt jucătorul lui Mutu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (44)
Dan1
Dan1  •  01 Martie 2023, 14:02
Postat de lagardere_72 pe 01 Martie 2023, 10:19

Doar la un clasament în 4 adică Gloria Buzău, Unirea Dej, Unirea Slobozia și Dinamo să aibă toate 33 de puncte după ultima etapă Dinamo nu merge în play-off. Asta înseamnă că Dej trebuie să piardă un meci și să câștige unul; Slobozia să piardă cu Buzău și să câștige ultimul meci, Dinamo și Buzău să câștige ambele meciuri. În cazul unui clasament în 3 , Buzău, Slobozia, Dinamo cea care nu merge în play-off este Slobozia.

La clasament in 4 , Dc Buzau bate Slobozia ( doar asa se ajunge la clasament in 4 ) .Buzau are 9 puncte, Unirea dej 4 , Dinamo 3 iar Slobozia 1 . Din aceste 4 se califica primele 3 , deci Dinamo se califica . Deci 2 victorii si ne calificam , altfel( doar cu 4 puncte ) e aproape imposibil , mai ales ca apare Concordia care sigur face 32 de puncte

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  01 Martie 2023, 13:20
Postat de CeCuloareAavutVestaTa pe 01 Martie 2023, 07:31

Astia de la gsp sunt facuti gramada! Petricaaaaa nu da pe gspeeeeeee!

Vreau si eu vesta cu karagandy !! Sau cu silkeborg.

Catalynn..__
Catalynn..__  •  01 Martie 2023, 12:45
Postat de nicu72 pe 01 Martie 2023, 10:23

In cadrul normativ existent nu vad cum ar putea castiga Steaua la TAS (care e doar un tribunal arbitral si nu o institutie juridica). Nu zic ca nu mi-ar placea sa vad Steaua in Liga 1, ci doar ca nu cred sa se intample asta in cadrul actual. Ca suporter (de la distanta) Dinamo, ma bucur fireste ca Steaua lasa un loc liber de care ar putea beneficia Dinamo daca intra in playoff, dar in perspectiva mai larga mi-as dori sa revad Steaua - Dinamo in Liga 1 cat mai curand.

Am postat pt Lucian_85 un răspuns oferit ieri altui coleg de forum dinamovist, Laur33, care avea aceleași nelămuriri ca și voi. Deci da, am fost, însă e ca și cum n-am fost. Cererea s-a făcut prost, in graba, apoi a fost efectiv retrasa, astfel ca sa nu plătim onorariile și restul necesare judecării pe fond. Doar pt cererea respinsă s-a plătit ceva modic, gen 1000 de euro (sau CHF). Anul asta suntem pregătiți, avem toate argumentația făcută corect pt a ataca nu legea romană (care nu e treaba TAS) ci regulamentul de licențiere discriminatoriu al FRF, care intra in atribuțiile TAS. Acolo vom demonstra ca FRF de fapt nu aplica legea așa cum se lauda, ci o interpretează intr-un mod discriminatoriu. Cum am spus, eu unul cred ca vom câștiga, însă și dacă pierdem merită încercat, măcar știm o treaba. Și ar mai fi un aspect. Noi ii putem da in judecată pe FRF și in civil, însă pt asta e musai sa mergem la TAS întâi, altfel riscăm dezafilierea.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează