FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Noii șefi ai lui Dinamo caută bani pentru licență » Milionari ofertați cu pachete de 700.000 de euro! Cine e ținta #1

Eugen Voicu (dreapta), l-ar vrea alături de el la Dinamo pe afaceristul Bogdan Pavel. Foto: Cristi Preda
Eugen Voicu (dreapta), l-ar vrea alături de el la Dinamo pe afaceristul Bogdan Pavel. Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 25 aprilie 2023 17:18 / Actualizat marti, 25 aprilie 2023 17:58

Noua conducere a lui Dinamo caută oameni de afaceri dispuși să cumpere pachete formate din cele 80% din acțiuni achiziționate de Red&White, de la Dorin Șerdean și APCH.

„Fac oferte prin oraș de 700.000-800.000 de euro pentru pachete de acțiuni de 10-12%. Au mare nevoie de bani pentru a obține licența de Liga 1”, au povestit pentru GSP oameni apropiați clubului.

Noii șefi ai lui Dinamo caută investitori: Bogdan Pavel, ținta #1

Bogdan Pavel, care deține grupul distribuitor de medicamente Pharmnet, reprezintă una dintre cele mai recente ținte ale acționarilor dinamoviști.

Acesta este asociat cu Eugen Voicu, șeful Red&White, prin Certinvest, în SC Pharma 1 Retail SRL, cu 46%, potrivit Profit.ro.

De asemenea, acționarii de la Red&White, scrie Prosport, ar negocia cu un fond de investiții din Germania cu implicare în lumea sportului, dar și cu o bancă ce urmează să intre pe piața din România.

Claudiu Florică și-a anunțat interesul să investească la Dinamo

Până în acest moment, de la preluarea clubului de către Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, doar omul de afaceri Claudiu Florică a anunțat public că ar fi interesat să bage bani la formația alb-roșie.

Încă de la bun început, noii acționari au transmis că vor căuta antreprenori, investitori, care să se alăture grupului existent la Dinamo, în perspectiva renașterii clubului bucureștean.

Toată situația depinde de aprobarea noului plan de reorganizare, care va fi analizat de judecătorul sindic pe 15 mai. Șefii lui Dinamo speră să șteargă datoriile de 5 milioane de euro de la categoria chirografari, și să mai rămână de rambursat creanțe circa 2,5 milioane de euro, până în 2025.

Eugen Voicu: „Minimum 12 milioane de euro investiți în 3 ani”

După preluarea acțiunilor, Eugen Voicu a prezentat planul de acțiune al companiei Red&White:

„Vorbim de un plan de 3 ani și jumătate și investiția minimă la care ne gândim este 12 milioane de euro. Vom extinde baza de acționari, acum suntem într-o fază de selecție.

Am făcut un lucru foarte important. Am aliniat niște interese. Erau niște situații complicate și nimeni nu reușea să adune toate părțile implicate la masă și să dea drumul la această operațiune de reconstrucție a clubului.

Eu împreună cu Andrei Nicolescu (n.r. - celălalt asociat Red&White, de fel avocat) ne-am asumat acest demers de a merge și a sta de vorbă cu părțile implicate și de a-i duce la un interes comun, acela ca Dinamo să facă din nou performanță și a promova în Liga 1.

Am reușit lucrul acesta, iar în momentul în care am devenit acționari majoritari, temporar, pentru că vom face niște majorări de capital în perioada următoare, în care vom atrage și alți antreprenori. Vrem să fie lângă noi oameni care la rândul lor au avut succes în business, care au știu să crească o companie, să creștem împreună această echipă.

Sunt antreprenori dornici să se implice, dar în multe situații există această atmosferă, un patronat local, o persoană, care simte că are o jucărie care-i place și îi aduce o bucurie, o emoție puternică, și îi e mai greu să se asocieze cu alte persoane".

Eugen Voicu: „Nu ne putem asuma datoriile istorice. Trebuie aprobat un nou plan de restructurare”

„Pe prima poziție în comunicatul pe care l-am dat imediat după ce am făcut această tranzacție se află aprobarea unui nou plan de restructurare în Comitetul Creditorilor. Este firesc într-o societate în insolvență să se întâmple lucrul acesta. În funcție de ce se va întâmpla și cum va arăta acest plan bugetul nostru se va adapta”, a avertizat Eugen Voicu.

Cert este că nu suntem niște investitori sau antreprenori care să vină să arunce cu bani sau să pună foarte mulți bani pe masă
- Eugen Voicu

Eugen Voicu a mai completat: „Ideea este că trebuie să abordăm din puncte de vedere al unui business normal, inclusiv această expunere, și suntem gata să investim suficient de mult în condițiile în care acest nou plan este aprobat.

Altfel sunt niște datorii istorice care sunt mult prea mari pe care nu ni le putem asuma.

Dinamo poate ieși din insolvență, conform acestui plan, și cine știe, după aceea lucrurile se pot accelera. Lucrurile se limpezesc în momentul respectiv. Până atunci situația este destul de complicată, însă avem speranța că toată lumea va înțelege că asta e soluția pentru salvarea clubului".

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Ionuț Negoiță, revoltat de ce se întâmplă în Liga 1: „Din cauza asta am ieșit din fotbal! Sistemul e putred”
ARBITRAJE
Ionuț Negoiță, revoltat de ce se întâmplă în Liga 1: „Din cauza asta am ieșit din fotbal! Sistemul e putred”
Încă un fotbalist somează Dinamo, pentru restanțe de 20.000 de euro » „Câinii” au de dat bani și angajaților, și furnizorilor
Dinamo
Încă un fotbalist somează Dinamo, pentru restanțe de 20.000 de euro » „Câinii” au de dat bani și angajaților, și furnizorilor

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (14)
calugarul.antim.gaina
calugarul.antim.gaina  •  27 Aprilie 2023, 12:58
Postat de paolo15 pe 27 Aprilie 2023, 05:49

Da, da-ti tremuta gaozu'...

O sa vedem noi cui ii tremură. Mai stai puțin...

paolo15
paolo15  •  27 Aprilie 2023, 05:49
Postat de calugarul.antim.gaina pe 26 Aprilie 2023, 14:29

Da bă conțarane. Ne bucurăm că ne porți de grijă.

Da, da-ti tremuta gaozu'...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

calugarul.antim.gaina
calugarul.antim.gaina  •  26 Aprilie 2023, 14:29
Postat de paolo15 pe 26 Aprilie 2023, 06:16

Investitorii nu au nici un ban, altfel ar fi plătit salariile. Mai aveți 3 zile, ca luni e închis...

Da bă conțarane. Ne bucurăm că ne porți de grijă.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează